RPG przez neta

Prosta sprawa - poszukuję jakiejś gierki RPG do pogrania z kumplami na lanie. Wymagań wielkich nie ma:

- proste zasady (nie chcę ślęczeć godzinami nad zrozumieniem jakiś umiejętności)

- rozbudowany, różnorodny świat - chcemy mieć co robić

- niewysokie wymagania, najlepiej jakiś starszy tytuł

Graliśmy we wszelakie Diablo, Torczlajty i inne h&s, gry w uniwersum FR, Borderlands... I nie ma to być MMO tylko coś tylko dla nas.

Spellforce2, IcewindDale2 styknie ^^.

moze sacred 1 i 2

W Icewinda grałem. Poza tym wolałbym coś bardziej...żwawego? Gdzie ta akcja ma jakieś tempo.

Sacred był. Praktycznie wszystkie h&s były.

BORDERLANDS pasuje idealnie

post-apo, rpg-fps

Idealna gra na CO-OP

Świat jest duży, jest co robić i ten klimat <3

wymagania :

Core 2 Duo 2.4 GHz, 1 GB RAM, karta grafiki 256 MB (GeForce 9400 lub lepsza), 8 GB HDD, Windows XP/Vista

Torchlight

Kolejny dowód na to, że ludzie tutaj nie potrafią czytać. Odsyłam do pierwszego postu. Border jest super, ale wolę aktualnie jakieś zwykłe fantasy.

Zdecydowanie KOAmalur.

W Amalurze jest multi?

Jeśli jesteście osobami starej daty to proponuje ściągnąć magie i miecz :P Gwarancja wielogodzinnej zabawy przy jednej sesji .

Neverwinter? Anyone? Please.

Torchlight

Powiem więcej, Torchlight 2 jest idealny dzisiaj do gry ze znajomymi jeżeli chodzi o fantasy RPG, pójdzie spokojnie na 6 letnim sprzęcie, podobnie jak tytuły niżej.

A może coś w inną stronę, jak Magicka ? Jeżeli nie to tylko Dungeon Defenders (niedługo ma być dwójka).

A może Gothic z modem na multi?(ktoś z was stawiałby serwer).

https://www.google.p...afe=off&spell=1

:D

Seria Dungeon Siegie, najlepiej 2.

A może Gothic z modem na multi?(ktoś z was stawiałby serwer).https://www.google.p...afe=off&spell=1

Autor tematu raczej chciał coś bardziej do zwiedzania, a jak mi wiadomo, Gothic MP jest raczej tylko bitwami i Role Playing. Nie mówię, że Gothic MP jest słaby, wręcz przeciwnie, to bardzo dobrze zrobiony i rozwijający się mod, a nabiera jeszcze większej mocy gdy wchodzą do tego zapaleni gracze tworzący klimatyczne klany z całą strukturą rang, historii, koncepcji itp.

Ze starych gier dobry do co-pa był właśnie Dungeon Siege 2, reszta części ssie, tak samo zresztą jak Sacredy (jeżeli chodzi o granie co-op o jakim mowa w temacie). Jeszcze bym polecił Terrarię, jako grę gdzie jest co robić, bo naprawdę, JEST CO robić. Zwłaszcza po niedawnym update, który dodał masę contentu do gry. Z tego powodu naszło mnie składanie drużyny do ponownego odkrywania tego tytułu. Polecam.

Prosta sprawa - poszukuję jakiejś gierki RPG do pogrania z kumplami na lanie. Wymagań wielkich nie ma:

- proste zasady (nie chcę ślęczeć godzinami nad zrozumieniem jakiś umiejętności)

- rozbudowany, różnorodny świat - chcemy mieć co robić

- niewysokie wymagania, najlepiej jakiś starszy tytuł

Graliśmy we wszelakie Diablo, Torczlajty i inne h&s, gry w uniwersum FR, Borderlands... I nie ma to być MMO tylko coś tylko dla nas.