Rpg/rts

Witam Poszukuję 2 gatunków gier

1 gatunek

RPG :P

Grałem

- Sacred all części

- Sacrife

- Diablo all części

- Gothic all części

- Myth all części

- Assasin creed dla mnie nudne :D

- Władca pierścieni wersję RPG

- Fallout all części "Każdy fan rpg który nie przeszedł tej gry nie powinien się nazywać Fanem RPG"

- Final Fantasy do 9 w 10 już nie grałem :P

- Beyon Divinity

- Neverend

- Neverwinter Night 2 części

i jakieś tam jeszcze mało znaczne tytuły

poszukuję Rpg z ciekawą fabułą interfejsem najlepiej otoczenie FANTASY

gra może być w stylu Gothic Sacred

na swojej drodze oprócz małych orc itp chciałbym spotykać bossów Wielkich skurczybyków

musi mieć FABUŁĘ

sprzęt:

img.dbvictory.eu/images/41.jpg

to co podkreśliłem to karta graficzna ona ma 850+ MB

szukam też strategie

grałem

- Warcraft

- Red alert

- American Conquest wszystkie wersje

- settlersi do 6 w 7 nie grałem :P

- Kozacy

- Rome Total war :P

- Dune 2000

i jakieś tam jeszcze

szukam strategi coś w stylu Warcafta mile widziane

bo gry jak rome kozacy mi się przejadły D:

mile widzane Strategie z Kolonizacją kosmosu

sprzęt:

JA polecam Ci grę Divinity2: Ego Dragonis. Bardzo fajna gierka. Pozdro :)

Z RPG polecam ci Fable najlepiej jedynkę.

A jeżeli chodzi o strategie seria Earth Empire,Age of Empires(najnowsza część jest nastawiona na multi zrobiona w formie MMORTS przez klienta z misjami w trybie CO-OP).

Jeżeli zaś chodzi o podbój kosmosu to możesz się pobawić w spore albo galactic civilizations(szczególnie polecam jedynkę sporo cywilizacji a grze dodają uroku takie smaczki jak setki technologi, np. bez tłumacza uniwersalnego nie porozumiesz się z obcą rasą).

Divinity2: Ego Dragonis sprawdzę thx

Age of Empires grałem chwilkę nie spodobało mi się tak samo jak civilization chyba że galactic civilizaton będzie lepsze niż inne wersje

Z RPG to Dragon age 1 i 2(na tej karcie bedzie szlo) albo Wiedzmin 1. No i oczywiscie Baldurs Gate 1 i 2.

RPG jaki polecam to Dragon Age 1 i dodatek "Przebudzenie". Super grafika i muzyka, wyśmienita, oryginalna fabuła, wygodny interfejs. Dwójka została trochę spaprana więc jej nie polecam.

RTS według mnie najlepszy to Warhammer 40000 Dawn Of War i jego dodatki. Wiele ras, przyjemna rozgrywka przez neta i ciekawe kampanie.

A jest taka gra? Czy mnie cos ominelo? Zapodaj tytul, z checia zagram, choc watpie, aby takie cos rzeczywiscie istnialo -.= .

A ja standardowo polecam PlaneScape: Torment. Moj fav cRPG : ). Genialna fabula, ciekawy i klimatyczny swiat i nie dajacy sie zapomniec NPC'e. Uwierz mi na slowo, ze takiej gromadki pokretnych charakterow nie uswiadczysz gdzie indziej (no dobra, moze i uswiadczysz, nie wiem, bo nie gralem we wszystkie gry swiata, ale z produkcji, w ktore gralem, to wlasnie Torment ma najciekawszych towarzyszy glownego bohatera). filmik:

Rowniez Baldur's Gate 2, w jedynke tez warto zagrac, aczkolwiek jest duzo slabsza od czesci drugiej, dlatego mimo wszystko polecam pierw zagrac w druga odslone. Fabula moze nie jest mistrzostwem swiata, ale wszystko nadrabiaja charyzmatyczni towarzysze (choc nie tak dobrzy jak w Tormencie), swietnie rozwiazane walki, dluga i satysfakcjonujaca rozgrywka, a takze swietna muzyka i calkiem niezly (oczywiscie w kategoriach epickosci) klimat. Filmik:

Wiedzmin, ze wzgledu na osobliwy klimat i niezla fabule, tez jest godny polecenia, aczkolwiek tutaj musisz przygotowac sie na slaby poczatek, gra rozkreca sie po pierwszych 3-4 godzinkach. Filmik:

Tak patrze na gry, w ktore grales, to przewazaja tam proste HnSlashe, tak wiec i powinien ci sie spodobac Icewind dale. Pierwsza jak i druga czesc, osadzone zostaly osadzone w polnocnej czesci zapomnianych krain (choc potem akcja przenosi nas w bardzo odlegle miejsca). Rozgrywka polega glownie na ostrym "rznieciu", gdzies na dalszy plan odsuwajac element odgrywania postaci. Walki sa dosyc trudne, wiec nie jest to tez zwykla, wesola rozwalka, a sama gra po odniesionym sukcesie dostarcza sporej dawki satysfakcji. Tez polecam. Filmik:

arcanum of steamworks and magick obscura. SteamPunk, nie gralem, nie mam teraz czasu, ale jak znajde kilka wolnych dni (pewnie dopiero na wakacje....), to jest to moja pozycja obowiazkowa. Wszyscy mi to polecaja, wiec mimo to, ze nie gralem, ja tobie tez to polece.

Filmik:

Biorąc pod uwagę że duża część gier to hack'n'slashe, poleciłbym ci dwa tytuły. Pierwszy to Divine Divinity (Beyond Divinity, który wymieniłeś, jest w pewnym sensie sequelem tej gry) oraz Dungeon Siege, 1 i 2. Te tytuły powinny zapewnić ci niezłą dozę rozrywki. Tylko, na Boga, nie mieszaj Diablo i Sacreda z RPG (nawet jeśli mowa o NWN), bo to prawie jak gwałt na tym gatunku :)

Co do RTS, to po pierwsze szacun za Dune 2000. Osobiście grę widziałem tylko na obrazkach, więc albo masz spore doświadczenie, albo nie przeszkadzają ci starocie :) tak czy inaczej, bardzo zdziwił mnie brak Starcrafta (1&2) na liście, bo ta gra to podstawa dla każdego gracza RTSów. Niekoniecznie trzeba ją uwielbiać - po prostu trzeba ją znać. Co do innych gier, to polecę tak jak ktoś przede mną WH40k: Dawn of War (jedynkę) z dodatkami, gra jest naprawdę genialna. Co do innych RTS-ów - Age of Empires, pierwsza i druga część oraz trzecia (ale tylko z dodatkami, bez nich jest bida z nędzą jak dla mnie), Rise of Nations (do pewnego momentu grało mi się w nią bardzo przyjemnie) oraz polską serię Earth (2140, 2150, 2160 - dwie pierwsze mocno leciwe). Jeśli natomiast nie przeszkadzają ci klimaty wojenne, to dobrym wyborem może być R.U.S.E. (za co nie ręczę, grałem tylko w betę która pozwalała na multi - ta gra jest w tym trybie po prostu genialna). Te tytuły są naprawdę pierwszymi z brzegu, tytułów dałoby się znaleźć o wiele więcej.

Podpinam się pod post wyżej. Age of Empires jest naprawde swietnym tytułem. AoE II polecam w szeczególności

A jest taka gra? Czy mnie cos ominelo? Zapodaj tytul, z checia zagram, choc watpie, aby takie cos rzeczywiscie istnialo -.= .

Lords of the Rings: War in the North wyszla jakies pare dni temu

mam nadzieje ze Ci pomogłem.

Pozdrowienia

spróbuj spellforce 1&2 mix rpg i rts w klimatach fantasy :)

Witam Poszukuję 2 gatunków gier

1 gatunek

RPG :P

Grałem

- Sacred all części

- Sacrife

- Diablo all części

- Gothic all części

- Myth all części

- Assasin creed dla mnie nudne :D

- Fallout all części "Każdy fan rpg który nie przeszedł tej gry nie powinien się nazywać Fanem RPG"

- Final Fantasy do 9 w 10 już nie grałem :P

- Beyon Divinity

- Neverend

- Neverwinter Night 2 części

i jakieś tam jeszcze mało znaczne tytuły

poszukuję Rpg z ciekawą fabułą interfejsem najlepiej otoczenie FANTASY

gra może być w stylu Gothic Sacred

na swojej drodze oprócz małych orc itp chciałbym spotykać bossów Wielkich skurczybyków

musi mieć FABUŁĘ

sprzęt:

szukam też strategie

grałem

- Warcraft

- Red alert

- American Conquest wszystkie wersje

- settlersi do 6 w 7 nie grałem :P

- Kozacy

- Rome Total war :P