Rpg

Witam poszukuję jakiegoś ciekawego RPG na komputer

grafika w 100% 3d a nie że grafika ciągle z góry nam towarzyszy (typu sacred)

gra musi być w wydaniu PL

Fabuła musi być ciekawa nie monotonna

najlepiej jak by od czasu do czasu jakiś bosik się znalazł ^^ smoczek itp

gra musi być na kilkadziesiąt-kilkaset godzin (coś jak Monster hunter tylko że on na konsole) ;/

widok z za pleców bochatera

nie chce żeby fabuła jak i gra była w jakimś tam 2600 roku gdzie mechy itp tylko najlepiej średniowiecze

Najlepiej żeby to bylo coś w stylu ;p

(Gothic 1.2 + NK)

grałem w

Never Winter night

Sacred

Dragon Age

Wiedzmin 1

Gothic

Neverend

Loki

Final Fantasy

Gods kraina nieskończoności

i jeszcze by się znalazło kilka innych tytułów

hmm proszę nie pisać :"widzę że grałeś w newerwinter night 1 to polecam 2 + dodatki"

gdyż grałem we wszystkie odsłony + dodatki wypisanych gier jakie wyszły

Grałeś w "Widzmin 1" co powiesz na "Wiedzmin 2"?

Posiada: Wydanie PL

ciekawa fabułę,

ty wybierasz po której stronie chcesz być,

co jakiś czas jest twardy przeciwnik,

czas gry myślę ze satysfakcjonujący (co prawda rekordów nie pobija, mowa tu o przejściu każdą ścieżka),

widok zza pleców,

czas akcji jak najbardziej pasuje

Myśle ze w 100% powinno ciebie zadowolić

Mi naprawdę przypadła do gustu.. chyba czas odnowa zainstalować :P

@edit: faktycznie.. zapomniałem o serii "Two Worlds" jak grałem parę lat temu w 1część oraz z jakiś rok temu w 2część serii również dobrze się bawiłem co przy gothicu czy wiedźminie. Warto przetestować.

Seria Two Worlds, polska gierka, ponoć dobra.

the elder scrolls v skyrim

the elder scrolls morrowind

obadaj tą stronę: http://crpg.insi.pl/

The Elder Scrolls V: Skyrim, gra na około 100 godzin (robiąc questy poboczne), grafika 3D, możesz przełączać między widokiem z 3 osoby jak i widokiem pierwszoosobowym.

O! Widzę że grałeś w Newerwinter Nights 1. W takim razie polecam 2 i dodatki!

A tak na serio, to:

-Kingdoms of Amalur (fabuła całkiem zjadliwa, masa questów pobocznych, świetny styl artystyczny, ciekawy świat, dynamiczny combat system)

-Of Orcs and Men (gra która wyszła bardzo niedawno, nie jest to typowy RPG, aczkolwiek ma dobrą fabułę, ciekawy świat i przede wszystkim, świetny klimat)

Do tego możesz spróbować serii Drakensang, i czegoś starszego - Fable, jeden z najlepszych RPGów w jakie grałem, jeżeli jeszcze nie spróbowałeś, polecam nadrobić zaległości ^^.

A co powiesz na :

- Risen

- Risen 2

Nowe gry twórców Gothica , które są zrobione w stylu Gothica tylko posiadają nową fabułę

Sacred 2 ?

Na pewno musisz spróbować Fable:Zapomniane Opowieści.Genialny RPG jest pl,widok zza pleców,dynamiczna walka,często jakieś stworki hard 2 kill, no i genialny system "dobra i zła"

Baldur's Gate 2 (jedynka raczej slaba, polecam zagrac dopiero po przejsciu czesci drugiej). Bardzo dobry balans pomiedzy RPGiem a walkami. Nie ma za duzo dialogow, rozmow, scian tekstu, nie ma tez za duzo czystej rozwalki, dzieki czemu uznaje BG2 najlepiej zbalansowanym pod tym wzgledem RPGiem. Sama fabula nie jest niczym wielkim, ale przy porownaniu do dzisiejszych gier z gatunku, gra wyglada jak arcydzielo literackie... O ile fabula jest tylko dobra, o tyle wykreowani przez scenarzystow bohaterowie pozostawiaja po sobie swietne wrazenie. Zzywamy sie z nimi, poznajac ich personalne opowiesci i nie pozostajemy wobec nich obojetni. Ciezko tego dokonac, tworcom BG2 sie udalo. 9+/10.

Icewind Dale 1 i 2 - gry raczej z gatunku HnS, przez co nie porywaja fabularnie, a same dialogi sa uproszczone i mialkie. Gra jednak posiada wspanialy, bardzo taktyczny system walki z aktywna pauza, przez co aby sprawnie przebrnac przez gre, nalezy zaznajomic sie z zaimplikowanym systemem rpg, ktorego serce stanowi DnD. Zwyciestwa daja duzo frajdy i satysfakcji. 8+/10

Planescaoe Torment - Gra arcydzielo. Zupelne przeciwienstwo IWD, tutaj glowna role odgrywa poznanie swiata,zyjacych w nim istot, a czynimy to poprzez dziesiatki godzin rozmow, przebijajac sie przez zwaly tekstu, w ktorym zawarte sa nie tylko dialogi, ale i opis zachowan, emocji czy samych lokacji. Wszystko to, zebrane w calosc i przepuszczone przez dobrze przystosowana wyobraznie, potrafi wykreowac niesamowita historie, w ktorje poruszane sa tematy egzystencjonalne, etyczne, itp. Sama walka zepchnieta zostala na drugi plan, ale mimo to przyznaje, ze powinna zostac lepiej dopracowana, bo kiedy juz sie pojawia, to staje sie ona raczej uciazeniem. Mimo tej drobnej wady, dla mnie pozycja na 10/10.

dzięki wszystkim za tytuły obadam opinie recenzje demka i posprawdzam je

Yyy, nie wiem dlaczego, ale nie moge edytowac swojej wiadomosci, a chcialem dodac, ze gry, ktore wymienilem, nie sa pozycjami 3d, ale podalem je dlatego, ze to wielki klasyki, jedne z najlepszych pozycji w swoim gatunku, dlatego powinienes je poznac ; p.

admin_ico.png
Jasne. Po prostu chciałeś nabić sobie posta, więc wymieniłeś pierwsze trzy RPG z brzegu a teraz dorabiasz jakąś głupią historyjkę. - Mr. Hania

mod_ico.png
Masz mnie ; p - Dzz'

Risen dobra fabuła i trudni przeciwnicy.

Divinity 2 Ego Dragonis dobra gierka można się zamieniać w smoka i tak jak wyżej trudni przeciwnicy.

Polecam Risen.

Risen ale tylko czesc 2, grałem w czesc 2. Czesc 1 byla beznadziejna. Tworcy i gracze potwierdzaja.

Wiedzmin 2 ZK Enhanced edition. Ukonczylem ta gre tez dwa razy. Polecam bo bardzo ciekawa historia.

TES: SKYRIM / OBLIVION / MORROWIND -> 3 ciekawe gry. Aczkolwiek zadnej nie ukonczylem w 100%.

Dragon age 2 tez ciekawa gra, ale nie ukonczylem jej. Bo cos mi w niej nie pasowalo.

Chyba wszystkie z nich maja widok z 3 osoby.

Witam poszukuję jakiegoś ciekawego RPG na komputer

grafika w 100% 3d a nie że grafika ciągle z góry nam towarzyszy (typu sacred)

gra musi być w wydaniu PL

Fabuła musi być ciekawa nie monotonna

najlepiej jak by od czasu do czasu jakiś bosik się znalazł ^^ smoczek itp

gra musi być na kilkadziesiąt-kilkaset godzin (coś jak Monster hunter tylko że on na konsole) ;/

widok z za pleców bochatera

nie chce żeby fabuła jak i gra była w jakimś tam 2600 roku gdzie mechy itp tylko najlepiej średniowiecze

Najlepiej żeby to bylo coś w stylu ;p

(Gothic 1.2 + NK)

grałem w

Never Winter night

Sacred

Dragon Age

Wiedzmin 1

Gothic

Neverend

Loki

Final Fantasy

Gods kraina nieskończoności

i jeszcze by się znalazło kilka innych tytułów

hmm proszę nie pisać :"widzę że grałeś w newerwinter night 1 to polecam 2 + dodatki"

gdyż grałem we wszystkie odsłony + dodatki wypisanych gier jakie wyszły