Rpg

Witam, coraz bardziej nachodzi mnie ochota pogrania w jakiegoś dobrego RPG, słaba grafika jakoś szczególnie mi nie przeszkadza, specjalnych wymagań nie ma ale dobrze by było gdyby były te:

- Duża mapka, lub wiele instancji/dungeonów

- 2d

- Wiele klas, necromancer, warrior, mage, white mage, summoner itp.

- Dobry crafting

- Enchanting

- Interakcja z NPC

- Tylko jedna postać (chyba że jest summoner)

Mogą to być gry zrobione w RPGMaker'ze, nie przeszkadza mi to, wręcz przeciwnie, lubię taką grafikę.

Pogrubione rzeczy to coś co wymagam, nie lubię chodzić trzema postaciami na raz...

Gry takie jak Baldur's Gate gdzie chodzisz kilkoma postaciami odpadają. Wszystkie scrolle odpadają.

Tylko jedna postać - więszkość (jak nie wszystkie) JRPG'i odpadają, chcę pograć jedną postacią, wykoksić ją i zagrać inna jeżeli gra mi się spodoba.

Maple Story XD

Aphelion online - ma grafikę jak Margonem, a gra o wiele lepsza :)

Nie szukam MMORPG, szukam jakiegoś singla.

Gothick 2 z dodatkiem Noc kruka

Może Neverwinter Nights? W podstawce kieruje się jedną postacią, kombinacji ras i klas jest mnóstwo (m.in. z powodu wieloklasowości)...

Titan quest wraz z dodatkiem Immortal Throne będzie świetnym przykładem.

W neverwinter nights nie podoba mi się kamera, niby fajna ale jednak nie dla mnie ;d

Titan quest mi się nie spodobał już dawno temu, ostatnimi czasy nic się nie zmieniło.

Gothic 2 mi się znudził, może wrócę ale nie dzisiaj.

Fallout`y może? 1 i 2 craftu, co prawda, nie mają( chyba, że skusisz się na mmo na podstawie fala 2, gdzieś tam w otchłaniach internetu taki krąży). Diablo? Ale pewnie to już znasz.... Z innych: Arcanum, co prawda iść można składem, ale kontrolujesz tylko głównego herosa ( a craft jest pierwsza klasa). Vagrant Story? Do dziś gniecie większość jRPG, choć to gra z PSOne (jeden bohater; craft... łohohoho i jeszcze trochę; bezklasowy, za to niesamowicie rozbudowany system walki). Arx Fatalis? Bardzo przyjemny fps-owy rpeg, craft po prawdzie ubogi, ale fajnie zrobiony i ten system magii.

Torchlight II spróbuj może ci się spodoba

Może Lionheart:Legacy of the Crusader ,gra cRPG z 2003 roku , jest to single z dodatkową opcją multiplayer ale nie wiem czy ktoś w to gra po sieci.Gra posiada rozbudowaną fabułe,sporo skilli,rozbudowany system tworzenia i rozwoju postaci ,max level to 60.A jeszcze Beyond Divinity sobie "obczaj" podobny klimat ,obie gry z widokiem izometrycznym(rzut kamery jak w Diablo).

Fallout raczej zobaczę. Arcanum, Vagrant Story, Lionheart i Arx Fatalis na pewno wypróbuję. Torchlight 2 grałem i mi się nie spodobał, jedynka bardziej mi się podobała ale szału nie było.

Witam, coraz bardziej nachodzi mnie ochota pogrania w jakiegoś dobrego RPG, słaba grafika jakoś szczególnie mi nie przeszkadza, specjalnych wymagań nie ma ale dobrze by było gdyby były te:

- Duża mapka, lub wiele instancji/dungeonów

- 2d

- Wiele klas, necromancer, warrior, mage, white mage, summoner itp.

- Dobry crafting

- Enchanting

- Interakcja z NPC

- Tylko jedna postać (chyba że jest summoner)

Mogą to być gry zrobione w RPGMaker'ze, nie przeszkadza mi to, wręcz przeciwnie, lubię taką grafikę.

Pogrubione rzeczy to coś co wymagam, nie lubię chodzić trzema postaciami na raz...

Gry takie jak Baldur's Gate gdzie chodzisz kilkoma postaciami odpadają. Wszystkie scrolle odpadają.

Tylko jedna postać - więszkość (jak nie wszystkie) JRPG'i odpadają, chcę pograć jedną postacią, wykoksić ją i zagrać inna jeżeli gra mi się spodoba.