DRAGON AGE!!!
Co prawda mapy są instacjonowane (edit: błąd) ale fabuła wybacza wszystko tej grze. Charakterystyczne postacie które zapisały się chyba do legendy gier RPG. Duża swoboda w wykonywaniu misji dzięki czemu każda gra jest inna. Do każdej walki trzeba podchodzić taktycznie na wyższych poziomach trudności, a interaktywna pauza umożliwia wszystko dobrze zaplanować. Skille łączą się w combosy więc warto wiedzieć co użyć po czym.
moja ulubiona gra rpg przeszedłem spokojnie ponad 5 razy i przejdę jeszcze kilkanaście, warto mieć wszystkie DLC. W drugą część też możesz zagrać ale dragon age II to crap
ale jedynka to czysta rozkosz. Przynajmniej dla mnie ![;)]()
Och... zapomniałem o mojej drugiej ulubionej grze xD DARK SOULS ponad 400h na liczniku więcej nie muszę tłumaczyć
Inne rpg:
Neverwinter Nights -stare ale bardzo dobra gra
Drakensang: The Dark Eye i Drakensang: The River of Time - Nieprzypadły mi do gustu ale dobre gry RPG
Legend of Grimrock - niedawno był popularny na YT
Mass Effect - (wszystkie części) moim zdaniem nazwanie tego RPG to przegięcie ale co ja się znam
Divinity II: Ego Draconis - Miła gierka. trochę przypomina MMO dla jednego gracza
Divinity II: The Dragon Knight Saga - nie grałem ale wiem że takie coś jest (pewnie podobne do tytułu wyżej)
Seria Fable -nie moje klimaty nie dotrwałem do końca w żadnej części.
UFF... a miałem podać tylko dragon age. Chyba więcej sobie nie przypomnę. Grałem jeszcze w masę mniej znanych gier RPG ale te co podałem są chyba najbardziej rozbudowane i najbardziej znane.