Rpg

Witam

Szukam jakiegoś ciekawego RPG

grałem w gry RPG takie jak a obecnie gram w Dead Space 3

Gothic (Wszystkie czesci + dodatki)

Risen

Risen 2

Oblivion

Skyrim

Fallout 1,2,3,New Vegas

Two World II

Wiedzmin 1,2

Tomb Raider z 2013 roku

Bardzo bym prosił o wypisanie nowszych tytułów :)

z góry dziękuje

jeżeli chodzi o sprzęt to raczej udźwignie wszystko :)

Kingdom of Amalur: Rackoning

DRAGON AGE!!!

Co prawda mapy są instacjonowane (edit: błąd) ale fabuła wybacza wszystko tej grze. Charakterystyczne postacie które zapisały się chyba do legendy gier RPG. Duża swoboda w wykonywaniu misji dzięki czemu każda gra jest inna. Do każdej walki trzeba podchodzić taktycznie na wyższych poziomach trudności, a interaktywna pauza umożliwia wszystko dobrze zaplanować. Skille łączą się w combosy więc warto wiedzieć co użyć po czym.

moja ulubiona gra rpg przeszedłem spokojnie ponad 5 razy i przejdę jeszcze kilkanaście, warto mieć wszystkie DLC. W drugą część też możesz zagrać ale dragon age II to crap ;) ale jedynka to czysta rozkosz. Przynajmniej dla mnie ;)

Och... zapomniałem o mojej drugiej ulubionej grze xD DARK SOULS ponad 400h na liczniku więcej nie muszę tłumaczyć

Inne rpg:

Neverwinter Nights -stare ale bardzo dobra gra

Drakensang: The Dark Eye i Drakensang: The River of Time - Nieprzypadły mi do gustu ale dobre gry RPG

Legend of Grimrock - niedawno był popularny na YT

Mass Effect - (wszystkie części) moim zdaniem nazwanie tego RPG to przegięcie ale co ja się znam

Divinity II: Ego Draconis - Miła gierka. trochę przypomina MMO dla jednego gracza

Divinity II: The Dragon Knight Saga - nie grałem ale wiem że takie coś jest (pewnie podobne do tytułu wyżej)

Seria Fable -nie moje klimaty nie dotrwałem do końca w żadnej części.

UFF... a miałem podać tylko dragon age. Chyba więcej sobie nie przypomnę. Grałem jeszcze w masę mniej znanych gier RPG ale te co podałem są chyba najbardziej rozbudowane i najbardziej znane.

Kingdom of Amalur: Rackoning

Fable wszystkie czesci

Dragon age

mass efect wszystkie czesci

w te gry gralem ale zapomnialem dopisac :)

jeśli zależy Ci tylko na czystym gameplayu to zostaje Dark souls. Nigdzie nie znajdziesz takich walk z bossami i systemu walki. Gra wymaga planowania i jest przyjemna ale i potrafi być wku****

Jeśli bardziej wolisz fabułe to polecam Drakensangi i Divinity II

zastanawia mnie te Divinity :)

a cos na podobe gotcia moze znasz ?:)

do gothic najbardziej podobny chyba tylko risen ale już grałeś. Nic innego chyba nie mam takiego.

ale przypomniał mi się Dark Messiah of Might & Magic wydawał mi się niepozorny ale zacna gierka ;) jak w inne rpg grałeś to zostaje jeszcze ten tytuł.

Edit: jest jeszcze jedno xD Of Orcs and Men nie znam, nie grałem ale ostatnio czytałem recenzje ale sobie odpuściłem kupno

Z całego serca polecam Neverwinter Nights, 1 i 2, może i grafika już nie ta, ale fabuła, a przede wszystkim nie zastąpiony klimat obraniają NN na 100%, polecam, jeśli jesteś fanem RPG to musisz spróbować! :)

dzieki za propozycje :P a cos może z nowszych gier :)?

Z nowszych? Chłopie, te gry który tu zostały wyżej wymieniona zjadają najnowsze produkcje RPG na śniadanie.

Każda z tych gier to klasyk, który zapewni ci dziesiątki, jak nie setki godzin zabawy. Mówię to jako fan serii Risen i Gothic. Zapewnią Ci tyle frajdy i zabawy, że się nie będziesz potrzebował nic nowego przez kolejne miesiące. Są to gry ogromnie rozbudowane, wielkie, długie i epickie. Polecam. Lepiej nadrobić zaległości w klasykach, w legendach gier niż zajmować się nowszymi, a mniej udanymi produkcjami. Wyżej oceniony produkcji nie znajdziesz.

The Elder Scrolls III: Morrowind + dodatki,Baldur's Gate I, II + dodatki,Icewind Dale I,II + dodatki,Planescape Torment.Neverwinter Nights 1.

Ja od siebie natomiast polecam Arcanum : Przypowieść o Maszynach i Magyi, ze średnią ocen choćby na gry-online.pl 9.2 na 10. Niesamowicie ceniona gra, prywatnie jedna z moich ulubionych. Ostrzegam jednak,że jak boisz się trudniejszych wyzwań, to do niej nie zasiadaj. Ta, jak i wiele wymienionych wyżej to nie są gry łatwe, lekkie i przyjemne z zadaniami dla idiotów i z poziomem trudności przystosowanym dla kilku letnich dzieci (jak np. Skyrim). Potrzeba dziesiątek godzin i trochę się napocisz, zanim to przejdziesz.

Pozdrawiam ^_^

Divinity: Original Sin ;)

A jak szukasz bez wiekszego pomysłu to może wpisz w googla RPG of 2013, 2012 itp? Sporo takich przeglądów da się znaleć.

A właśnie, przypomniało mi się:

http://www.miastogier.pl/ranking-gier,pc,vars-gat-rpg.html

Masz tu listę ok. 100 RPGów, na pewno znajdziesz coś dla siebie :)

dzieki wielkie :)

Witam

Szukam jakiegoś ciekawego RPG

grałem w gry RPG takie jak a obecnie gram w Dead Space 3

Gothic (Wszystkie czesci + dodatki)

Risen

Risen 2

Oblivion

Skyrim

Fallout 1,2,3,New Vegas

Two World II

Wiedzmin 1,2

Tomb Raider z 2013 roku

Bardzo bym prosił o wypisanie nowszych tytułów :)

z góry dziękuje

jeżeli chodzi o sprzęt to raczej udźwignie wszystko :)