Ktoś z forum gra w prawdziwe RPG?? DnD, Warhammer hmm dużo tego jest ogólnie.Mówicie może jakieś kfiatki z sesji?
Rpg
Ja
Bardzo wyczerpująca i wiele wnosząca do tematu odpowiedź.
Ja niestety nie gram. A chciałbym. Niestety warunki nie sprzyjają, znam chyba tylko jedną osobę w mim otoczeniu która by się w to zechciała bawić. Reszta nos w komputer albo na boisko ;]
Na prawdę świetna zabawa . Osobiście gram z 5 innymi osobami
i jest naprawdę fajnie, ogólnie gramy dla klimatu ,ale kFFiatków nie da się czasami uniknąć.
Jak sobie coś przypomnę to napiszę.
Ja gram czasami na "własnych zasadach" z kumplami i jest naprawde fajnie.Hej, a co powiecie na forumowe sesje rpg?
Bardzo wyczerpująca i wiele wnosząca do tematu odpowiedź.Ja niestety nie gram. A chciałbym. Niestety warunki nie sprzyjają, znam chyba tylko jedną osobę w mim otoczeniu która by się w to zechciała bawić. Reszta nos w komputer albo na boisko ;]
Gz , zostales mistrzem ciętwj riposty........
Double Spam Kill!
Co to te kFFiatki?
Gz , zostales mistrzem ciętwj riposty........
A ty nabem
kFiatki to takie żenujące/śmieszne sytuacje które wydarzyly sie podczas sesji :>
PS zapomniałem napisać w co gracie :?? ja gram w Warhammer 2 ed.
Piszczcie na temat, za kolejne niepotrzebne posty polecą warny.
Uhh, grywam, choc teraz juz malo, ale niedlugo bede zbieral nowa ekipe, to moze znowu beda jakies regularne sesje. Kffiatki? Bylo sporo, ale juz wylecialy mi z glowy. Gralem tylko w dwa systemy: Tego starego Warhammera i DnD (chyba 3.0, albo 3.5). Oba sa ciekawe, a co moge polecic? Sa rozne, to z pewnoscia. Duzo zalezy od tego, co kto woli. Warhammer jest bardziej realny, brutalny i jest idealny dla MG, ktorzy lubia znecac sie nad graczem. DnD za to moze byc ciekawa sieczka (choc to zalezy od MG, rownie dobrze moze poprowadzic cos bardziej Role play, niz HnS), sprzyje ku temu system, dzieki ktoremu gracze juz na samym poczaktu sa jacys. No i nie ma takich krytycznych pudel, ze sam sobie mozesz zrobic krzywde...(Choc ja jako MG, wprowadzam takie zmiany do systemu DnD).
Jak ktos nie gral, to polecam. Wystarczy zebrac grupe znajomych (3 wystarczy), kupic jakies ksiazki do gry, zestaw kostek i mozna bawic sie do woli. Koszt calosci bedzie wynosil jakies...A bo ja wiem? 150 zl? Cos takiego, ale jak podzieli sie przez pewna liczbe osob, to wyjdzie w miare tanio, a pamietac trzeba, ze jest to zabawa na dlugie godziny, a jak ma sie dobrego MG to mozna grac niemal w nieskonczonosc: P.
Właśnie cena, my zapłaciliśmy 120 zł :> bo zamówiliśmy +2 kości k10 :> bo tylko tyle trzeba do gry w wfrp w 2 ed. :>
Ktoś z forum gra w prawdziwe RPG?? DnD, Warhammer hmm dużo tego jest ogólnie.Mówicie może jakieś kfiatki z sesji?