Mam do was pytanie czy znacie jakieś programy typu rpgmaker tylko żeby można było tworzyć gry 3d.Chodzi mi po prostu o programik jak rpgmaker który nie wymaga znajomości żadnych języków,skryptów itp,w którym mogę sobie zrobić jakąś grę w wolnej chwili:).
Rpgmaker
Nie można zrobić gry bez znania języków... -.-"
Nawet bardziej hmmm... "rozgarnięte" gry robione w RPG makerze wymagały pisania skryptów, o ile mnie pamiec nie myli
Raycasting Game Maker Sprawdź
Ja wiem ze nie da się zrobić gry bez znajomości języków, ale w rpgmakerze to wszystko było tak fajnie skonstruowane i proste ze raczej każdy potrafi w nim coś zrobić,i właśnie o coś takiego mi chodzi jako ze chce sobie porobić coś dla zabawy,gdybym się dobrze na tym wszystkim znał to bym się bawił z C++ i innymi ale niestety zbyt dużej wiedzy nie mam o takich rzeczach.
Hmm mało jest takich silników niestety ale są wystarczy poszukać.
Sprawdź Raycasting Game Maker lol !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A ja polecam RPG Maker Świetny program, sam się w niego wciągnałem i robie gre
[...]Chodzi mi po prostu o programik jak rpgmaker[...]
A ja polecam RPG Maker Świetny program, sam się w niego wciągnałem i robie gre
Kurde, no był na płycie dołączonej do CDA taki program, który pozwalał robic gry w 3D, ale niestety wymagał minimalnej znajomosci pisania skryptów.
Przejrze płytki i ci napisze.
Realm Crafter, ale i tutaj bez podstawowych operacji na skryptach będzie to wyglądało jak kolejny projekt narwańca.
Mam do was pytanie czy znacie jakieś programy typu rpgmaker tylko żeby można było tworzyć gry 3d.Chodzi mi po prostu o programik jak rpgmaker który nie wymaga znajomości żadnych języków,skryptów itp,w którym mogę sobie zrobić jakąś grę w wolnej chwili:).