Rts albo RPG

Witam.

Mam trochę wolnego czasu i naszła mnie ochota na jakiegoś RTSa albo RPG. Polecicie jakiś tytuł? Spellforce, command & conquery, twierdze etc już grałem/przeszedłem.

I swoją drogą, znacie jakieś gry typu Sea dogs/Piraci z Karaibów(sea dogs 2) ?

Dawn of war, wszystkie serie, men of war moze niby dobra gra ale jeszcze jej nie zainstalowalem :P, warhammer battle march(chyba cos takiego) w to gre to sam mam zamiar pograc :)

Medieval 2 Total War i Empire. Z tego co słyszałem to Civilization 5 też jest ok. Co do rpg to gothic 1-3, Oblivion, Skyrim, Fable Zapomniane opowieści.

Oczywiste RPGki takie oczywiście grałem. Mam złotą edycję gothica :P. Tylko Civilization nie grałem, ale civilizationy mnie jakoś nigdy nie przyciągały do siebie. Dawn of Wara mam kupione oryginalne wszystkie części. Men of wara grałem. Tego warhammera battle march sobie pooglądam.

@Cosiek najnowsza najlepsza bo ma podrasowane AI, tzn shogun 2

Chociaz i tam walki na trudnym/bardzo trudnym nie są super trudne.

A w Polanie 2 Pan grał? :D

Co do rpg to tak :

Risen / Risen 2 Dark Waters ( jedynka klimaty gothica, bez dubbingu tylko napisy PL. Dwójka dubbing + napisy coś o piratach )

Wiedźmin / Wiedźmin 2 zabójcy królów ( jednka wciągająca, klimatyczna. Dwójka bardzo ładna grafika i dalej nie wiem bo dopiero zacząłem grę ;d )

Jak sobie coś przypomnę dam edit.

Jeżeli chodzi o RTSa to polecam Warcraft III i dodatek Frozen Throne :rolleyes:

Gra wymiata:) B)

Jeżeli chcesz klasycnej mroczno-humorystycznej fantasy RTS, to tylko Dungeon Keeper 2.

Morrowind obowiązkowo jeśli nie patrzysz na grafikę. Dragon Age 1 ma ciekawą fabułę. Ze starych ale jarych baldur's gate wszystkie częśći, ice dale wszystkie częśći. Mass efect, ale tylko 1 bo czym dalej to robił się z tego niezły fps zamiast rpg. Star Wars: Knights of the Old Republic jeśli rpg turowy. Neverwinter Nights jedynka, jeśli znowu nie odstraszy cię grafika. No wiedzmin jedynka, 2 obowiązkowo. Jeśli fps rpg to wszystkie części stalkera, fallouty te stare jak i nowe. Jeśli chcesz upośledzonego rpga to Gothic III trzeba go pokochać, żeby w niego wogóle grać.Świątynia pierwotnego zła. Might and magic te nowe nie pamiętam tytułu, ale starsze też da radę. A jeśli chcesz grę o piratach Pirates of the Caribbean PC pływasz normalnie statkiem, możesz topić, porywać, brać inne statki. Ta część najlepsza o piratach bo tu jesteś kapitanem swego statku, a w innych częśćiach grasz tylko postaciami z filmu. Jeszce z tej serii tylko Age of Pirates godne polecenia o grach o piratach.

Oblivion, Skyrim, Wiedźmin 1 i 2 (z modami FCR), Mass Effect (seria)

Shogun II Total War, Medieval 2 Total War, Empire Total War, Rome Total War, Kozacy 1 i 2, Age of Empires (seria), Warfare, C&C Generals + Zero Hour, druga część Wargame.

w Polan grałem, Risen i risen 2. toć to oczywiste, toć phirania bytes. Wiedzminy oryginały mi odpoczywają na półeczce. Warcrafta oczywiście grałem. Dungeon keeper mnie nie zachwycił. Morrowind to podstawa. Dragon age przeszedłem :) Mag Bojowy ( chyba, ten co miał przeliczniki magia>siła ) z 2 ręcznym mieczem ftw. Baldurs gate jakoś nigdy mnie nie przyciągał. Mass efecty wszystkie przeszednięte. Stalker i fallouty mnie takoś jakoś nie przyciągły.

Piraci z karaibów. To właśnie szukam gry podobnej do niej i do jej poprzedniej części.

Jeszcze do głowy weszło Silent Storm, turówka cała seria. No i masz trojlacza za darmo tzn.torlight.

Rpg - Planescape Torment, FInal Fantasy VI, X, Dark Souls (to takie bardziej action RPG)

RTS - singiel Starcrafta 2 jest dosyć fajny, Company of Heroes 2 (niedawno wyszła, polecam)

W Neverwinter Nights 1 & 2 grałeś?

Chyba sobie Company of heroes 2 skołuje.

a w Neverwinter nights nie grałem.

NWN, szczególnie jedynka, jest uważana za jednego z lepszych cRPGów. Szczerze polecam grę, jeśli grafika Ci nie przeszkadza.

Więcej o grze na : http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=438

Jak już jestem przy cRPG - serdecznie polecam Dungeon Siege 1 & 2. Trójeczka już słaba, ale można pograć.

Rpg - Planescape Torment, FInal Fantasy VI, X, Dark Souls (to takie bardziej action RPG)RTS - singiel Starcrafta 2 jest dosyć fajny, Company of Heroes 2 (niedawno wyszła, polecam)W Neverwinter Nights 1 & 2 grałeś?

Final 6 ma fajną odlschoolową grafikę, rodem z przenośnych konsolek, ale jeżeli ma się PCta to z tej serii trzeba zagrać koniecznie w legendę, która ma przecież dzisiaj rimejka- chodzi o FF VII.

NWN, szczególnie jedynka, jest uważana za jednego z lepszych cRPGów. Szczerze polecam grę, jeśli grafika Ci nie przeszkadza.Więcej o grze na : http://www.gry-onlin...S016.asp?ID=438Jak już jestem przy cRPG - serdecznie polecam Dungeon Siege 1 & 2. Trójeczka już słaba, ale można pograć.

Polecacie tyle gier, że chłopakowi nie starczy wakacji na przetestowanie tych tytułów. Grałem w Dungeon Siege 1 i wciągnęła mnie na wiele, wiele godzin. Potem spróbowałem dwójki i wywaliłem grę po około 30 minutach gry, dlatego lepiej nie zaczynać od dwójki (może po jedynce naprawdę będzie się czuło niedosyt to dwójka może się spodoba, ale wątpię) albo w ogóle za nią się nie zabierać bo jest to marna kontynuacja imo.

Z RTS możesz spróbować Władce Pierścieni Bitwa o Środziemie 1 i 2.

Witam.

Mam trochę wolnego czasu i naszła mnie ochota na jakiegoś RTSa albo RPG. Polecicie jakiś tytuł? Spellforce, command & conquery, twierdze etc już grałem/przeszedłem.

I swoją drogą, znacie jakieś gry typu Sea dogs/Piraci z Karaibów(sea dogs 2) ?