Rts?

Witam czy pykacie w jakiegos RTS? albo mozecie jakiegos polecić? chodzi mi glownie o grywalnosc zeby mozna bylo popykac z ludzmi na multiku :D

ps.Starcraft 2 nie podchodzi mi jakos ;(

Nieśmiertelne CoH i Ahe of Empires poszperaj do obu gier znajdziesz ludzi. Możesz zawsze teżpograć w CS w świecie fantasy czyli Warcrafta 3 ;)

Wargame: Red Dragon

Nieśmiertelny Warcraft 3, Company of Heroes z dodatkami, z nowszym to Wargame: Red Dragon. Oprócz tego z takich "niestandardowych", ale jednak moim zdaniem genialnych to Europa Universalis IV i Hearts of Iron 3 - gry wydają się pozornie bardzo skomplikowane. Do ogarnięcia jednak łatwe, zabawa przednia - namów znajomych i zagrajcie sobie EU IV, gwarantuje dobrą zabawę.

Z nowych od siebie proponuję Planetary Annihilation (jeśli masz dobrego kompa). Bomby jądrowe, kolizje planetarne, możliwość zbudowania coś w rodzaju gwiazdy śmierci i takie tam :D W grze spędziłem kilkadziesiąt godzin i jestem zadowolony z zakupu, na multi spotkasz dużo osób.

Warcraft 3, Stronghold Crusader (ludzie są zarówno na 1 jak i na 2), Knights and Merchants (mimo że czasy świetności gra ma za sobą to nie ma problemu ze znalezieniem kompanów do multi).

Możesz z nowości jeszcze spróbować ogarnąć Grey Goo - nowa gra ludzi którzy kiedyś robili takie hity jak C&C czy Dune. Wygląda zachęcająco i ludzie ogólnie się na to rzucili strasznie więc ze znalezieniem kogoś do multi nie powinieneś mieć najmniejszego problemu. Ja jednak osobiście proponuje Ci się wkręcić w SC2. Znajdź sobie jakąś lajtową akademię i Cie nauczą grać :)

Seria C&C

Seria C&C

Dzieki za propozycje gral ktos z was w Endless Legend? jakos mi przypadlo do gustu

Endless Legend to gra turowa, ale jest bardzo przyjemna, takie połączenie civilization i heroes of might and magic.

polecam Grey Goo jest łady i ma wystarczający poziom trudności :)

http://youtu.be/1Sl1WCZEQfg

http://youtu.be/Z2S48ejqRv4

polecam nieśmiertelnego warcrafta 3 są mapy dużo map każdego rodzaju od rpg i wyścigów po tower defence , survival i fps'y jest też pełno kampani graczy a nawet kampanie wieloosobowe (jest to uporczywe w to grać ale da sie :) )

@CaroKing

Bomby jądrowe czy gwiazda śmierci to nic! W tej grze można przypierniczyć jedną planetą w drugą!

Jeśli spodoba się tobie Planetary Annihilation spróbuj Supreme Commandera 1 i 2. W dwójce na pewno kogoś spotkasz na multi.

Witam czy pykacie w jakiegos RTS? albo mozecie jakiegos polecić? chodzi mi glownie o grywalnosc zeby mozna bylo popykac z ludzmi na multiku :D

ps.Starcraft 2 nie podchodzi mi jakos ;(