Run out of video memory- HAWKEN

Jakąś godzinkę temu pobrałem sobie hawkena na steam, odpalam i jest intro (te z tym miasteczkiem) gdy nagle jest ścinka i wyskakuje mi komunikat run out of video memory? Sprawdziłem tez stronicowanie w menager zadań i wynosiło ono aż 2.20gb gdy przy graniu np w War thunder jest o polowe niższe ie ktoś może jak tym problemom zaradzić (specyfikacja to amd athlon, geforce9500, 1gb ramu) Dodam także, że kumpel ma gorszy komp o de mnie z win7(ja mam xp) i mu hawen działa:(

Geforce 9500 ma 256 pamięci o ile pamiętam dobrze?. Na takiej karcie nie pograsz w Hawkena, nie mówiąc już o 1gb ramu.

Geforce 9500 ma 256 pamięci o ile pamiętam dobrze?. Na takiej karcie nie pograsz w Hawkena, nie mówiąc już o 1gb ramu.

to jakim cudem mój kumpel co ma słabszego kompa w to gra?

Ram i karta za słabo i za mało. Może twój kumpel ma taki sprzęt co mu akurat z farta na styk poszło. Wybacz, ale gdzie przespałeś 10 lat z tym kompem ;p

No to jaką kartę ma kumpel? to że ma niższy model to nie znaczy że ma gorszą kartę, jak ma 8600 np to i tak jest lepsza od twojej.

No to jaką kartę ma kumpel? to że ma niższy model to nie znaczy że ma gorszą kartę, jak ma 8600 np to i tak jest lepsza od twojej.

No wiesz ja mam GeForce 210 1024Mb

podam wam jutro specyfikacje jego bo dziś go niema :( Ale Jeszcze jest problem z nienaturalnym poborem tych giga co napisałem:)

No to taka gra, co poradzić ;p Z takim kompem musisz się liczyć że jedno pójdzie, drugie nie.

No to taka gra, co poradzić ;p Z takim kompem musisz się liczyć że jedno pójdzie, drugie nie.

no cóż:( Ale mam plany go wymienić, ą starego za jakieś 150zł na obudowę poślę:)

Tak gadacie i gadacie o tej grafice, a nikt nie spojrzał, że jego procesor to "AMD Athlon" i tyle wiecie w temacie. Sam fakt, że jest napis run out of video memory nie znaczy, że procesor też mógłby niedomagać. Pamieć dla grafiki można "pożyczyć", ale i tak nie będzie grywalnie

Akurat za czasów Amd Athlon i Phenom to Intel był tą gorszą marką i to o wiele :P

Chyba nie załapałeś, ja tu piszę, że nie podał nawet modelu procesora, a Ty o producentach opowiadasz. Wiesz tyle, że to athlon, nie znasz slotu, nie wiesz co to za konkretny model, równie dobrze może to być stara jednordzeniówka/ dwurdzeniówka z samego początku produkcji
.to trochę tak, jak napisać na forum motoryzacyjnym, że jeżdżę volkswagenem i przegrałem na 3/4 z oplem, ale przecież opel jest gorszy, a do tego ja mam szybszy czerwony kolor, więc dlaczego przegrałem

Wywnioskowałem to po roku z którego jest karta :P. Nie zmienia to oczywiście faktu że na dzisiejsze czasy to raczej już prehistoria.

Jakąś godzinkę temu pobrałem sobie hawkena na steam, odpalam i jest intro (te z tym miasteczkiem) gdy nagle jest ścinka i wyskakuje mi komunikat run out of video memory? Sprawdziłem tez stronicowanie w menager zadań i wynosiło ono aż 2.20gb gdy przy graniu np w War thunder jest o polowe niższe ie ktoś może jak tym problemom zaradzić (specyfikacja to amd athlon, geforce9500, 1gb ramu) Dodam także, że kumpel ma gorszy komp o de mnie z win7(ja mam xp) i mu hawen działa:(