Hej. Mam pytanie czy opłaca się w to grać bez wydawania $? Obchodzi mnie tylko pve. Jak wygląda populacja?
Runes Of Magic
Bardzo dobry MMO, w swoim czasie bez wątpienia najlepszy MMO f2p na rynku... Ale to było ładnych parę lat temu. Obecnie to klasyczne p2w. Na serwerach pozostała garstka koksów którym szkoda odpuścić bo tyle wpakowali w grę, że głupio zrezygnować Zresztą... Zobacz kto był i jest wydawca tej gry i od razu skumasz
Czyli się nie opłaca jednym słowem? Jakiś zamiennik?
Pewnie że się nie opłaca. Spróbuj lepiej w Aiona na polskim serwerze zagrać. Barus (polski serwer) ma jeden z największych online-ów ze wszystkich serwerów. I jak narazie Gamefail nie namieszał jeszcze zbyt bardzo w grze więc można pograć.
Aionem rzygam szczerze mówiąc, ponieważ grałem dobre 2 latka jak jeszcze był B2P.
To kup sobie Arma 2 i popykaj w DayZ Moda. Miła odskocznia od wszystkich rpg... Mnie DayZ wciągnęło na długie miesiące. A jesli masz ziomka czy dwóch to TS i jedziecie z koksem. Laba przednia i emocje też sa niezłe mimo kulawego silnika gry
Jeżeli PVE bez żadnych nacisków na inne tryby zwłaszcza współzawodniczące z innymi graczami to od biedy można pograć. RoM to była na prawdę wspaniała gra
Ewentualnie jeszcze mozesz SW:TOR - z tym ze "musisz" raz kupic abonament - zlikwiduje ci wiekszosc ograniczen na postaci na zawsze, da jeden dodatek za darmo, a w pazdzierniku i drugi . A co do gry... wlasnie powodem dla ktorego gra sie w SW:TORa jest pve - fabula klasowa miodzio, flashpointy/dungi i opsy/raidy tez. Na fp w wersji hard juz trzeba sie wysilic, a o opsach nawet nie bede wspominal - tu juz wymagane jest i dobre, porzadnie zmodowane eq i ogarniecie swojej postaci w 110%.
Przyklad z jednego fp hard ktory niedawno robilem - wielka zmutowana bestia - nic ciekawego? No to jedziemy dalej - jednym hitem w tanka zabiera z okolo 1/5 hp (jesli nie wejdzie parry itd ale to mniejsza), odrzuca, przewraca, robi trzesienie ziemi (silne AoE w caly team - trudny moment healera), oraz... co jakis czas aktywuje sie w tamtym terenie burza piaskowa ktora szybko zbija hp teamu i trwa nieskonczonosc.... chyba ze sie znajdzie generator, podprowadzi tam bestie i ona go rozwali . Co jest trudne bo bestia ciagle bije tanka (jesli dobry) a burza piaskowa i trzesienie ziemi caly team, i healer musi leczyc wszystkich i tanka dodatkowo jeszcze xd. Z randomami ZAWSZE tu sa przynajmniej z dwa wipe xd. A to tylko durny dung. I to wcale nie jakis najtrudniejszy (choc wkurzajacy i trudny to fakt xd).
I praktycznie kazdy taki dung/fp ma jakies smaczki ktore czynia z walki cos wiecej procz zwyklego spank & tank - ot np najlatwiejszy boss moze byc najtrudniejszym przy tzw noobach - bo co jakis czas rzuca w team granatami i trzeba je zdejmowac przy dwoch maszynach po 2 roznych stronach pomieszczenia i to w miare szybko. Dodajmy do tego ze kazda maszyna ma wlasne... cd. I jak np 2 pojdzie do tej po prawej, a 2 do tej po lewej stronie to przy nastepnych granatach nie ma zadnej maszyny dostepnej xD. I tak - tank przezyje jakos, sage tez (ma tarcze), natomiast np taki gunslinger... juz watpliwe .
Albo inny, mega klimatyczny dung to false emperor - ostatni boss ma odpaly ze wybiera sb gracza losowo i walczy z nim 1 vs 1, reszte teamu oglusza. Fajny klimat takiego pojedynku - i fajne odzywki ma
A wlasnie, co do suba to jest dobry okres - dostaniesz fajnego, unikalnego towarzysza za darmo oraz zestaw blasterow dla niego lub dla swojej postaci (stad wlasnie granie gunslingerem bedzie fajne, sam az tworze postac specjalnie dla tych blasterow xd). Dodatkowo masz exp x12 z misji klasowych do pazdziernika, co jest pomocne, a jak nie chcesz to zawsze mozesz to wylaczyc gdzies okolo 10 lvl (kiedy wybierasz na dobre swoja klase), po dotarciu na flote u kupca ktory sprzedaje itemek do tego za.... zero kredytow xD
Podobno w SWTOR nie trzeba już kupować abonamentu
Hej. Mam pytanie czy opłaca się w to grać bez wydawania $? Obchodzi mnie tylko pve. Jak wygląda populacja?