Anyway, I agree with this idea .
RuneScape- ludzie do klanu
Zachęcam ludzi do pisania/zgłaszania się i zrobimy coś ciekawego
To jak z tym klanem? (:
No jakoś nikt się do mnie nie zgłosił...
Siemanko chętnie zagram z wami ale jestem zieloniutki w tej grze
RS już się kończył... Jego najlepsze lata dla polaków były 2008/10. Potem tylko wprowadzono nowe ui, mechanikę walki i nowości typu "boosty", które jarą bardziej (H)ammerykanów niż Europejczyków.
Aczkolwiek, wrócić ma stary system walki koegzystujący z nowym. Można go będzie przełączać
no to działajmy coś (:
Ja bym z chęcią zagrał, gram od zera raczej jestem niedzielnym/sobotnim graczem. Nic jeszcze nie ogarniam...
To spokojnie się nauczysz Ja ostatnio na rzecz DDO z Vexuslord'em mało gram w RS
Ja chętnie pobawię się na nowo ;] Ostatnie konto z 2009 roku, a pierwsze chyba w 2005 ;] siemien posłałem ci priva, przeczytaj jeżeli masz czas
A jak to wygląda z privami RS (chodzi mi o te starsze wersje). Są jakieś godne uwagi? Bardzo chętnie zagrałbym w Runescape, ale ten nowy jakoś do mnie nie przemawia. Oglądałem streamy/filmiki z tej wersi 2007 i wygląda cudownie, mógłbym nawet kupić membera żeby tam zagrać, ale posiadając prawie zerową wiedzę boję się, że szybko mi się znudzi czy coś. No i samemu grać to trochę lipa.
Myślałem, że będzie nostalgia, a tu crap... To jakiś custom serwer...
Siemien problem z privami do rsa jest taki, że mało osób na nich gra. Nawet na soulsplicie nie ma jakiejś powalającej liczby graczy w porównaniu do globalnego serwera. Dlatego mapa np nie może być rzeczywistych rozmiarów. W dodatku komu się chce expić przy normalnym racie na privie? Większość osób grających tam jest ze stanów i oni przecież mają od nas inne wymagania. Wchodzą na priva nie by zaoszczędzić( bo co to dla nich 20dolców? dwie wizyty w MCdonalnie?), tylko by uniknąć żmudnego grindu i od razu poczuć się królami;(
Ale jakbyś znalazł jakiś ciekawy server to daj znać bo ja także szukam!
Powiem tak. 07scape powstał dlatego, że Jagex poczuł gruby hajs... Był wcześniej oldschool serwer w pracach i jak już ruszył to było 200k osób, bo był za darmo! Jak tylko ruszył to padł i Jagex dobrał się twórcom do pośladków... Tego dnia jak ruszył to chciałem zagrać, ale nie zdążyłem nawet. Otworzyli 07scape, a masa ludzi vote'owała płacąc im hajs za membersa. Ludzie brali jeden miech membersa, żeby móc zagłosować, dzięki czemu nabrali od groma hajsu.. 449,351 osób głosowało, więc razy 8 dolców (7,95$) to wychodzi w przybliżeniu 3,6 kk $ i razy obecnie dolar stoi 3 zł jakoś co daje prawie 11 milionów, tylko po to aby otworzyć serwer, a potem kazać sobie za niego płacić... Jakby zrobili go za free, a nowsze rzeczy i tamte dawne dalej dla membersów to by mieli większy zarobek, a graczy mieli by więcej niż 10k w tym momencie. W RS zacząłem za czasów 2003-2004 i grałem z przerwami akurat na tyle by widzieć jak się zmienia i jak ilość graczy spada z 200k do 20k obecnie. Te dwa serwery co są free (ale i tak dla membersów) mogliby zrobić free i zawsze byłyby pełne!
Ja gram na tym creative-scape póki co. Uczę się gry, jakby co to nick - grzoonas
Czy ktoś z was by zaczął grać na Old School bo zamierzam grać i szukam ludzi.
Siemka, gra ktoś z forum w Runa ?
Mam 83lv combat, konto members, szukam ekipy do gry.
Oczywiście ts i te sprawy się zorganizuje.
Poszukuje ludzi zdecydowanych na dłuższą grę, i graczy free jak i memberów.
Zapraszam, pisać pod spodem to będziemy się zgadywać powoli