Runescape

A więc tak jeśli chodźi o gry przez przeglądare to dobrą grą jest runescape (runescape.com)

W RS mamy dostępnych bardzo dużo skilli jak np. strenght , attack , ranged , mining , smithing , fishing itd. no i tak zwany members (coś dla bardziej wymagających graczy) dzięki niemu mamy dostęp do kilku nowych skilli nowych miejsc i przedmiotów mamy dużo questów (większość po kupnie membersa).

members- około 30 zł na nasze (chyba) starczy na miesiąc

rasy- jeśli chodźi o rasy to jesteśmy ludźmi :)

rangi- rycerz , łucznik , mag , mnich ale i tak skillujemy wszystko czyli można powiedźieć że nie ma rang :)

level- w RS tak zwany combat level rośnie razem ze skillami zaliczającymi się do combat levelu czyli strengst , attack , def , prayer , magic i ranged :)

potworki- potworków jest sporo między innymi gobliny , szkielety a na 60-100 combat level lasser demony i wiele rodzajów dragonów :)

total level - jest to łączny level twoich skilli :)

RS(runescape) - w RS chodźi o to żeby głównie skillować nie tak jak w innych grach że skille a level to co innego np tibia :D w każdej chwili można isć się zabijać na tak zwanego wilda tym większy level wilda tym większa sieczka na wildzie chodzą też silne stworki takie jak ice giant lasser demce itp.

więcej info na (runepl.com)

Grałem w to kiedyś kiedyś, miałem 72lvl, sporo skilli, nice Crafting, może niktórych grafika zrazi. Był to mój pierwszy mmorpg więc jakoś mnie za pierwszym razem nie zraziło (dobrze że niebyła to Tibia :P). Teraz może bym się bał tej grafiki, ale jak pomyśle że to ma taki bogaty Crafting, i dosyć różnorodne questy, to można zmienić zdanie ;] co do samej gry...

Ja właśnie zraziłem się przez grafikę kiedyś bo już miałem kilka MMORPGów na koncie. I nigdy już to tego nie wróciłem. Ba, pograłem raptem ok 30 sekund i od razu wyłączyłem. Nie zdążyłem się niestety przekonać o bogatym craftingu i questach :(

Ja właśnie zraziłem się przez grafikę kiedyś bo już miałem kilka MMORPGów na koncie. I nigdy już to tego nie wróciłem. Ba, pograłem raptem ok 30 sekund i od razu wyłączyłem. Nie zdążyłem się niestety przekonać o bogatym craftingu i questach

a załuj... bo będzie czego - jeszcze nie tak dawno nowe patche poszły w ruch, więc nawet ja czasami (choć naprawde rzadko) tęsknie za takim MMO jak RS ;]

no gra jest calkiem fajna .Ale troche duzo tam Botow do Woodcuttingu ( Scinanie drzew)

Plusy duzo rodzaji potworow duzo Questow i umiejetnosci no i nawet szybko wbija sie lvl

jak na via www jest calkiem fajna ale mi niegustuje fajniejsza jest Margonem ladna grafa i do tego polska via www

siemka wam wszystkim ja gram juz pol roku w runescape i dla mnie jest to super gra!! pozdrawiam wszystkich graczy runescape jesli ktos potrzebuje pomocy w grze chetnie pomoge:P :mrgreen:

Runescape to calkiem fajna gra najlepsze jest to ze grafike ma 3D :-P

No No

RuneScape w HD wymiata

mam tylko 75 cmb

co by tu napisać

gra wymiata

lepsze od polskich MMO :lol: (większość nie ma animacji,tylko fotki, a to mnie nie zaspakaja :P )

Jak na grę via www nie jest taka zła

ta gra wymiata mowie wam mam na niej 88combat lvl i mam membersa ludzie wbijcie 70lvl kupicie membersa i gra sie zaczyna a nie jak jakies nooby chodzicie normalnymi ludzmi gra o 80% lepsza jest z membersem jezeli chcecie postac do Pvm to wezcie sobie ranger lub warrior a do PvP wymiata wizzard ocena 10/10

Za górami,za lasami,naprawdę dawno,dawno temu kiedy inni zagrywali MU i Tibię a Margonem nawet nie był w planach (w Quest cośtam nie grałem,nie mój typ) ja śmigałem po kafejkach czy na własnym komputerze w tą grę.

To nieprawda że skiluje się na maksa,jak ktoś robi postać pod wilda to musi ogranicząć combat lv i skillować tylko jedną statystyke (nie wiem jak jest teraz).

Pamiętam też drwali,brązowo zielone wdzianka,2-3 lv combat a ścinają Yew trees... Sam też ścinałem choć moja postać była normalna to mi przeszkadzali tylko.

W każdym razie zrobiłem wszystkie free questy,naskilowałem pożądnie (ponad 60 combat i 600 total) i już już miałem nawet wykupić members ale za bardzo nie widziałem jak więc dałem sobie spokój i zaczełem grać w inne gry (Ashen Empires to coś co wygląda podobnie do RS i wiele innych).

Teraz mogę spokojnie powiedzieć że niemal wszystkie gry są do siebie bardzo podobne i Runescape wyłamuje się na plus z normy,spokojnie można go potraktować jak normalną gre.

Aż żałuję że wyrosłem za bardzo a magia tego tytułu już zmalała,pewnie z memebersem utknąłbym znów na długie miesiące.

Bardzo ciekawa jest ta gra posiada dużo skili. Podobało mi się w tej grze własne robienie zbroi mieczy szczał i innych rzeczy. Ciekawe są questy jest ich trochę do wykonania. Polecam tą grę :)

Doładowanie do RS można kupić na allegro, a co do tych noobów z 3 lvl to są to boty, które mają wyskillowany woodcutting/fishing/mining maksymalnie, bo kiedyś nie było limitu przy handlowaniu i ludzie sprzedawali na innych stronach '' gp '' (pieniążki) albo inne rzeczy. Teraz jest to tylko scam(sprzedawanie itemów na innych stronach), a boty, które ludzie oferują to też scam :P . Jest tylko jeden dobry bot, który działa i ludzie go aktualizują i można nim skillować wszystko (i zarabiać między innymi). To jest tylko przestroga dla graczy, którzy będą szukali botów i później będą płakać że okradziono im konta, a skarżąc się do GM dostaną bana ;) . Sama gra jest super, sam gram, bo niedawno do tego wróciłem. Mam 80 lvl Combat (Pure) więc jest dobry do pvp. Obecnie jest klan '' Armia Polska '' i zajmuje 14 pozycje w RAW, więc dołączając do nich będziesz tworzył Polską scenę RuneScape. Zachęcam do grania!

To nieprawda że skiluje się na maksa,jak ktoś robi postać pod wilda to musi ogranicząć combat lv i skillować tylko jedną statystyke

Nic nie musi... są konta '' Pure '' które mają maksymalnie 40 lvl def i 40 att a str mają maksymalny co daje im duże dmg (85 lvl combat) zresztą za dużo tłumaczenia od tego są fora do RS :P .

ahh to byla super gra mialem 82combat lvl i membersa kiedys ahh super bylo ale gdy juz nie mozna bylo sie nawalac na wilda zrobili jakas arene na pustyni i tam nie ze wchodzisz i lejesz kogo chcesz tylko trzeba najpierw zapytac goscia pozniej co mozna a czego niemozna robic i o jaka stawke i to DLA MNIE bylo bezsensu

Arena była kiedyś TYLKO dla membersów - zrobili ją f2p i na dodatek nie pytasz się gościa, bo każdy kto tam jest chce walczyć, więc stojąc tam kilka sekund ktoś do ciebie podleci i spyta się o duel. BH (bounty huner) też było dla membersów - zrobili ją dla f2p. Teraz nie ma wildy tylko jest 9 światów gdzie można się bić wszędzie, a dla klanów zrobili specjalne miejsca żeby im na wildzie nie przeszkadzali, a na dodatek zrobili ranking klanów. Jeszcze zmienili grafikę i można sobie ustawić full screen. Rozumiem, że słyszałeś, że zdejmują wilde ale dlaczego nie przeczytałeś newsa ze strony, to co wszystko napisałem, było TAM! Uważasz, że to jest bezsensu? nie wydaje mi się żeby było... Ludzie, którzy przestali grać to większość purków 20-30 lvl (W00t :lol: ) i tacy, którzy mieli niedosyt informacji.

@down Nie, nie jestem fanem

Kolejny fan. :P

Gralem kiedys w ta gre mialem dosc spory lvl gra sie dosc przyjemnie no niestety ta grafika nie zachwyca ale duzy plus ze nie trzeba nic sciagac jak na gre mmorpg do dzis pamietam jak z ziomkami z oski godzinami gralismy w to a pozniej gadalismy o tym na podworku ;PNiestety komputer mi sie zepsul troche wyszlo tych gier dostalem lepszego kompa i bylo w co grac

Troche stary temat, nie uważasz? - Kubox66

A więc tak jeśli chodźi o gry przez przeglądare to dobrą grą jest runescape (runescape.com)

W RS mamy dostępnych bardzo dużo skilli jak np. strenght , attack , ranged , mining , smithing , fishing itd. no i tak zwany members (coś dla bardziej wymagających graczy) dzięki niemu mamy dostęp do kilku nowych skilli nowych miejsc i przedmiotów mamy dużo questów (większość po kupnie membersa).

members- około 30 zł na nasze (chyba) starczy na miesiąc

rasy- jeśli chodźi o rasy to jesteśmy ludźmi :)

rangi- rycerz , łucznik , mag , mnich ale i tak skillujemy wszystko czyli można powiedźieć że nie ma rang :)

level- w RS tak zwany combat level rośnie razem ze skillami zaliczającymi się do combat levelu czyli strengst , attack , def , prayer , magic i ranged :)

potworki- potworków jest sporo między innymi gobliny , szkielety a na 60-100 combat level lasser demony i wiele rodzajów dragonów :)

total level - jest to łączny level twoich skilli :)

RS(runescape) - w RS chodźi o to żeby głównie skillować nie tak jak w innych grach że skille a level to co innego np tibia :D w każdej chwili można isć się zabijać na tak zwanego wilda tym większy level wilda tym większa sieczka na wildzie chodzą też silne stworki takie jak ice giant lasser demce itp.

więcej info na (runepl.com)