Witam.Jakie runy będą najlepsze na postac typu gangplank?
Runy gp?
Gangplank nie jest typem ale jedną z lepszych postaci dzięki temu że jego Q jest jak normalny atak i nakłada efekty.
Na niego polecam ci 3x Greater Quint of Furor (4.46 siła ataku krytycznego) 9x Greater Glyph of Celerity (-0.05 cd co lv) 9x Greater Mark of Desolation (1.66 Penetracji pancerza) i 9x
Greater Seal of Resilience (1.41 pancerza) lub 9x Greater Seal of Alacrity (0.76 szybkości ataku) Oczywiście jak runki to tylko III poziomu.
Mój kolega jedzie na full crit runach i kosi. Bierze rękawicę na crita na początek i jest w stanie wyciągnąć ponad 150 dmg z Q na 1 lvlu.
Tak więc polecam ci full crit runki, ale jeżeli runki, to tylko po 20 lvlu, wtedy mamy dostęp do tier 3, jak już kolega wyżej zauważył.
a można nazwy runek po polsku , bo gram na polskiej wersji?
Takiste podałem ci jak działają runki podczas kupywania widzisz ich bonusy więc wystarczy szybko sprawdzić
Zależy to , czy chodzisz do jungli , albo na linie Na linie kupujesz runki pod cryta (full , albo mieszasz z runami na dmg) , a do jungli armor i cryt , albo zamiast cryta ad , zależy kto co woli.Możesz też robić gp pod attack speeda , ja go wole na offtanka.
ja mam runki full pod cryt dmg i staram sie zlozyc jak najszybciej infinite edge po polsku osztrze nieskonczonosci wtedy wycigasz kosmik dmg z q pozniej atak speed zycie i na koniec atma dosc niezly bulid polecam
Ja używam
czerwone pod armor pene
esencje pod armor pene (ale można zamienić na crit)
żółte pod armor
niebieskie pod magic resist.
A i z Q dalej jest op dmg.
To zrobie tak:
Esencje pod crit DMG
Czerwone pod szanse na kryta , żeby mieć przewage we wczesnym stadium gry
Reszta (niebieskie i żółte)na moc krytyka , ale nie per lvl.
Może być takie coś?
na GP polecam 9x armor penetration i reszta na crit chance w early game kosisz wszystkich a w late to wiadomo
polecam ci marki na armor pene glyphy na magic pene i reszte miejsc i quinty na crita.
gp ma tyle buildów ze kupienie run zalezy glownie od niego, runy armor pena sklada sie gdy kupujesz yomuu, AS na typowego offtanka z warmogiem, maksującym E jako pierwsze, crit runy tez pod offtanka ale maksujacego Q by miec dobry harass, jest jeszcze kilka innych buildów np. IE, trinity (chodzi mi o 1-szy "grubszy" item) ale nie polecam, robienie squisha z melee nawet jesli ma parleya to kiepski pomysł w 90% gier
ja preferuje crit runy i maksowanie skilla zalezne od przeciwnika, bo crit się przydaje w late game
crit dmg run nie polecam na nim ogolnie
Zacznijmy od tego.
Nigdy nie budujcie GP na full cryty, taki GP na lepszych graczy kończy w ten sposób że nie zdąrzy podejść, albo dostanie stuna/extausa i zdechnie.
Core build GP:
Merce
Warmog
Atma
Latarnia
Reszta zależy od teamu, jeśli kosimy, można cryry (IE+PD), jeśli natomiast enemy są full ogarnięci, kupujemy survi (Guardian Angel/Banshee Veil/Thornmail), jeśli natomiast chcemy trochę tego i trochę tego to kupujemy GA+Trinity Force.
Co do runek, proponują standardowe które będą pasować do większości AD Offtanków.
.
Marki+Quinty Armor Pene (+25 armor penetration, miodzio do jungli).
Seale flat armor (+13 armor, przydatne do jungli jak i solotopa).
Glyphy flat magic resist (+13, przydatne szczególnie do ganków na mida).
Masterki to już sprawa idywidualna, ja używam 27/3/0, ale 9/21, bądz 23/0/7 też się sprawdzają.
@up
kiepski build, a gp w jungle to failpank
ale nie wazne, niech kazdy sklada jak mu sie podoba, przynajmniej dopoki jest w przeciwnym teamie xD
@upkiepski build, a gp w jungle to failpankale nie wazne, niech kazdy sklada jak mu sie podoba, przynajmniej dopoki jest w przeciwnym teamie xD
GP w jungli nie jest słaby.
-Na wejście składasz jak najszybciej executioner's calling (zaczynając od tego na cryta i pare potków).
-Ionian bootsy
-Infinity edge/shen
-warmog
-atma
-trinity force
Witam.Jakie runy będą najlepsze na postac typu gangplank?