Runy gp?

Witam.Jakie runy będą najlepsze na postac typu gangplank?

Gangplank nie jest typem ale jedną z lepszych postaci dzięki temu że jego Q jest jak normalny atak i nakłada efekty.

Na niego polecam ci 3x Greater Quint of Furor (4.46 siła ataku krytycznego) 9x Greater Glyph of Celerity (-0.05 cd co lv) 9x Greater Mark of Desolation (1.66 Penetracji pancerza) i 9x

Greater Seal of Resilience (1.41 pancerza) lub 9x Greater Seal of Alacrity (0.76 szybkości ataku) Oczywiście jak runki to tylko III poziomu.

Mój kolega jedzie na full crit runach i kosi. Bierze rękawicę na crita na początek i jest w stanie wyciągnąć ponad 150 dmg z Q na 1 lvlu.

Tak więc polecam ci full crit runki, ale jeżeli runki, to tylko po 20 lvlu, wtedy mamy dostęp do tier 3, jak już kolega wyżej zauważył.

a można nazwy runek po polsku , bo gram na polskiej wersji?:)

Takiste podałem ci jak działają runki podczas kupywania widzisz ich bonusy więc wystarczy szybko sprawdzić

Zależy to , czy chodzisz do jungli , albo na linie :P Na linie kupujesz runki pod cryta (full , albo mieszasz z runami na dmg) , a do jungli armor i cryt , albo zamiast cryta ad , zależy kto co woli.Możesz też robić gp pod attack speeda , ja go wole na offtanka.

ja mam runki full pod cryt dmg i staram sie zlozyc jak najszybciej infinite edge po polsku osztrze nieskonczonosci wtedy wycigasz kosmik dmg z q pozniej atak speed zycie i na koniec atma dosc niezly bulid polecam

Ja używam

czerwone pod armor pene

esencje pod armor pene (ale można zamienić na crit)

żółte pod armor

niebieskie pod magic resist.

A i z Q dalej jest op dmg.

To zrobie tak:

Esencje pod crit DMG

Czerwone pod szanse na kryta , żeby mieć przewage we wczesnym stadium gry

Reszta (niebieskie i żółte)na moc krytyka , ale nie per lvl.

Może być takie coś?:)

na GP polecam 9x armor penetration i reszta na crit chance w early game kosisz wszystkich a w late to wiadomo

polecam ci marki na armor pene glyphy na magic pene i reszte miejsc i quinty na crita.

gp ma tyle buildów ze kupienie run zalezy glownie od niego, runy armor pena sklada sie gdy kupujesz yomuu, AS na typowego offtanka z warmogiem, maksującym E jako pierwsze, crit runy tez pod offtanka ale maksujacego Q by miec dobry harass, jest jeszcze kilka innych buildów np. IE, trinity (chodzi mi o 1-szy "grubszy" item) ale nie polecam, robienie squisha z melee nawet jesli ma parleya to kiepski pomysł w 90% gier

ja preferuje crit runy i maksowanie skilla zalezne od przeciwnika, bo crit się przydaje w late game

crit dmg run nie polecam na nim ogolnie

Zacznijmy od tego.

Nigdy nie budujcie GP na full cryty, taki GP na lepszych graczy kończy w ten sposób że nie zdąrzy podejść, albo dostanie stuna/extausa i zdechnie.

Core build GP:

Merce

Warmog

Atma

Latarnia

Reszta zależy od teamu, jeśli kosimy, można cryry (IE+PD), jeśli natomiast enemy są full ogarnięci, kupujemy survi (Guardian Angel/Banshee Veil/Thornmail), jeśli natomiast chcemy trochę tego i trochę tego to kupujemy GA+Trinity Force.

Co do runek, proponują standardowe które będą pasować do większości AD Offtanków.

.

Marki+Quinty Armor Pene (+25 armor penetration, miodzio do jungli).

Seale flat armor (+13 armor, przydatne do jungli jak i solotopa).

Glyphy flat magic resist (+13, przydatne szczególnie do ganków na mida).

Masterki to już sprawa idywidualna, ja używam 27/3/0, ale 9/21, bądz 23/0/7 też się sprawdzają.

@up

kiepski build, a gp w jungle to failpank

ale nie wazne, niech kazdy sklada jak mu sie podoba, przynajmniej dopoki jest w przeciwnym teamie xD

@upkiepski build, a gp w jungle to failpankale nie wazne, niech kazdy sklada jak mu sie podoba, przynajmniej dopoki jest w przeciwnym teamie xD

GP w jungli nie jest słaby.

-Na wejście składasz jak najszybciej executioner's calling (zaczynając od tego na cryta i pare potków).

-Ionian bootsy

-Infinity edge/shen

-warmog

-atma

-trinity force

Witam.Jakie runy będą najlepsze na postac typu gangplank?