Rust i wczytywanie obiektów

Ktoś wie na jak działa wczytywanie obiektów?

Np. czy jak wczyta mi się domek i zniknie to jak znowu mi się pokaże to gra od nowa będzie pobierać o nim informacje?

Pytam się o to dlatego żę mam internet z limitem transferu i gra może go bardzo szybko wykorzystać, np. wielkie budowle jak się wczytują potrafią zlagować grę i pobrać ok. 20-50mb danych.

Jak pójdziesz gdzieś i wrócisz to będziesz miał tę samą ścinę, więc przypuszczam, że pobiera od nowa. To co mówisz o pobieraniu 20-50mb danych to nie prawda, bo wtedy miałbym freeza na 10-15min.

Więc nie wprowadzaj też innych w błąd.

Mam 17GB limitu co prawda dużo, ale dziennie zawsze zakładałem sobie 600-700MB limitu w których oglądałem filmiki oraz działało Wi-Fi- ani razu nie przekroczyłem wyznaczonego sobie limitu.

Przypuszczam, że nie bierze więcej niż CS i te 50mb to co najwyżej pobierze Ci w ciągu godziny. Oczywiście wszystko zależy od ilości i wielkości budynków. Moja chata 3x3x10, w której działałem wraz z 3 innymi osobami wczytywała mi się ok. 1-2s.

ma ktoś może rusta na wymianę ?

wczytywanie obiektów zależy od neta

Ktoś wie na jak działa wczytywanie obiektów?Np. czy jak wczyta mi się domek i zniknie to jak znowu mi się pokaże to gra od nowa będzie pobierać o nim informacje?Pytam się o to dlatego żę mam internet z limitem transferu i gra może go bardzo szybko wykorzystać, np. wielkie budowle jak się wczytują potrafią zlagować grę i pobrać ok. 20-50mb danych.

pobiera w locie, ale z pewnością nie tak dużo jak podałeś ;)

Sprawdziłem i gdy się loguje do gry to nie pobiera zbyt duzo a dom mam naprawde wielki ok. 25x25 wysokosc z 200 pięter.

Jak buduje w domku i nigdzie nie chodzę to gra zuzywa srednio 15-20mb a jak sie biega np. za air dropem i sie wczytuja nowe budynki to potrafi w godzine 70mb zjesc.

Plain może masz racje, może jest tak że gra potrafi pobrać 10 domków a pokazać tylko 1

25x25 wysokość 200 pięter ? o.O w takim wypadku naprawdę musi się chyba wczytywać. Nie widziałem takiej chaty jeszcze. W Singlu przy przycinka a online nie wyobrażam sobie :)

Ktoś wie na jak działa wczytywanie obiektów?

Np. czy jak wczyta mi się domek i zniknie to jak znowu mi się pokaże to gra od nowa będzie pobierać o nim informacje?

Pytam się o to dlatego żę mam internet z limitem transferu i gra może go bardzo szybko wykorzystać, np. wielkie budowle jak się wczytują potrafią zlagować grę i pobrać ok. 20-50mb danych.