Rx 480

ehh a wiecie ze GTX980Ti Sli jest tylku ciut lepsze od GTX1080,k praktycznie znikoma roznica. RX480 w crossfire nawet polowy wydajnosci nie osiagnie gtx'a 1080.

Dying, GTX980 w SLI jest tylko ciut lepsze, a nie 980 ti :) Taka mała różnica

@DyingLight ja nie zakladam niczego i naprawde chcialbym aby to AMD stało się wiodącą firmą w dziedzinie kart graficznych i procesorów. Jednak przez pryzmat ostatnich lat patrze na to co głosi AMD z przymrużeniem oka.

Nie zapominajmy, ze miniaturyzacja idzie do przodu i wielce prawdopodobne jest, ze rozwiązania technologiczne AMD pozwolą im osiągnąć parametry zbliżone do Nvidii. Poczekamy zobaczymy.

Ja tez mogę teraz ogłosić i powiedzieć, ze w przyszłości stworze grę, która pobije WoWa. Pytanie tylko czy uwierzycie mi na słowo? :)

Tak wiec dyskutujmy ale niczego nie zakładajmy jeśli jeszcze tego nie ma na rynku.

Tez trzymam mocno kciuku za AMD, ale mnie interesuje tylko model RX470 o ktorym nic nie wiemy.

ehh a wiecie ze GTX980Ti Sli jest tylku ciut lepsze od GTX1080,k praktycznie znikoma roznica. RX480 w crossfire nawet polowy wydajnosci nie osiagnie gtx'a 1080.

Po1 jaki crossfire juz pisalem ze jest too technologia Explicit Multiadapter (pozwalajaca na laczenie nawet 2 innych karty od producenta mozna polaczyc GeForce z AMD dzieki DX 12)

</p><p>
	Wielu ma karty AMD i nie narzekaja i wcale nie odstaje od nvidi jak tu wielu tak pisze... GTX 980 TI byla ogloszona najmoniejsza karta ale too nie czyni ich liderem na liderami nie do przebicia ...
</p>

</p><p>

</p>

Pogadamy jak karta zostanie wydana i too jeszcze 19 dni ..

Spokojnie @majster008 Nvidia już o to zadba aby ich karty nie współpracowały dobrze z AMD :) Bo po co tracić na sprzedaży swoich kart? :)

Ciekawe RX 480 w cenie r380x ma byc lepsza od GTX 970 i R390 oraz 380x

To dopiero jest informacja jest na co czekac amd nie zawiodly :P

Premiera kart nvidia przed nami Amd tez zaczal uchylic wiecej szczegolow na temat swoich nowych kart :P