Rzym

Witam

Wraz ze swoja kobieta planujemy w maju wybrać się do Rzymu.

Słyszałem, że taki lot można odbyć za 100zł we dwie strony. Nie za bardzo wiem, na czym to polega i tutaj prośba. Jakby ktoś mógl mnie pokierować gdzie mam szukać takiego lotu

Czesto tanie linie lotniczne jak Rayanair maja w ofercie takie bilety z tym, ze musisz na odpowiedni dzien/godzine pol roku do przodu boookowac ;).

Im i tak sie to oplaca bo wiekszosc ludzi rezygnuje ^_^ i maja wolne miejsce za xxx wiecej zl(poniewaz, musisz miec okreslony dzien, pol roku do przodu, o okreslonej godzinie zabookowany, a ciezko zaplanowa wolne w ten sposob).

No cóż jako, że nikt nie leci z wyciągniętą ręką by wskazać prawidłowy kierunek ( pewnie piją ;> ) pozwól, że ja pomogę. Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak loty za stówkę. Są okazje, sezonowe wyprzedaże i promocje. trzeba rezerwować odpowiednio wcześniej i w nietypowych okresach jeżeli chcesz lecieć na prawdę tanio. Postawiłeś jednak konkretny warunek - ma być to maj. I tu od razu Ci odpowiem jeżeli myślisz o długim weekendzie to zapomnij o tym. Linie też wiedza to tym, że mamy wolne i ceny dla Polski nie są niskie. co innego po długim weekendzie.

Teraz do konkretów, są strony z wyszukiwarkami tu wskażę ci kilka: www.fru.pl , infoloty.pl , esky.pl. Jak sam poszukasz znajdziesz ich więcej. Ja polecę Ci szczególnie www.wakacyjnipiraci.pl stronka z tanimi przelotami a przede wszystkim z tanimi wycieczkami w fajne miejsca po niskich cenach. Do tego jest jeszcze flipo.pl też bardzo tani połączenia lotnicze do atrakcyjnych miejsc ale tutaj wyszukujesz również połączenia z głównych lotnisk z krajów sąsiednich. I tak na przykład do Bangkoku z Berlina w obydwie strony zapłacisz 1699 za jedną osobę. Z Warszawy dasz rade polecieć ale za dwie stówki więcej. Warto też wchodzić i wyszukiwać promocji bezpośrednio na stronach linii lotniczych. W twoim przypadku gdy chcesz lecieć do Rzymu w maju będzie to mniej więcej Ryanair. Jeżeli polecisz z Warszawy Modlina 7.05 i wracasz 14.05 to łącznie za jedną osobę zapłacisz za bilety lotnicze 368,00 zł. Majątek to to nie jest ale Ryanair słynie z rygorystycznego podejścia do wymiarów bagażu i domagania się dopłaty za rozmaite rzeczy. Realnie rzecz biorąc najtaniej jest kupować przez internet i przez internet się odprawić, płacić za bilet kartą debetową lub kredytowa i tez przez internet. To tak w bardzo dużym skrócie. Myślę, że inni też dorzuca swoje trzy grosze do tematu.

Witam

Wraz ze swoja kobieta planujemy w maju wybrać się do Rzymu.

Słyszałem, że taki lot można odbyć za 100zł we dwie strony. Nie za bardzo wiem, na czym to polega i tutaj prośba. Jakby ktoś mógl mnie pokierować gdzie mam szukać takiego lotu