Siemka, cześć i czołem . Otóż po przywróceniu mi internetu postanowiłem sprawdzić, czy nadal mam jakiegoś skilla w S4. Skill niestety się zatracił (albo to wszyscy dookoła się zrobili lepsi), ale patrzę... 3 sezon! I jeśli o nowości chodzi, to więcej map czy broni (a te są całkiem interesujące) nie zaszkodzi, nowe menu też całkiem ok. Ale jeśli już o broniach wspomniałem... Tylko jak dla mnie one są...hmmm...dziwne? No bo katana, dzięki której przelecisz w powietrzu i zrobisz dasha na kilka metrów oraz miecz (przy okazji taki sobie) dodający ci na krótki czas boosta jakoś nie mogą się chyba wpasować w całą resztę podczas gry. I jeszcze system enchantowania, którego do końa nie ogarniam. Co myślicie? Zachęcam do dyskusji
.
S4 League: Blades
w S4 grałem sporo, ale jak dla mnie jak dodają te nowe bronie to są one mało zbalansowane, takie TB jak dostaniesz w sumie 1 hit to już leżysz. A co do tych nowych to tą kataną da się w sumie pobawić, ale i tak Plasma Sword 4eva ; ]. Ja w sumie tych enchantów też nie ogarniam, enchantuje co popadnie może coś fajnego dostanie
Wybaczcie, że się wtrącę. (: Jak z tymi broniami w S4 ? One są permy czy czasówki ? Oglądam sobie filmiki z tej gry i wygląda na prawdę ciekawie, jest akcja, jest jakiś skill, ogólnie trzeba chyba ogarniać, no i ta katana iście wygląda. Jest jakiś sens grać w tą grę 4fun bez wydawania gotówki nieźle się przy tym bawiąc ? Zaznaczam, że nie grałem nigdy ani w ten tytuł, ani w GunZ.
A więc tak, bronie są czasówki, ale to jest na prawdę śmieszna cena, a za RL kase, jest tak , że bronie mają inny wygląd, jakiś niski bonus w postaci dmg, z 5% z tego co pamiętam, no i efektowniejsze stroje.
A tak to każdą broń można kupić za kase która dostajemy w grze
Tak jak wyżej. Za realną kasę tylko "fajniej" wyglądasz i może jakiś mały bonusik. A PENy (waluta w grze) szybko zarobisz, więc czasówki nie są aż tak złe. Ale zazwyczaj liczy się ogarnianie danej broni. Sam teraz próbuję się zapoznać z tym mieczem-transformersem . Przy katanie możesz sobie polatać
. Ale powinni trochę zbalansować fakt, chociaż takiego z TB czy SD można uniknąć lub zdjąć gościa z dystansu. Teraz widzę masa osób lata z katanami. Nowa broń, to trzeba wypróbować, z czasem to przejdzie. Tak samo było przy Iron Eyes.
Co do tych czasówek, ile kosztuje dajmy na to taka katana, na ile czasu ona jest i ok ile penów zarabia się średnio na mecz ? Wiadomo bywają mecze lepsze i gorsze, ale chciałbym wiedzieć tak orientacyjnie ile meczy trzeba zagrać żeby móc sobie "coś" kupić. (: Alaplaya jest solidną firmą dlatego też gra ta trochę mnie zainteresowała.
Katana jeśli się nie mylę to coś ok. 2000 PENów na 30h . Co do tego ile się średnio zarabia to już bywa na prawdę różnie. Ale na starcie coś masz (chyba), zarobisz za mecze, misje, awansy, spokojnie sobie poradzisz . Jak jakoś ci zbraknie kasy to zawsze zostaje podstawowe wyposażenie na zawsze. Możesz jeszcze wylosować różne bronie, czasem nawet na stałe (ja tak wygrałem mojego CSa, do tego jeszcze jakiś mały bonus i inny wygląd). O bronie się martwić nie musisz.
Taka katana kosztuje:
5h - 595
10h - 1195
30h - 2295
czas podany w gameplayu( broń ci się kończy po 30h grania)
A z kasą jest tak, że zależy od tego jaki tryb grasz, i jaki time cap jest ustawiony, na deathmatchach zarabiałem średnio 350-500 penów + za każdy lvl dostajesz 3.5k, za misje po 500, a na start dostajesz jakieś 80K
PS. specjalnie dla ciebie grę włączyłem xd
W sumie to i ja dawno nie grałem w S4, pewnie skilla już praktycznie w ogóle nie mam ^^ Czytając wasze posty, chyba wbiję do gry i obczaję tą katane ;d
Istnieją 2 sposoby by zyskać każdy przedmiot w wersji perm, wymaga to cholernie dużo szczęścia, ale sam mam już kilka takich świecidełek, więc nie jest źle
System jest prosty - broń i support (skill) są na zasadzie ile grasz tyle czasu leci, ubrania są na dni (nawet offline) 5, 10 i 30 dni, a ich cena jest śmieszna (nawet bez ubranka można 2-3 mecze rozegrać by odzyskać wszystko z powrotem. Istnieją wyjątki typu broń na dni (zwykle 1-3) i zwykle ma niezłego kopa.
Właśnie ściągnąłem i przekonałem się na własnej skórze, że zdobycie eq jest prostackie. Wystarczy teraz tylko ogarnąć system i mieć fun z rozgrywki. (: Katanka moim zdaniem najlepsza, póki jej nie było nie byłem zainteresowany tym tytułem. Asian style ponad wszystko.
No to powodzenia. Znajdź bronie i skille, które najlepiej pasują do twojego stylu gry, nie sluchaj jak ktos ci powie "TB najlepsze" czy coś. A ja dziś chwilkę pograłem z Shmirelem, nawet nam jakoś wyszło. Jak chciałbyś ze mną pograć, to masz mój nick: Azraelt .
Tylko teraz jest w -ciach- czitów Mój nick to Pysieq99

Ja mam kitty levolwer , Dracula rifle i plasma Sword (+5) na unli....
Ano jest trochę haxów, nieraz aż odechciewa się grać, ale ze zgranym uczciwym teamem szybko można kicknąć. (:
Zanim wkrecicie sie az tak w gierke polecam przejzenie tematu ile czasu zajmuje zdobycie najwiekszej rangi. Chetnie bym poszukal ale mam spowolniony net a o ile sie nie myle to bylo cos okolo roku gry samych meczy czyli jesli mecz trwa zalozmy 5 min to sobie pododajcie. Jeszcze raz pisze ze nie jestem pewien ale to jest cos w takich granicach
Zanim wkrecicie sie az tak w gierke polecam przejzenie tematu ile czasu zajmuje zdobycie najwiekszej rangi. Chetnie bym poszukal ale mam spowolniony net a o ile sie nie myle to bylo cos okolo roku gry samych meczy czyli jesli mecz trwa zalozmy 5 min to sobie pododajcie. Jeszcze raz pisze ze nie jestem pewien ale to jest cos w takich granicach
Ja zapoznałem się już ze słownikiem języka polskiego więc rok czy dwa na granie sobie 4fun z ekipą, którą zbieramy w innym temacie nie będzie żadną męczarnią, jednakże widzę że Ty dopiero będziesz ogarniał słownik, zatem powodzenia. (: Tak, nie udało Ci się z hejtować tego tytułu, jeśli ktoś lubię takie "gry" że w miesiąc/dwa dochodzi do fulla to powodzenia x2. Im trudniej tym lepiej, byleby wykonalne.
Ciasteczkowy wydaje mi sie ze jestes w jakism zamknietym pokoju tylko z kompem :/. Nie widze u siebie zadnego hejta na tytul wiec mozesz spokojnie usiasc juz w kacie i plakac ze ciebie rozczarowalem. Slownik? Zainwestuj w myslenie najpierw a pozniej pisz takie pierdolki. Wakacje masz zaniedlugo wiec zdazysz jeszcze pograc.
Co do tematu to nie GunZ nie ma zadnego k-style ogarnieta ekipa i kazdy mecz wygrany. Za ktoryms miesiacem robi sie gra monotonna.
Hmmm, takie pytanie a mianowicie: skoro gra ci się nie podoba, to po jaką cholerę się tu wypowiadasz? ten temat nie nosi nazwy "Wrażenia z Gry" "Co sądzicie o tytule" tylko konkretnie o broniach, a dokładniej mieczach więc twoja wypowiedź jest tutaj co najmniej zbędna + jeszcze starasz się zniechęcić ludzi a widać że długo w ten tytuł nie grałeś. Mówisz o roku gameplayu, co jest kompletną bzdurą ; o nie mam bladego pojęcia skąd masz takie info ale szczerzę wątpię że przekonałeś się na własnej skórze ile się bije 80rank (MAX)
A do nicku w grze : Szmirel00
jak coś to piszcie, można od czasu do czasu zagrać
Katana : Niezła, szybka , jednak karalna jak diabli przy źle wykonanym ciosie specjalnym (PPM) lub w powietrzu jeśli walczysz z więcej niż jedną osobą. Poza tym u wielu graczy występuje Bug przy używaniu PPM, który laguje grę na jakieś 5-10 sekund (rednerowanie terenu podczas PPM jest wyłączone na jakiś czas, bądź występuje efekt wyrzucenia kamery)
Sigma Blade: Niewiele używalem, dość dziwna i prosta. Podzielona na dwa tryby, z czego drugi można aktywować poprzez PPM, różnic prócz dmg nie ma chyba żadnych.
Azit: Moja znienawidzona mapa, brak miejsca na jakąkolwiek taktykę, ukrycie lub przygotowanie się na przeciwnika (stworzona pewnie w 5 min) , poprostu czysty gwałt jeśli jesteś w walce 1vsx (x>1), czasem na respawnie ludzie kampią...
System Enchantowania: Absurdalny pomysł biorąc pod uwagę że stałych przedmiotów praktycznie nie ma, chyba że istnieje możliwość przedłuzania działania przedmiotów, ale o takimś czymś nie słyszałem.
CiasteczkowyPotwor:
"Ano jest trochę haxów, nieraz aż odechciewa się grać, ale ze zgranym uczciwym teamem szybko można kicknąć." -> nigdy nie znalazłem się w grze w której hacker został wyrzucony z gry (pewnie zapłata 100 penów i jednomyślne głosowanie ma coś w tym wspólnego). I jest ich naprawdę dużo.
"Asian style ponad wszystko." -> Pomyliłeś się chyba z Gunzem, K-Style (Katana Style) styl stworzony dzięki eksploatowaniu bugów w użyciu katany, swoją drogą nienawidzę ludzi używających czegoś takiego (zwłaszcza Double Butterfly loop).
TigerForce:
"anim wkrecicie sie az tak w gierke polecam przejzenie tematu ile czasu zajmuje zdobycie najwiekszej rangi." -> Mało kto gra dla rangi...
"Co do tematu to nie GunZ nie ma zadnego k-style ogarnieta ekipa i kazdy mecz wygrany. Za ktoryms miesiacem robi sie gra monotonna." -> Zgodze się, jest monotonna i dość frustrująca (padasz z prawie wszystkiego na 1 hita...) , ale już po którymś tygodniu (grając na Free Channelu nie pograłbym więcej niż tydzień ;p).
Demeo:
"a ich cena jest śmieszna (nawet bez ubranka można 2-3 mecze rozegrać by odzyskać wszystko z powrotem)." -> z mojego doświadczenia wiem, że nie jest tak łatwo a cena ubranek nie jest taka śmieszna jakby się wydawała, bierz pod uwagę, że mecz trwa przynajmniej 10-20 min. z czystej gry PENów się zbyt wiele nie zdobywa.
"Istnieją 2 sposoby by zyskać każdy przedmiot w wersji perm, wymaga to cholernie dużo szczęścia, ale sam mam już kilka takich świecidełek, więc nie jest źle" -> Random Shop i te pakunki do kupienia ? (tak pytam)