SA Wardęga Winny... przestroga dla youtuberow

https://www.facebook.com/sawardega/photos/a.272429502834220.65145.149756245101547/636379403105893/?type=1&theater

Ten kto śledzi SA Wardęga już o tym wie ale dla ci co go jeszcze nie znają to polecam zapoznać się z tym .

Najbardziej rozśmieszyły mnie :

1. Stan majątkowy: Posiada strój Spidermana xD
2. Zajęcie dorywcze "YouTube"

Sylwester Adam Wardęga ZNOWU UKARANY! (1500pln)Pamiętacie Ciasteczkowy telefon? Dziś dostałem wyrok sądu w tej sprawie... ale to nie wszystko. Policja (Warszawa Żoliborz) postanowiła pójść krok dalej. Zostałem także ukarany za to, że "nie zgłosiłem do ewidencji swojej działalności"... tylko, że ja działalności wtedy żadnej nie prowadziłem. Wysyłam filmy do internetu, dostaję część pieniędzy z reklam wyświetlanych obok nich (resztę zgarnia agencja i google) i płacę od tego wysokie podatki.Boli mnie to, że sąd ukarał mnie tylko na podstawie wniosków policjantów. Nie zostałem zaproszony na rozprawę. Wtedy zrozumiałby o co chodzi. Tym razem ukarano mnie z Art 60 i 66 kodeksu wykroczeń. Łącznie mam zapłacić 1500zł.Przestrzegam was. Według policji i polskich sądów jeśli wysyłacie filmy na YouTube to nie możecie czerpać z tego korzyści jako osoba prywatna... musicie założyć sobie firmę!Przestrzegam wszystkich moich YouTubowych kolegów... bo 95% nie ma firmy (bo wg prawa nie ma potrzeby jej zakładania, ale prawo policja lubi interpretować na własną korzyść)Brawo Polskie Sądy!Brawo Policja!Drżyj Internecie!

I dobrze mu tak. Nie cierpię go, jest nieśmieszny i całkowicie zerżnął pomysł z Remiego Gaillarda.

https://www.facebook.com/sawardega/photos/a.272429502834220.65145.149756245101547/636379403105893/?type=1&theaterTen kto śledzi SA Wardęga już o tym wie ale dla ci co go jeszcze nie znają to polecam zapoznać się z tym .Najbardziej rozśmieszyły mnie :1. Stan majątkowy: Posiada strój Spidermana xD2. Zajęcie dorywcze "YouTube"

Nie wiedziales , ze za glupote sie placi?? On mysli , ze kazdego smieszy to , ze dokladnie kseruje wszystko co robi remi ??....typ jest zalosny i jeszcze nie raz za cwaniakowanie mu sie dostanie.

Przeczytaj dokładnie. Głównie chodzi oto żeby prowadzić kanał na youtube muszę zarejestrować firme? i tu jest absurd.

U***ali go tylko przez te jego durne żarty.

Nic innego, wiec inni youtuberzy nie maja sie co martwic.

Taki Remi Gillard ma prawników, a ten bidak z Polszy nie.

Ja lubię gościa, taki polski Remi Gaillard. Polskie sądy/policja zawsze naciągnie korzyść na swoją stronę, gdy tylko ktoś ich ośmieszy lub skrzywdzi. To jest dla mnie żałosne. Dziwią się, że mało kto darzy ich jakimkolwiek szacunkiem, wystarczy spojrzeć jak ta instytucja stoi obecnie. Dlaczego tak nie ma w USA? Dlaczego nie ma takich Gaillardów czy Wardęngów tam? Odpowiedź jest prosta... tam władza posiada swój respekt. Oni potrafią zaryzykować w dobrze obywatela, nie są traktowani jak śmiecie. Ewentualna próba ośmieszania tego stylu zakończyła by się bardzo źle dla ów youtubera. Są brutalni i stanowczy w tym co tam robią, ale za to posiadają szacunek u przeciętnego obywatela kraju... co u nas jak widać jest nieosiągalne póki co... ale nie będę już porównywał zasad panujących w Polsce, czy Francji do tych w USA... to zupełnie inny wymiar rzeczywistości :)

Wolę taką formę bycia "kozakiem" od siedzenia przed kompem i wyzywania/obrażania przez klawiaturkę lub kamerkę.

Wyrusz do USA i wyzwij policjanta, zobaczysz co Cię spotka. Tam ta instytucja jest dużo bardziej szanowania niż u nas. I nikt od nich nie obije za nic, bo sąd to jeszcze większy strach. Nawet dla policjantów.

Respekt? Tam ludzie wyzywaja policje tak jak my. Oni nie maja zadnego powazania a strach. Bo moga cie obic za nic.

A za wkurwianie nalezy mu sie. Druga rzecz że nasza policja to też żarty..

@Edit

A pamiętacie akcje z piwem? Jak mial butelke i uciekał z nią?

Jakby chcieli to by go za to upierdolili z palcem w d*pie. Maja material dowodowy na kilka wykroczen.

A widzicie zeby to zrobili? Nie.

Chcieli go po prostu przykrócić bo robi durntoty.

warn_ico.png
Wulgaryzmy ~ NS

Misiael Wardęga podpierniczył pomysł od Remiego, to prawda ale wydaje mi się, że on się o to nie obraził https://www.youtube.com/watch?v=ZGinVXUwx1I .

Jeśli chodzi o samą sytuację, która jest po prostu absurdalna i nie wydarzyłaby się gdyby nie miał tylu subskrypcji i wyświetleń. Gdyby miał te 5 tyś subków to władze nie zrobiłyby nic, żeby go ukarać. WujekKijaszek, jedyne osoby jakie on wkurza to niektórzy polscy policjanci, którzy nie mają ani grosza dystansu do siebie (typowe cebulaki) i to jest ich problem. Akcja z piwem była genialna i świetnie przedstawiała nieróbstwo policji w Polsce. Jego żarty są durne to trzeba przyznać, ale ta durnota jest taka śmieszna, że oglądają go miliony i to nie tylko z Polski. Corio Policja w USA jest szanowana na pokaz tzn. kiedy przychodzi co do czego to oczywiście ludzie ich szanują, ale za ich plecami wiadomo co myślą ^^.

Zgodzę się z wypowiedzią Misiael-a facet jest wprost żałosny jeden dobry numer który skończył się źle był z zombie na ulicy. Tak to nic ciekawego. A co do samego faktu ukarania go za niezarejestrowanie działalności to jest jeszcze bardziej śmieszne... Zresztą jak całe polskie prawo i ten porypany system.

Misiael Wardęga podpierniczył pomysł od Remiego, to prawda ale wydaje mi się, że on się o to nie obraził https://www.youtube.com/watch?v=ZGinVXUwx1I .Jeśli chodzi o samą sytuację, która jest po prostu absurdalna i nie wydarzyłaby się gdyby nie miał tylu subskrypcji i wyświetleń. Gdyby miał te 5 tyś subków to władze nie zrobiłyby nic, żeby go ukarać. WujekKijaszek, jedyne osoby jakie on wkurza to niektórzy polscy policjanci, którzy nie mają ani grosza dystansu do siebie (typowe cebulaki) i to jest ich problem. Akcja z piwem była genialna i świetnie przedstawiała nieróbstwo policji w Polsce. Jego żarty są durne to trzeba przyznać, ale ta durnota jest taka śmieszna, że oglądają go miliony i to nie tylko z Polski. Corio Policja w USA jest szanowana na pokaz tzn. kiedy przychodzi co do czego to oczywiście ludzie ich szanują, ale za ich plecami wiadomo co myślą ^^.

Remi nawalony konkretnie , sam nie wie o czym mówi, Wardęga jeszcze źle to przetłumaczył na angielski. Srsly Pingwin?

Misiael obaj byli nawaleni :o, ale z tego co Remi mówił w kilku filmikach to oni są dobrymi kolegami i nie ma żadnego problemu z jego prankami. Wydaje mi się, że Wardęga to dobry następca Gallarda, który ma już mało czasu na nagrywanie filmików z powodu swojej rodziny i filmu który nagrywa. Sylwester wygłupia się tak samo jak Remi który duuuuużo razy miał problemy z policją, ale o to głównie chodzi w ich twórczości na YT ;).

Remi na pewno nic nie ma do tego, że Wardęga próbuje być poniekąd jak on. Nawet sam Wardęga przyznał, że to robi... więc nie wiem o jaki problem tutaj chodzi ^^. Remi to jest mistrz w tym fachu i prawdopodobnie zawsze nim będzie. Wardęga to polski youtuber, który jako jedyny ma prawdziwą widownie spoza kraju (chyba ze się mylę)... 1,5 mln subów za robienie uśmiechu ludziom na twarzy bawiąc się przy tym jak dziecko? Ile on ma filmików? 30? Też bym tak chciał.

Remi jest bardziej odważny, zabawniejszy , żywszy. Wardęga tyka się rzeczy albo konkretnie głupich, albo takich za które nic go nie spotka. I niech sobie będą kolegami czy kim tam są. C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!

Niech żartuje z innych niż służb mundurowych i będzie bez mandatów itp.

https://www.facebook.com/sawardega/photos/a.272429502834220.65145.149756245101547/636379403105893/?type=1&theater

Ten kto śledzi SA Wardęga już o tym wie ale dla ci co go jeszcze nie znają to polecam zapoznać się z tym .

Najbardziej rozśmieszyły mnie :

1. Stan majątkowy: Posiada strój Spidermana xD
2. Zajęcie dorywcze "YouTube"

Sylwester Adam Wardęga ZNOWU UKARANY! (1500pln)Pamiętacie Ciasteczkowy telefon? Dziś dostałem wyrok sądu w tej sprawie... ale to nie wszystko. Policja (Warszawa Żoliborz) postanowiła pójść krok dalej. Zostałem także ukarany za to, że "nie zgłosiłem do ewidencji swojej działalności"... tylko, że ja działalności wtedy żadnej nie prowadziłem. Wysyłam filmy do internetu, dostaję część pieniędzy z reklam wyświetlanych obok nich (resztę zgarnia agencja i google) i płacę od tego wysokie podatki.Boli mnie to, że sąd ukarał mnie tylko na podstawie wniosków policjantów. Nie zostałem zaproszony na rozprawę. Wtedy zrozumiałby o co chodzi. Tym razem ukarano mnie z Art 60 i 66 kodeksu wykroczeń. Łącznie mam zapłacić 1500zł.Przestrzegam was. Według policji i polskich sądów jeśli wysyłacie filmy na YouTube to nie możecie czerpać z tego korzyści jako osoba prywatna... musicie założyć sobie firmę!Przestrzegam wszystkich moich YouTubowych kolegów... bo 95% nie ma firmy (bo wg prawa nie ma potrzeby jej zakładania, ale prawo policja lubi interpretować na własną korzyść)Brawo Polskie Sądy!Brawo Policja!Drżyj Internecie!