Joł ludziska! Przeglądałem kiedyś twitcha i natrafiłem na MUGENA. Nie wiedziałem o co chodzi, bo miał ponad 3k ludzi. Wszedłem i co zobaczyłem? Wielki napis Salty Bet! A co to takiego?
http://www.saltybet.com/ to strona, na której streamowane są (przez twitcha) walki w MUGENIE które można obstawiać za wirtualną walutę! Niestety walczy CPU ale mimo to jest wielki ubaw. Więc jeśli lubicie hazard i chcecie jakoś zabić czas, to zapraszam .
Na start po rejestracji dostaję się 400$. Jeśli to przegracie spadacie do "salty mines" czyli do kopalni. Kopalnia to nic innego, jak stracenie całej kasy i ponowna wspinaczka na sam szczyt. Na wybicie się dostajecie 10$, po każdym wbitym poziomie (tak, wbijacie poziom po obstawianiu) dostajecie +5$. Poziom wbijacie za obstawianie (25 obstawień - lv1, 50 - lv2, 75 - lv3, 100 - lv4, 150 - lv5 itd.)
Oczywiście, strona musi jakoś zarabiać, więc można wykupić VIPA który daje więcej $$$ na start i szybsze wbijanie poziomu. Mimo to, brak tego ulepszenia w niczym nie przeszkadza. W tle leci muzyka z gier, czat nieźle się bawi, a my obstawiamy.
Małe rady na start:
1. Radzę Wam po prostu pooglądać walki, ogarnąć jakie postaci są dobre i nie obstawiać wysokich $$$. Po prostu je szybko stracicie.
2. Nic nie jest takie jakie Wam się wydaje. To jest MUGEN. Postacie potrafią zabić na strzała, potrafią uderzając 100 razy nie zrobić nic, kompletnie się nie ruszać, latać i nie potrafić wrócić na ziemie lub po prostu zglitchować w ściane .
3. Jeśli chcecie obstawiać Dragon Balla - nie róbcie tego! Mimo że zazwyczaj są silne, to za często się ładują i za mało atakują. Jeśli już musicie, bo to DB, to tylko i wyłącznie BARDZO DOBRZE wyglądające postacie. No chyba że to Gogeta lub Goku SSJ5... Wtedy wrzucać jak najwięcej. Wiem co wcześniej napisałem ale to w końcu Goku i reszta .
4. Postacie z Mortal Kombata są chujowe i przegrywają. Niestety ale MUGEN'owskie community nie uczyniło postępów w stworzeniu jakiegoś dobrego chara.
5. Jeśli walczy Rare Akuma i NIE jest przeciwko postaci stworzonej dla Twitcha (ma w nazwie "twitch") to możecie spokojnie iść na całość. Ten koleś zrzuca księżyc na przeciwnika (dosłownie...)
6. Evil Ryu jest jedną z najsilniejszych postaci w MUGENIE. Jeśli nie walczy przeciwko Rare Akuma lub postaci twitcha, obstawiajcie na niego.
6. Nie słuchajcie czatu. Zazwyczaj skurczypsy będą pisać bzdury, mówić że postać która na pewno przegra, wygra. Więc nie słuchajcie ich i zaufajcie swojemu instynktowi.
7. Postacie wyglądające realistycznie są w większości przypadków cholernie słabe.
8. Jeśli słyszycie że postać mówi po włosku, nie obstawiajcie jej. Włosi nie potrafią robić dobrych postaci.
9. Postacie robione w MS. Paincie mimo swojego, zazwyczaj, beznadziejnego wyglądu, są silne i mają dużo combo. Radzę je obstawiać.
10. WAIFU PRZEDE WSZYSTKIM! To niepisana zasada saltybets!
11. Nie obstawiajcie każdej walki. Róbcie sobie przerwy, obserwujcie czat i patrzcie na kogo obstawiają. Obserwacja jest ważna, w ten sposób za szybko nie pozbędziecie się swojej gotówki i nauczycie się która postać jest dobra.
12. Jeśli czat piszę "REAL FIGHT" albo "OH SHIT, IT'S REAL" oznacza to, że obie strony mają szanse wygrać. Wtedy liczy się tylko i wyłącznie łut szczęścia.
13. Jeśli czat piszę np. "real mario" oznacza to, że postać jest dobrze zrobiona i najpewniej wygra walkę.
14. Nie musicie słuchać moich rad. Sam nie siedzę w tym długo i nigdy nie miałem więcej niż 10k $. Tak naprawdę, to Was okłamałem i wszystkie te rady są nieprawdziwe. Nie chce byście wygrywali i mieli wirtualną gotówkę -.-
15. Bawcie się dobrze! O to w tym chodzi! Pamiętajcie, że obstawiacie wirtualną walutę. Pamiętajcie o tym .
Zapraszam i polecam, kinya11 .