Samera's Life

Jako, że jest podobny temat na forum już, to postanowiłem zapożyczyć i zrobić to ze światem na którym aktualnie gram. Zapoznam was trochę ze światem, dokładnie w zdaniu, lub dwóch. Niestety serwer świeci pustkami w godzinach porannych(albo nawet dobrze, bo łatwiej o expowisko), ponieważ głównym językiem na tym serwerze jest język brazylijski, a co za tym idzie większość graczy tego serwera to brazylijczycy(brazole, jak kto woli). Niemożliwe jest tutaj porozumienie się w języku angielskim, próbowałem z kimś rozmawiać po angielsku, ale zazwyczaj kończy się na "gogo quest", "come", "pls mana pot" i tylko tyle.

Cel tematu to taki bym mógł się pochwalić postacią... a tak serio to zrobić z tego mój mini life thread, oczywiście każdy może rzucać swoimi screenami, nie mam nic przeciwko, oczywiście jak ktoś gra na tym świecie. :D

Knight #1 Knight #2

dasqjqe.png6csELRH.png

Level: 50; Level: 15;

Skille: 65/60; Skille: 33/30;

MLv: 5; MLv: 2;

Cele

Level

50 [x] 50 [ ]

100 [ ] 100 [ ]

150 [ ] 150 [ ]

Skille

70/70 [ ] 70/70 [ ]

80/80 [ ] 80/80 [ ]

90/90 [ ] 90/90 [ ]

MLv

5 [x] 5 [ ]

6 [ ] 6 [ ]

7 [ ] 7 [ ]

Ostatnie screenshoty

knACaoX.png

dKGUtMU.png

Później uzupełnię o resztę moich postaci, bo całkiem sporo ich jest, a nie chcę mi się wrzucać wszystkich naraz, więc zrobi się to później. :P

Jako, że minęły 3 dni, to raczej mogę odświeżyć swój własny temat, chyba, że nie umiem czytać regulaminu. Zmieniło się tylko tyle, że na moim głównym koncie zdobyłem PACC'a, grałem tylko knajtem, więc wbiłem 50 poziom i 5 mlv, reszta postaci jest postawiona na offline trainingu. Tak czy inaczej nic ciekawego. :P

knACaoX.png

Wrzucam skrin na pamiątkę, bo ostatnie screeny w pierwszym poście będą zamieniane(1 postać = 1 screen).

Nie chcę być niemiły ale mógłbyś popracować nad skillami... Serio niemasz nawet 70/70? Zapnij poślady i dobijaj 80/80(oczywiście wyvern fang na 50 lvlu to kpina) jak to się kiedyś wbijało na 50lvl'u a uwierz że exp będzie o wiele przyjemniejszy.

Nie chcę być niemiły ale mógłbyś popracować nad skillami... Serio niemasz nawet 70/70? Zapnij poślady i dobijaj 80/80(oczywiście wyvern fang na 50 lvlu to kpina) jak to się kiedyś wbijało na 50lvl'u a uwierz że exp będzie o wiele przyjemniejszy.

Jako, że na offlajn teraz będę siedział to skille same się wbiją, tak czy inaczej zapomniałem zrobić aktualnego screena z EQ. Teraz logować się nie będę bo stracę 10 minut offlajna. :D Tak czy inaczej w EQ zmieniło się to, że mam relic sworda, bohy, vampire shield i zaoan legs.

Offline training skilluje 50% wolniej co przy tempie wbijania skillów u knighta robi z tego naprawde sporo czasu. Przez 30 dni z 10 sworda na 77 około wbijesz więc nie jest tak różowo, No nic to tylko moje sugestie, tydzień poświęcić na skillowanie a expienie stanie się przyjemniejsze i bardziej opłacalne.

Ja również bym grał no ale lokalizacja serwera przekłada się na ping ^^

Zależy to już od stylu grania, ja nigdy nie byłem zwolennikiem skillowania w nowej Tibii, wolę wrzucić na offa i mieć spokój + skill leci w trakcie expa.

Co do pingu to normalnie się gra, wystarczy ogarnąć sobie Leatrix Fix Latency i latasz jak mała motorówka.

Czy dużo botów tam siedzi? jak wygląda sprawa z przedmiotami na auctionie?

Powiem Ci, że botów na expach na których ja siedzę jest mało, ale nie dam sobie głowy uciąć, że ogólnie ich mało jest. Wiem na pewno, że jedna gildia(niby dominująca, ale dominuje tylko liczbą, z czego 90% to postacie tych samych osób więc kończy się tak, że 40 osób jest online z 450) ostro boci. Co do marketu to ajtemów trochę jest, ceny są dziwaczne, niektóre przedmioty są w cholerę tanie, a niektóre w cholerę drogie - dziwna gospodarka ogólnie tam jest. Tak czy inaczej łatwo znaleźć sobie czyste expowisko.

Jako, że jest podobny temat na forum już, to postanowiłem zapożyczyć i zrobić to ze światem na którym aktualnie gram. Zapoznam was trochę ze światem, dokładnie w zdaniu, lub dwóch. Niestety serwer świeci pustkami w godzinach porannych(albo nawet dobrze, bo łatwiej o expowisko), ponieważ głównym językiem na tym serwerze jest język brazylijski, a co za tym idzie większość graczy tego serwera to brazylijczycy(brazole, jak kto woli). Niemożliwe jest tutaj porozumienie się w języku angielskim, próbowałem z kimś rozmawiać po angielsku, ale zazwyczaj kończy się na "gogo quest", "come", "pls mana pot" i tylko tyle.

Cel tematu to taki bym mógł się pochwalić postacią... a tak serio to zrobić z tego mój mini life thread, oczywiście każdy może rzucać swoimi screenami, nie mam nic przeciwko, oczywiście jak ktoś gra na tym świecie. :D

Knight #1 Knight #2

dasqjqe.png6csELRH.png

Level: 50; Level: 15;

Skille: 65/60; Skille: 33/30;

MLv: 5; MLv: 2;

Cele

Level

50 [x] 50 [ ]

100 [ ] 100 [ ]

150 [ ] 150 [ ]

Skille

70/70 [ ] 70/70 [ ]

80/80 [ ] 80/80 [ ]

90/90 [ ] 90/90 [ ]

MLv

5 [x] 5 [ ]

6 [ ] 6 [ ]

7 [ ] 7 [ ]

Ostatnie screenshoty

knACaoX.png

dKGUtMU.png

Później uzupełnię o resztę moich postaci, bo całkiem sporo ich jest, a nie chcę mi się wrzucać wszystkich naraz, więc zrobi się to później. :P