Witam, w niedalekiej przyszłości będę chciał kupić jakiś samochód. Kwota to ok. 15000tys. Zależy mi na aucie oszczędnym, w miarę mało awaryjnych ale przede wszystkim patrzę na wygląd. Ciekawi mnie jakie auta w tej cenie wam się podobają i dlaczego?
Samochod do 15000zl
W niemczech dostaniesz BMW E46 318i (143KM) po lifcie, Audi A4 B5 1.9TDI, VW Passat B5FL 1.9TDI, Audi A6 B5 S-Line 1.9TDI, Audi A3 po lifcie, BMW E39 po lifcie. Jak narazie wiecej do głowy mi nie przychodzi.
W niemczech dostaniesz BMW E46 318i (143KM) po lifcie, Audi A4 B5 1.9TDI, VW Passat B5FL 1.9TDI, Audi A6 B5 S-Line 1.9TDI, Audi A3 po lifcie, BMW E39 po lifcie. Jak narazie wiecej do głowy mi nie przychodzi.
POdales mu auta , ktore napewno nie sa oszczedne wiec po co w ogole sie wypowiedziales...
Do 15 tysiecy mozsz kupic przerozne auta i moim zdaniem to forum napewno nie pomoze ci w tym.
Ta strona natomiast odpowie na twoje wszystkie pytania- http://otomoto.pl/
PS. AUDI/BMW - to nie sa oszczedne auta i nigdy nie byly.
Powiedział ten który jeździ trabantem lub cieniasem na gaz. Weź człowieku w ogole nie wymyślaj głupot...
Jak dla Ciebie np. 1.9TDI (110KM) ktory pali w gornych granicach 6L na 100KM nie jest oszczedny to czym Ty jeździsz? (Brat ma A3 1.9 TDI 90KM, zwiekszył dawke paliwa, klima non stop, pali do 5,5L)
Nastepna sprawa 318i (143KM) kiedys miałem E46 z takim motorem. 8-8,5L benzyny przy dosc dynamicznej jezdzie, cykl mieszany.
Do autora: Jeśli zamierzasz blokować prawy pas tak jak kolega wyżej to kup Tico z LPG. Tyle na ten temat.
Polecam honda civic VII 1.7 cdti 110 km naprawde fajny i żwawy samochód pali tyle samo co gof ale jest lekka i na comorline zostawia go z tyłu
Po 1 ja Ciebie nie obrazilem to , ze jestes fanem bitych aut 10-20 letnich to juz Twoja sprawa typu - bmw/audi (szpan musi byc 15 letnim autem) nie wpominajac ze takie 15 letnie auto zaczyna sie mocno psuc ) a Czesci do Audi czy BMW -mysle ze kazdy sobie zdaje sobie ztego sprawe ile kosztuja czesci do takich autek:) naprawa 1 czesci nie konczy sie na 200zl zazwyczaj tzreba doliczyc 0
wiec te AUTA napewno nie sa oszczedne i nie oszczedza kieszeni:)
Za 15 Tys. to mozesz kupic co najwyżej szrot z japonii, bo o francuskich autach nie mowie, bo one to raczej w ogole sie nie licza.
To że Ty masz 20 letnie bite auto trudno, nic Ci nie poradze.
Wytrzymałość tych 15 letnich aut bije na łeb dzisiejsze gnioty, ktore sie sypia po 5 letnim okresie gwarancji, czy rdzewieja na potege.
Co do ceny cześci to nie zgodze sie. Czy to do VW, Audi, BMW jest spory wybór, zamienniki, oryginał. W każdym aucie w miare czasu wymienia sie zuzyte czesci to chyba ameryki w tym sie nie odkrywa.
Ja Swoje propozycje podałem, czekam na Twoje. Tylko abym nie musiał wybuchnąc smiechem drogi kolego.
Z nastawieniem: 15 letnie auto zaczyna sie psuc, cena samochodów rownoważna byłaby cenie rowera. Roczne auto może sie popsuc, zalezy jak sie o nie dba. np. jednostka1.9TDI raczej nie potrzebuje rekomendacji.
Audi i BMW odpada na razie. Otomoto przeglądalem setki razy masę modeli i myślałem że podacie mi jakiś mniej popularny samochód.
To jaki chcesz? Rdzewiejaca Mazde 6? Fordy, Francuskie i Fiaty omijaj szerokim łukiem. Samochody Japonskie (pordukowane w europie) tez możesz sobie odpuscic. Chyba ze trafisz na naprawde zadbana Toyote np. Avensis.
Podaj moze kryteria takie jak wersja nadwozia, PB/ON, moc silnika. Bo wiemy tylko ze chcesz auto ktore wyglada.
Mniej popularny samochod hmmm Maybach?? a tak na serio to może Lexus IS 200. Tylko cena czesci np. taki http://allegro.pl/lexus-is200-155ps-sport-alu17-6-gang-czarna-skora-i3826556904.html
co do Japońskich samochodów są spoko a nie golfy 4 z blachami cięszymi od papieru albo A4 i dowalonymi wtryskami może części jest w*****uj ale nie znajdziesz rarytasa do którego będziesz tylko tankowć i lał olej
Ps dessel czy benzynka ??
co do niemieckiego diesla to trzeba uwazac na pompowtryski zeby sie nie nadziać Jedyny japonski samochod w tej chwili to Lexus.
Kup se facet Mazde RX-8, to przynajmniej zaruchasz
Ta odrazu Audi TT 1.8T 180KM tylko ze w niej to nie poruchasz
http://otomoto.pl/mitsubishi-galant-2-5-v6-avance-wzorowy-stan-C31528926.html Nie zawodny samochód troche ponad 15 tys
w RX-8 tym bardziej
my "mobilki" się rozumiemy
Jak już to kup se subaru impre Gd albo jakieś EVO
A tak poważnie musisz bardziej się sprecyzować czego ci potrzeba w samochodzie
Tylko przebiegami sie nie sugeruj bo i tak 99% autek jest cofanych...
POdales mu auta , ktore napewno nie sa oszczedne wiec po co w ogole sie wypowiedziales...Do 15 tysiecy mozsz kupic przerozne auta i moim zdaniem to forum napewno nie pomoze ci w tym. Ta strona natomiast odpowie na twoje wszystkie pytania- http://otomoto.pl/PS. AUDI/BMW - to nie sa oszczedne auta i nigdy nie byly.
Zależy, pod jakim kątem patrzeć. Jeśli chodzi o spalanie, to silniki 1,9TDi należą do najoszczędniejszych (szczególnie przy tej pojemności) i tego argumentu nie podważysz. Benzynowe 1,8 i 1,8T również palą stosunkowo niewiele (w A3 nawet 8-9), w dodatku bardzo dobrze znoszą gaz. W obu przypadkach zapewnione są całkiem niezłe osiągi (90-125KM).
Inna sprawa to awaryjność. Mój egzemplarz A4 1,8ADR, mimo rocznika 1995, spisywał się świetnie. W ciągu dwóch lat z grubszych rzeczy zregenerowałem tylko pompę wspomagania (która swoją drogą była już prawie zajechana przy zakupie) i wymieniłem tarcze hamulcowe z tyłu. Zawieszenie z przodu było robione przed zakupem, a że ja dbałem o ten pojazd, to przyszły właściciel zapewne zrobił (zakładając, że też dba) drugie tyle tkm co ja. A warto dodać, że ten samochód na blacie miał jakieś 250tkm, ale tak na oko to dobijał do 500tkm.
Niemieckie auta może nie w opinii tłumu nie należą do najpiękniejszych, ale na pewno do solidnych. Wiadomo, że zdarzają się trefne wersje silnikowe, ale to bolączka prawie każdej marki, niezależnie od kraju pochodzenia.
Moim zdaniem powinieneś zarejestrować się na forach klubów modeli, które Cię interesuję i przejrzeć dzienniczki kierowców. Na tej podstawie szybko i pewnie wyciągniesz największe bolączki danej marki/modelu. Ja tak zrobiłem i dzięki temu dokładnie wiedziałem, czego unikać.
Tylko przebiegami sie nie sugeruj bo i tak 99% autek jest cofanych...
Tak To Prawda !!
polecam fiata 126p