Jedyna co robiłem rano z pc to trochę go odkurzyłem i próbowałem wyczyścić radiator na procesorze ale nie chciał zejść, wiec nie chciałem tracić czasu i poprawiłem go tak jak był(raczej siedzi dobrze a wentylator się obraca),Jeżeli się nie mylę to przy uruchamianiu było "sprawdzanie systemu plików na c typ systemu plików to ntfs" nie anulowałem tego i poszedłem do kuchni po powrocie pc był wyłączony ,po włączeniu komputera dochodzi do "trwa uruchamienie systemu windows" i się wyłącza..Jeżeli dam mu odpocząć to znow dojdzie do "trwa uruchamianie..." natomiast jezeli odrazu znow go odpale to pochodzi 3 sec i sie wyłącza. Jakieś pomysły ??
Samoczynne wyłaczanie pc
Wejdź do biosu i sprawdź temperaturę na procesorze. Może pasta zaczęła izolować procesor od radiatora.
Możliwe że jednak nie siedzi dobrze. Kiedyś jak mi zatrzask od procesora siadł to również wydawało się, że dobrze siedzi lecz ciągle pc się wyłączał. Przyczyną był właśnie uszkodzony zatrzask.
Obstawiam coś nie tak z temperaturami , ale ja niedawno też miałem problemy z wyłączaniem się kompa , tylko że u mnie było to całkowicie losowe, raz tylko po włączeniu a innym razem po kilku godzinach . Przyczyną był uszkodzony zasilacz (spadki napięcia czy coś w tym stylu) .
Z tym zatrzaskiem to jest różnie, pamiętam na moim pierwszym kompie złamałem jeden z zatrzasków radiatora, a wszystko śmigało normalnie
Jedyna co robiłem rano z pc to trochę go odkurzyłem i próbowałem wyczyścić radiator na procesorze ale nie chciał zejść, wiec nie chciałem tracić czasu i poprawiłem go tak jak był(raczej siedzi dobrze a wentylator się obraca),Jeżeli się nie mylę to przy uruchamianiu było "sprawdzanie systemu plików na c typ systemu plików to ntfs" nie anulowałem tego i poszedłem do kuchni po powrocie pc był wyłączony ,po włączeniu komputera dochodzi do "trwa uruchamienie systemu windows" i się wyłącza..Jeżeli dam mu odpocząć to znow dojdzie do "trwa uruchamianie..." natomiast jezeli odrazu znow go odpale to pochodzi 3 sec i sie wyłącza. Jakieś pomysły ??