Samsung Galaxy Mini-Problem

Witam.

Mam 2 problemy z tym telefonem.

1. Pobrałem ze sklepu android Gadu Gadu i Operę i po 36h patrzę i nie mam prawie Pakietu internetowego a na koncie mało kasy więc niedługo zeżre me oszczędności. Nie wiem o co kaman z tym.

2.Czy da się założyć hasło na pliki smsy kontakty itd. na tym telefonie?

1. Nie widzę pytania ;]. Aby używać GG lub cokolwiek związanego z internetem musisz wykupić pakiet internetowy. W ten sposób nie będzie Ci zżerało pieniędzy z konta.

2. W Samsungach się dało, więc powinieneś.

na pierwsze odpowiem ci tak:

Ściągaj na wifi. Poza tym ten telefon samoczynnie łączy się z internetem, i dobre jest to, że w ogóle masz jakiś pakiet. sam mam ten telefon i pakiet, i wystarcza mi na ściąganie 2-3 aplikacji na miesiąc i wytrzymuje jeszcze samoczynne łączenie. Aplikacje to głównie na wifi ściągam. Poza tym jest taka fajna aplikacja - Advanced Task Killer Free, jak sama nazwa mówi, jest za darmo. Dzięki niej możesz wyłączyć różne procesy, np. Mapy Google (cały czas chodzą i zżerają neta), Market (też cały czas chodzi, a niby jak miałbyś powiadomienia o aktualizacjach?) itd. Jeszcze pozostaje opcja trybu samolotowego, i to się opłaca jeżeli grasz w różne gry - łatwo idzie się pozbyć tych wkurzających reklam.

1.Jeśli chcesz korzystać z wi-fi zamiast danych pakietowych.

-Przytrzymaj przycisk POWER

-Kliknij na Tryb Sieci Danych, tak aby pod tym było napisane tryb sieci danych wyłączony.

2.Zobacz to https://market.android.com/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore&hl=pl

Z tego co słyszałem andorid popiera automatycznie aktualicacje co dzień dwa wiec to chyba zżera specem nie jestem. :) najlepiej idź do operatora moje zdanie.

Witam.

Mam 2 problemy z tym telefonem.

1. Pobrałem ze sklepu android Gadu Gadu i Operę i po 36h patrzę i nie mam prawie Pakietu internetowego a na koncie mało kasy więc niedługo zeżre me oszczędności. Nie wiem o co kaman z tym.

2.Czy da się założyć hasło na pliki smsy kontakty itd. na tym telefonie?