Witam. Jeżeli zły dział to przepraszam. Chciałbym sobie zagrac w skyrim, ale nie mam pieniędzy na zakup tej gry. Słyszałem od kolegi, ze on ściągnął tę grę z internetu. Wpadłem na pomysł, ze tez sciagne ( wiem ze to nielegalne ), ale tu rodzi sie pytanie: Czy policja ściga ( jeżeli w ogole ściga ) pojedyncze osoby, które ściągnęły gre nielegalnie? Kolega powiedział ze po usunięciu torrenta nie zauważa ze gra jest sciagana z neta. Proszę o odpowiedź. :-)
Ściąganie gier pc z internetu
Na dysku zostają dane nawet po usunięciu. Muszą mieć nakaz żeby ci poszperać w komputerze
ogolnie policja urzadza akcje tzw kontroli legalnosci oprogramowania, i wtedy jesli masz cos pirackiego, to placisz - proste.
Tak, ale zdarza im się to raz na ru.... w ogóle... Poza tym jakby robili takie akcje to 99,9% ludzi w tym kraju płaciła by za pirackiego Windowsa...
O takich akcjach to ja nie słyszałem już od paru lat .
Póki co za ściągniecie jednej gry nie słyszałem o akcjach policyjnych.Ściągaj spokojnie, ale się nie chwal tym za bardzo(zwłaszcza niedaleko komisariatu xD).
A jak myślicie oplaca sie sciagnac nielegalnie czy lepiej poczekać i kupic np za miesiąc??
Pojawiły się w telewizji śmieszne reklamy zachęcające do kablowania na firmy korzystające z nielegalnego oprogramowania. Jeśli firma korzysta z tego oprogramowania do czerpania korzyści finansowych to jest to niezgodne z prawem i jak najbardziej podlega to pod wykroczenie, którym zajmuje się policja. Osoba prywatna która ściąga coś tylko i wyłącznie dla siebie może spać spokojnie. Nigdy nie słyszałem aby policja zgarnęła kogoś, że miał na dysku coś ściągniętego. Parę razy było głośno, że skasowali jakiegoś kolesia co ściągał,zgrywał i sprzedawał.
@EDIT
Czy kupić czy ściągnąć, sam musisz zdecydować. Kupując wspierasz osoby które siedziały całymi dniami, żeby ów twór doprowadzić do obecnego stanu.
Jakbym miał opcje zakupu w najbliższym czasie na twoim miejscu bym poczekał Zawszę warto pomagać twórcą.
Ok dziekuje za odpowiedzi. Ściągne sobie tę grę, a jak mi się spodoba to kupię:-). Temat do zamknięcia.
Skyrim ma to do siebie, że zapewnia dobry przelicznik ceny do ilości godzin rozgrywki jakie ta gra zapewnia dodając do tego różnego rodzaju mody. Ostatnio wyszedł mod, który dodaje kontent wartości pełnoprawnego dodatku i to za darmo z tego co się orientuję.
Jeżeli lubisz gry z open world to Skyrim na pewno będzie zajebistą opcją, 60zł za kluczyk z grą to chyba nie jest jakaś cena zaporowa co?
Według mnie warto jedynie kupować gry które mają funkcje Multiplayer
A jak myślicie oplaca sie sciagnac nielegalnie czy lepiej poczekać i kupic np za miesiąc??
Od kilku lat jestem zwolennikiem i miłośnikiem kupowania gier. Przerodziło się to w lekkie uzależnienie wręcz, więc polecę poczekać i kupić. Zawsze to satysfakcja, że gra jest oryginalna. No i nie będzie żadnych problemów z uruchomieniem i niespodziewanych błędów.
Ja slyszalem o akcji, gdzie policja weszla do akademika politechniki, rekordzista mial na dysku jakis symulator samolotu od boeinga warty kilkanascie tysiecy dolarow
tak jak ściągniesz grę policja ci zamknie ciebie na 10 lat, bez możliwości dostępu do internetu. Wiesz ta wersja co ci kumpel proponował pewnie ma wirusa. Wiesz iż piracki skyrim powoduje iż twój komputer pokazuje ip policji i dostajesz na email iż złamałeś prawo.
Witam. Jeżeli zły dział to przepraszam. Chciałbym sobie zagrac w skyrim, ale nie mam pieniędzy na zakup tej gry. Słyszałem od kolegi, ze on ściągnął tę grę z internetu. Wpadłem na pomysł, ze tez sciagne ( wiem ze to nielegalne ), ale tu rodzi sie pytanie: Czy policja ściga ( jeżeli w ogole ściga ) pojedyncze osoby, które ściągnęły gre nielegalnie? Kolega powiedział ze po usunięciu torrenta nie zauważa ze gra jest sciagana z neta. Proszę o odpowiedź. :-)