Scout

Cześć i czołem!, dzisiaj strasznie mnie naszło, aby stworzyć jakiegoś scout'a, właśnie wbiłem upragniony 9 level i tu nasuwa się pytanie, którą drogę wybrać? Z jednej strony ciekawie grało by się Assassinem, na youtube ludzie nieźle koszą, do tego skillowy gameplay. Chociaż Ranger też jest ciekawą postacią, do tego potrafi zadać ostry dmg. Może ktoś obeznany z Aion'em, mógłby pomóc mi rozwiać moje wątpliwości, najlepiej podając wady i zalety tychże klas. :)

Wbrew pozorom Assassin i Ranger to postacie różniące się mocno, pomimo podobnych mechanik. Obie polegają na ataku z zaskoczenia, niemiłosiernym wręcz burście i ucieczce z miejsca walki na rebuff, po czym całą tą sekwencję należy powtórzyć. Ja osobiście uwielbiam Rangera za jego mobilność, możliwość kite'owania elitek i przeciwników, co pozwala na grę solo. Możliwość jumpshotów, która sprawia, że jesteśmy jak Tommy Lee Jones w ściganym. A co do sinka? Nie wiem, nie grałem nim. Jednak widząc go w akcji mogę śmiało stwierdzić, że wymaga szybkich paluszków i niskiego pingu, a jego ataki i kręcenie dobrego DPSu zależą od wbicia na przeciwniku runek do jak najwyższego (bodajże piątego) poziomu i zdetonowanie ich na twarzy bezradnej ofiary.

Zależy co wolisz. Zadaj jakieś konkretniejsze pytania, a postaram się odpowiedzieć.

Dokładnie bez dobrego internetu podobno ciężko grać asskiem w PvP co do rangera sam niedługo go wypróbuję.

Założyłem już Ranger'a, i gra się naprawdę świetnie, szczerze powiedziawszy, z wszystkich postaci którymi grałem (a grałem wieloma) nim gra mi się najlepiej ^^.

Ahhh pamiętam te płacze ludzi po arenie, kiedy 3/4 hp spadało im na stunning shoota.

Ja grałem Gladiatorem potem legion poprosił o Clera albo chantera. Cler mi nie podoba się zrobiłem chantera ale jakoś średnio lubie support. Teraz robię Rangera jak mi nie przypadnie to zostanę przy Gladiatorku.

Który masz level tym rangerem? Chciałbym zauważyć, że expienie nim zaczyna być fajne dopiero tak od 40-45, kiedy możesz założyć stigmę Bestial Fury. Jako początkujący ranger będziesz musiał nauczyć się kilku technik typu jumpshot, kiting, weaving. To tak na początek :>

Jak narazie 17, ale leci szybko jak rakieta ^^. Co do tych technik, wytłumaczył byś jak to i owo działa? :D

Weaving - ucinanie animacji autoattaku skillami tak, aby animacja została ucięta, jednak dmg został zadany. Kwestia wyuczenia - później na instancjach dpsujesz tak - skill/aa/skill/aa/skill/aa, gdzie aa - autoattack

Kiting - najlepsze przy expie solo, ranger jest w stanie kite'ować elitki, co daje mu bardzo dużo doświadczenia. Do tego dochodziłem sam, więc zobacz sobie na youtubie, to samo z jumpshottem (wpisz ranger jumpshot 2.7). Za moich czasów rangera takich rzeczy nie było i do wszystkiego cza było dochodzić solo :>

Jumpshoty=lame. Jeżeli nie potrafisz grać bez bugów, nie graj wcale.

KK, 3/4 najlepszych rangerów korzysta z jump shota. Poza tym myślisz, że tylko ranger jumpshotuje? Templarzy, Gladkowie też tego dość często używają.

Prawda widziałem templara ktory jumpshotuje i jakoś nikt się do niego nie burzył/

Cześć i czołem!, dzisiaj strasznie mnie naszło, aby stworzyć jakiegoś scout'a, właśnie wbiłem upragniony 9 level i tu nasuwa się pytanie, którą drogę wybrać? Z jednej strony ciekawie grało by się Assassinem, na youtube ludzie nieźle koszą, do tego skillowy gameplay. Chociaż Ranger też jest ciekawą postacią, do tego potrafi zadać ostry dmg. Może ktoś obeznany z Aion'em, mógłby pomóc mi rozwiać moje wątpliwości, najlepiej podając wady i zalety tychże klas. :)