Grand Theft Auto - symulator bycia przestępcom gra jest od 18 lat < Czy aby na pewno ?
Przeglądałem wp.pl w grach i znalazłem ciekawą historię
Być może niektórzy z Was pamiętają dosyć głośną sprawę jeszcze z 2003 roku, kiedy to dwudziestoletni Amerykanin Devin Moore zabił dyspozytora oraz dwóch policjantów, zwalając później winę na serię gier Grand Theft Auto. Doczekaliśmy się ostatecznego wyroku sądu, jakim jest... wyrok śmierci dla Moore'a.
Jako uzasadnienie sąd podał brak okazania jakichkolwiek emocji Devina podczas rozprawy. Tuż przed zaaplikowaniem trucizny wyznał on jednak, że ma nadzieję na przebaczenie. Mimo tak smutnego zakończenia sprawy nadal za winowajcę uznaje się firmę Rockstar, czyli autora gry, jak i wydawcę oraz sklepy rozprowadzające produkt na rynku.
Źródło: http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,23...44380;core.html
Co do innych gier typu mortal kombat itp. raczej nie powinny szkodzić bo wiadomo nie polecimy w kumpla jak rakieta i będziemy mieli ogniste ręce ale co do GTA uważam że powinno być sprzedawane naprawdę ale to naprawdę dorosłym 18+ i najlepiej żeby w następnych częściach serii GTA nie było takich dużych możliwości (nie posiadam GTA ale wiem że w SA można było nawalać różą aż do krwi :/ czy to nie przesada?).