Serial historyczny

Ostatnio skończyłem oglądać serial Dynastia Tudorów który bardzo mi się podobał. I tu mam pytanie są jakieś podobne seriale. Nie szukam tasiemców ala LOST. Ale takie maks 5 sezonowe. Szukam też serialu fantasy.

Ostatnio skończyłem oglądać serial Dynastia Tudorów który bardzo mi się podobał. I tu mam pytanie są jakieś podobne seriale. Nie szukam tasiemców ala LOST. Ale takie maks 5 sezonowe. Szukam też serialu fantasy.

Oke, dlaczego lost to tasiemiec?

5 sezonów ok, ale 6 to już tasiemiec? Lol? Btw lost nie jest historyczny, no może są powiązania...

Historyczne? A proszę bardzo xD Kampania Braci, Pacyfik ^_^

Historyczne? A proszę bardzo xD Kampania Braci, Pacyfik
hehe to sa wojene :D a nie historyczne.

Z fantasy to polecam hmm Supernatural, Miecz Prawdy, Stargate Atlantis

Z fantasy to polecam hmm Supernatural, Miecz Prawdy, Stargate Atlantis

Supernatural i Stargate'y to bardziej science-fiction ;) Z historycznych to sam przymierzam się do Spartacusa bo Broda mi to zachwalał a po fragmentach oglądanych na YouTube zapowiada się nieźle.

Ostatnio wystartował jakiś 6odc serialik "Wielcy Wodzowie". Było o Napoleonie i jakimś wybitnym japońskim generale. Dzisiaj są dwa kolejne odcinki.

Z historycznych polecę "Rzym" i "Kompanię Braci". Z fantasy możesz spróbować strawić "Miecz prawdy", ale dla mnie ten serial jest zbyt infantylny.

Spartacusa polecam tylko na nudne wieczory, jeżeli ktoś chce się zrelaksować. Znajdziecie w nim tylko przemoc, krew i seks - ale jest to miła odskocznia od ambitniejszych pozycji.

Lost to nie żaden tasiemiec jest 6 sezon już ostatni i na serial to jest średnia ilość. Teraz na HBO jest premiera Zakazane Imperium, ponoć niezły.