Seriale SF

Witam, chicałbym podyskutować o serialach SF. Jakie są dla was najlepsze? MOże podacie mi coś czego nie widziałem:) Dla mnie top 5 to:

1)Babilon 5

2)Space: Above and beyond

3)Battlestar Galactica

4)Firefly

5)Visitors

Jakie są wasze typy?

1.Doctor Who

2.Andromeda

Pozostałe jakie pamiętam i widziałem w minimalnej ilości (czyli jeden odcinek)to Lexx i Ucieczka w kosmos i wojny Rozjemców.Jedyny z najdawniejszych mych czasów jaki kojarzę to historia piątki (lub więcej) nastolatków którzy dostali swoją moc z kosmosu lub najnowocześniejszej technlogii wspólcześnie nazywany szajsem.

MOglbys mi coś więcej o Andromdzie powiedziec? Bo wlaśnie zassysam pierwsze 3 sezony a nie jestem pewien czy mam sie na co napalac :P

Yhm, jak juz taki temat, to moze mi cos polecicie? Chcialbym obejrzec jakies SF zwiazane z maszynami czasu, czy cos w tym stylu. Jak najbardziej zakrecone, z ciekawymi zwrotami akcji, z tego rodzaju, co to czlowiek sie zastanawia, o co wlasciwie chodzi. Sa takie seriale SF?

A ogolnie to nie jest moj gatunek, dlatego ciezko mi sie wypowiadac o moich ulubionych. Ogladalem LOST (zalosny koniec, ostatnie sezony slabe, jedynie pierwszy i drugi byly OK). Kiedys ogladalem tez 4400, tutaj sytuacja odwrotna do tej z LOST'a. O ile pierwsza seria bylaa dosyc slaba, tak nastepne robily sie ciekawsze i ciekawsze, ale niestety przerwano produkcje serialu i nie wiem jak sie wszystko skonczylo, a szkoda.

Niestety DZZ ja prferuje space opery , tam raczej nieczęsto występuja maszyny czasu:(

Broda sam zasysam drugi ale mi sie wydaje że coś tam jest spieprzone (fabuła odcinka dialog)ale fajnie sie ogląda kosmitów i walki bronią laserową i czasem pokazana jest wielkulturowosc.A przypomniało mi się co na pewno totalnie wymiata-Archiwum X.A co do sf ziemskiego (czyli ludzi z supermocami)to Herosów (był pierwszy sezon na TVP 1)niestety ostatni sezon był (nie boje sie tego słowa użyc)ch*jowy.Sylar "kanibal"i maszynka do zabijania która najpierw zabijała zaczął słuchac sie zastanawiac (co za żenada).No cóż amerykańska sentymentalnośc.Dzz to Doctor Who ma machine czasu.Jeszcze był Primeval też brytyjski o grupce naukowców co znajdowała anomalie czasowe i je zamykała bo z nich wychodziły pradawne zwierzęta (np.dinozaury).

Widzę że w końcu poszedłeś po rozum do głowy i obejrzałeś Fireflya Brodaczu. Tak, ten serial ewidentnie miażdży system. No i oczywiście Battlestar. Dla fanów polecam prequel, Caprice - niby wieje nudą, ale ostatni odcinek jest warty męczenia się. Już we wrześniu kolejny prequel (ale z kolei sequel Caprici...), czyli Blood & Chrome z pierwszą wojną cylońską :D A co do V (finezyjnie zwanego u nas Gośćmi) - dla mnie to jest totalna porażka. Beznadziejne postaci (oprócz księdza), żałosne efekty specjalne (już BSG które kilka lat na karku ma miało je znacznie lepsze, a V jest robione przez ABC), drewniana gra aktorska (co dziwi bo obsada jest całkiem niezła) i kompletnie nietrzymająca się kupy, pozbawiona jakiejkolwiek logiki fabuła. No ale czekam ten trzeci sezon, bo jak coś zaczynam oglądać to muszę skończyć. Mam nadzieję, że to anulują.

jak dla mnie najlepszym serialem SF jest Z Archiwum X

Jeśli troche poczekasz to zrobię serial o Mass Effect :D

1. Ucieczka w kosmos

2. Battlestar Galactica

3. Z archiwum X

4. V

5. Wojny Rozjemców

5. Sanctuary (Chyba tak sie to pisze)

6. Tajemnice Smallvile.

1.LOST

2.Stargate(serial)

3.4400 (szkoda że przerwali)

Dobra a tak serio to w kosmosie warte obejrzenia jest tylko Stargate

Witam, chicałbym podyskutować o serialach SF. Jakie są dla was najlepsze? MOże podacie mi coś czego nie widziałem:) Dla mnie top 5 to:

1)Babilon 5

2)Space: Above and beyond

3)Battlestar Galactica

4)Firefly

5)Visitors

Jakie są wasze typy?