Serwer dla gracza WvW/sPVP

Witam,

Postanowiłem wrócić do GW2 po ponad rocznej przerwie i chciałbym was prosić o poradę dotyczącą wyboru serwera. Jestem graczem, którego głównie interesuje wvw i spvp. Kiedyś grałem na blacktide ale widzę, że teraz jest na końcu rankingu wvw i raczej nie ma sensu na nim zaczynać gry. Chciałbym, żeby polecany serwer był w top 10 rankingu wvw i miał jakieś polskie gildie pvp albo najlepiej polskie ally wvw o ile to możliwe.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Polecam Seafarer's Rest, grałem tam z kumplami od czasów premiery i jesteśmy chyba dość wysoko w rankingu, nie powiem dokładnie, bo chwilowo mamy przerwę od GW2, ale możesz sobie sprawdzić na stronie.

Wybór należy do Ciebie ;)
Jeśli chodzi o liczę polaków na wvw na piken square jest ich "trochę" parę miesięcy powiędział bym dużo, a teraz już nie wiem jak to tam wygląda
Na BT masz IX kohorte
Na UW też sporo gildii, ale nie znam żadnej polskiej only wvw

i załączam linkacza z Matchup'em chyba najlepsza stronka jeśli chodzi o rankingi.
http://mos.millenium.org/eu/matchups/

Jednym z najlepszych serwerów WvW w Europie jest Seafarer's Rest, jednak nie wiem ilu tam jest Polaków. Desolation też jest spoko, poza WvW mają ogarnięte PvE. Piken Square (mój home:P) również daję radę w WvW, choć ludzie uważają ten serwer bardziej jako RP :) Co jakiś czas widuje na nim polskie nicki... nie mam pojęcia jak stoją gildie z PL.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, wybrałem Desolation. Serwer niby ma sporo teamów spvp i daje rade w wvw. Mam nadzieję, że nie będę żałował wyboru :)

A ja chciał bym się zapytać. Jaki server polecacie, osobie rozpoczynającej przygodę z GW2?

Fajnie by było gdyby był w czołówce z WvW i sporą populacją graczy PL, że bym miał od kogo czerpać wiedzę o grze.

Z góry dziękuje za odp;p

Ja mogę ci polecić Blacktide ze względu na sporą populację graczy PL.Nie wiem jak wygląda sytuacja na WvW. Jakby co to pisz.Chętnie pogram :)

Najpierw to znajdź sobie interesującą Cię gildię, a potem dołącz do ich serwera.

WvWvW gra się z gildią, nie samemu, dlatego nie warto patrzeć na rankingi WvWvW, a właśnie na aktywność jaką ma dana gildia w tym trybie.

Chcesz latać bez celu po mapach z randomami, czy jak? Takie granie znając życie znudzi Ci się raz dwa.

A co do sPvP, to nie ma znaczenia jaki serwer.

Dzięki za rady

Witam,

Postanowiłem wrócić do GW2 po ponad rocznej przerwie i chciałbym was prosić o poradę dotyczącą wyboru serwera. Jestem graczem, którego głównie interesuje wvw i spvp. Kiedyś grałem na blacktide ale widzę, że teraz jest na końcu rankingu wvw i raczej nie ma sensu na nim zaczynać gry. Chciałbym, żeby polecany serwer był w top 10 rankingu wvw i miał jakieś polskie gildie pvp albo najlepiej polskie ally wvw o ile to możliwe.

Z góry dzięki za odpowiedzi.