Serwer Gry pod banderą Mmorpg.org.pl

Wpadłem na taki pomysł, aby wybrać grę, do której są dostępne pliki serwerowe i stworzyć go pod banderą mmorpg.org.pl. Podobnie zrobiło RageZone.com przekształcając serwer SaighnsMu. Najpierw zdecydowałoby się w formie ankiety jaka gra. I na pewno, ktoś by się znalazł do hostowania takiego serwera. I miejmy nadzieje, że serwis też by kopsnął dolca

Priva Metin2 XD ^_^

Conquer Online:D ew.DiabloII

Zrobcie OTS'a (Open Tibia Server), bedzie tanio,latwo i kozacko :D. Nie no tak na powaznie, to powinienes najpierw zapytac kogos wyzszej rangi na forum przed robieniem takiego tematu.

To jest tylko pomysł. Także wydaje mi się, że konsultacja w tym konkretnym przypadku jest zbędna. Mam nadzieję, iż wyższa ranga wypowie się w tym wątku, co jest możliwe w realizacji, a co nie. Ja osobiście, zagłosowałbym na Mu Online :) Czekamy więc na wypowiedź władz wyższych :rolleyes:

Wy tu grę losujecie, a nikt nie powiedział, że w ogóle podejmiemy się postawienia jakiegokolwiek serwera. Tak czy inaczej, na razie pomysł odpada, ale może kiedyś, jak będziemy mieć mniej spraw na głowie w związku z portalem...

Nie do końca chodziło mi o to. No ale słowo się rzekło więc pozostaje tylko czekać na wolny czas administracji, aczkolwiek dziękuję za szybką odpowiedź :)

Jest jeszcze kwestia legalności prywatnych serwerów, a w zasadzie jej braku...

Słuszna uwaga. Przypisując serwer (nie legalny) do forum narażacie naszą społeczność na nieprzyjemności ze strony prawa ;)

Myślę, że bardziej chodziło o serwer do np. Counter-Strike czy coś w tym stylu. Reklama niby dobra, ale w zależności od gry koszta bywają bardzo różne.

To moze zabronimy ich reklamacji na forum? Wiem, kiedys juz tak bylo, potem nadeszly zmiany, ale mnie nadal boli to, ze byly one takie, a nie inne. : P

A co do samego serva: oczywiscie pomysl fajny, ale do realizacji mozliwy tylko w zakresie gier, gdzie takie cos jest w 100% legalne. Czyli chyba nigdzie, no chyba ze ktos chce nazwac CS'a (i jemu podobne) MMOFPS'em, ale to chyba juz tylko jako zart (i to kiepski): P.

To moze zabronimy ich reklamacji na forum? Wiem, kiedys juz tak bylo, potem nadeszly zmiany, ale mnie nadal boli to, ze byly one takie, a nie inne. : PA co do samego serva: oczywiscie pomysl fajny, ale do realizacji mozliwy tylko w zakresie gier, gdzie takie cos jest w 100% legalne. Czyli chyba nigdzie, no chyba ze ktos chce nazwac CS'a (i jemu podobne) MMOFPS'em, ale to chyba juz tylko jako zart (i to kiepski): P.

Tak, jeżeli chodzi o w pełni legalny dedyk to ja się pod tym podpisuję. To jest dobry pomysł.

Wpadłem na taki pomysł, aby wybrać grę, do której są dostępne pliki serwerowe i stworzyć go pod banderą mmorpg.org.pl. Podobnie zrobiło RageZone.com przekształcając serwer SaighnsMu. Najpierw zdecydowałoby się w formie ankiety jaka gra. I na pewno, ktoś by się znalazł do hostowania takiego serwera. I miejmy nadzieje, że serwis też by kopsnął dolca