Po kilkunastu latach namów i gameplay postanawiam pierwszy raz spróbować zagrać w to
więc który serwer jest najlepszy? w sensie ping, ilość graczy i ogółem.
Po kilkunastu latach namów i gameplay postanawiam pierwszy raz spróbować zagrać w to
Na każdym serwerze jest porównywalna ilość idio... I mean graczy, serwery otrzymują te same aktualizacje i eventy. Jedyna różnica to pingi, które naturalnie będą mniejsze na serwerze znajdującym się w strefie z której grasz ( zgaduję że siedzisz w Polsce więc Europa Północ-wschód ).
Zdecydowana wiekszosc osob gra na EU-NE, ale rownie dobrze mozesz grac na EU-W. Z tym ze jakbys chcial kiedys pograc ze znajomymi czy przypadkowymi ludzmi to raczej beda na EU-NE. Generalnie ani ruskiego ani tureckiego serwera nie polecam nawet wrogowi wiec one odpadaja xD.
A tak jak ktos wspomnial - aktualizacje, eventy itd sa te same w tym samym czasie
Dziękuje za odp, może i społeczeństwo toksyczne, ale chce zobaczyć po jakim czasie odpadne.
Powiem tak - ludzie na niskich poziomach myślą że są bogami i jeśli będziesz robić błędy, wchodzić na ich linie czy zabierać im kille, będą na Ciebie krzyczeć jaki to nie jesteś, ignoruj to wszystko. Prawdziwa gra zaczyna się po 30 poziomie. EUNE to większość polacy, EUW uważany jest za ten "lepszy" europejski serwer. Kiedyś EUW miał najwięcej problemów technicznych ale z tego co mi wiadomo ostatnimi czasy to naprawili.
Miłej gry i powodzenia
Przede wszystkim zorientuj się gdzie grają twoi znajomi, bo przeniesienie konta nie jest tanie. Jeżeli to nie ma żadnego znaczenia, bo np. grasz sam, to raczej sugerowałbym spróbować EUW. Różnica kultury wypowiedzi jest marginalna w obu przypadkach, jednak jakoś tego westa milej wspominam, chociaż i dobre i złe momenty przeżywałem na obu serwerach.
Zdecydowanie EUW, mniej toksyczni gracze co wpływa pozytywnie na grę. Praktycznie w każdym meczu możesz poznać zagranicznego ziomka. Nie ma różnicy w pingu.