Serwer Minecraft

Przejdę od razu do rzeczy.

Szukam chętnych do współpracy nad serwerem minecraft - Survival RPG. Są dwie frakcje i poza budowaniem wymyślnych budynków, frakcje leją się nawzajem, do tego chowają się przed potworkami.

Na czym by polegała współpraca. Już mówię. Jak wiadomo każdy dedykowany serwer (bo na hamachi tego nie będziemy stawiać) potrzebuje opłat. W zależności od ilości chętnych będzie różna płatność.

Średnio myśleliśmy zrobić serwer na 15-20 ludzi, wtedy taki serwer za ~150zł by wystarczył. Wtedy by wychodziło po około 10zł na miesiąc. Oczywiście, jak zainteresowanie będzie większe będzie można zmienić serwer na lepszy, a im więcej ludzi tym mniejsza opłata od każdego gracza.

2 Administratorów mamy + jedną osobę od strony technicznej. Tak więc szukamy graczy którzy zaangażowali się w projekt.

Wstępnie planujemy (jak wspomniałem) zrobić serwer na zasadach RPG. 2 frakcje, wojny między nimi itp. Dodatkowo najazdy potworów na miasta, co kończyło by się (chodź nie zawsze) demolką i odbudową wiosek.

Mamy w zanadrzu wieele pomysłów, ale na razie potrzebujemy chętnych graczy.

Proszę o złożenie podania pod tym postem o treści:

Staż w MC:

Czy masz Ts3: Tak/Nie

Czy zobowiązujesz się płacić te symboliczne 10 zł na miesiąc na serwer: tak/nie

staż w mc : kilka miechów ;d

nie mam mikro

jeżeli serwer wypali mogę płacić

Przyłączam się mam MC i wiem gdzie znajduje się sporo diamentów. ogólnie wiem co i jak.

Znaleźliśmy "sponsora", by wstępnie serwer utrzymaj, jednakże nie wiąże się to z zlikwidowaniem abonamentu. Dotacje będą jak najbardziej wskazane. Co będą dawać jeszcze się pomyśli.

Serwer będzie na aktualnej wersji (1.4). Za około tydzień będziemy uruchamiać i testować. Aktualnie poszukujemy i dodajemy pluginy które będą pasowały w klimat RPG.

Mam nadzieję, że jeszcze parę osób się zgłosi.

Jeżeli cierpicie na brak ludzi, ja mogę dołączyć się do zabawy jednak z pieniędzmi jest problem u mnie. Znam dosyć minecrafta, a lat mam 17. Nie powinno być ze mną problemów jeżeli wziąłbyś mnie na pokład. Poza tym znam dobrze RPG-i i potrafię odgrywać postać. To tyle.

Pozdrawiam

Ja mogę z wami grać. Mam mikrofon, lat 16 i gram w mc ponad pół roku, ale z płaceniem mogę jedynie raz na 2 miesiące.

Ja chętnie tylko nie mam MC nie wiem jak w to się gra więc chce spróbować .Ts3 mam i mogę bulić grubą kasę!

Chętnie dołączę.

Mam 16 lat (dokładnie od dzisiaj ;) )

Grałem w minecrafta kiedy jeszcze Alphy nie było. Czyli teraz to będzie nieco ponad rok.

Nie mam TS

Mogę płacić o ile serwer wypali i będzie tego wart.

Dziś otrzymaliśmy domenę. Prace nad stroną trwają. Po zakończeniu robót zostaniecie o wszystkim poinformowani, a adres podam na forum. Nie długo rozpoczną się alfa testy.

Pozdrawiam,

Shei.

ja tez sie przyłącze

Dobre wieści!

Powstała strona którą znajdziecie tutaj. Podania już możecie składać, przyśpieszy to później dodawanie was do WhiteListy.

Zanim zaczniecie składać podania, prosiłbym o dokładne zapoznaniem się z regulaminem jak i wzorem składania podań.

Serdecznie zapraszamy!

Parę kolejnych newsów!

-Strona przeszła metamorfozę, ale dalej znajdziecie ją pod tym samym adresem (www.kallfernalis.pl)

-Dziś bądź jutro zakończą się Alfa testy. Beta Testy omijamy, wiec być może jeszcze przed niedzielą serwer ruszy.

-Zachęcamy wszystkich do składania podań! Jeżeli lubisz tak zwane "klimacenie" to serwer w sam raz dla Ciebie!

-I ostatnie ogłoszenie parafialne, mianowicie dotacje. Wraz z załogą Kall-Fernalis mamy niestety ograniczone koszty, tak więc prosimy Was graczy o małą pomoc. Chętnych zapraszam na forum O tutaj by dowiedzieć się więcej.

Zaprasza i pozdrawia was,

Ekipa Kall-Fernalis.

dlaczego nie mogę napisać podania w temacie na forum serwa?? a chce dołączyć bo o takiego serwa mi chodziło :D

Powinno już śmigać. Za utrudnienia przepraszamy.

Chcę tylko przypomnieć o klimatycznych nickach! Dużo osób nie rozumie tego pojęcia lub też nie wie jakie imię wymyślić. Wtedy polecam generator imion fantasy.

Proszę również czytać regulamin.

Pozdrawiam,

Załoga Kall-Fernalis.

Przejdę od razu do rzeczy.

Szukam chętnych do współpracy nad serwerem minecraft - Survival RPG. Są dwie frakcje i poza budowaniem wymyślnych budynków, frakcje leją się nawzajem, do tego chowają się przed potworkami.

Na czym by polegała współpraca. Już mówię. Jak wiadomo każdy dedykowany serwer (bo na hamachi tego nie będziemy stawiać) potrzebuje opłat. W zależności od ilości chętnych będzie różna płatność.

Średnio myśleliśmy zrobić serwer na 15-20 ludzi, wtedy taki serwer za ~150zł by wystarczył. Wtedy by wychodziło po około 10zł na miesiąc. Oczywiście, jak zainteresowanie będzie większe będzie można zmienić serwer na lepszy, a im więcej ludzi tym mniejsza opłata od każdego gracza.

2 Administratorów mamy + jedną osobę od strony technicznej. Tak więc szukamy graczy którzy zaangażowali się w projekt.

Wstępnie planujemy (jak wspomniałem) zrobić serwer na zasadach RPG. 2 frakcje, wojny między nimi itp. Dodatkowo najazdy potworów na miasta, co kończyło by się (chodź nie zawsze) demolką i odbudową wiosek.

Mamy w zanadrzu wieele pomysłów, ale na razie potrzebujemy chętnych graczy.

Proszę o złożenie podania pod tym postem o treści:

Staż w MC:

Czy masz Ts3: Tak/Nie

Czy zobowiązujesz się płacić te symboliczne 10 zł na miesiąc na serwer: tak/nie