Serwer pod wvsw

Witajcie. Zastanawiam się nad zmianą serwera na taki, który jest nastawiony na wvsw i znajduje się wysoko w rankingu. Nie jestem żadnym specjalistą w tej dziedzinie ale Blacktide jest jak dla mnie nie wystarczający. Przeglądając ranking widzę, że 3 najlepsze serwery to Piken Square, Riverside oraz Far Shiverpeaks. Czy są tam jakieś duże aktywne polskie gildie czy jednak wybrać jakiś inny serwer. I jeszcze zastanawia mnie kwestia transferu. Czy jeżeli dokonuje transferu to przenoszą się wszystkie moje postacie czy tylko 1 wybrana?

Zapraszam do tego tematu https://mmorpg.org.pl/forum/topic/76208-informacje-dla-graczy-f2p/ : )

WvW jest martwe. Najbardziej aktywna Polska społeczność WvW (jeśli można to tak nazwać) jest na pikenie.

Jeżeli ktoś szuka dobrego serwera WvW to na tę chwile jedynym słusznym wyjściem jest Gandara ze względu na to, ze Piken Square czy Desolation ma zamknięta rejestrację.

WvW jest martwe. Najbardziej aktywna Polska społeczność WvW (jeśli można to tak nazwać) jest na pikenie.

Co Ty gadasz człowieku, WvW nie jest martwe i gra na tym trybie masa graczy od rana do nocy,. Martwa jest Polska spolecznosć na WvW

Jest martwe porownojac do tego co bylo po wyjsciu hota ( a wtedy juz nie bylo dobrze). Zreszta, mozesz na /r/gw2wvw zobaczyc jak co tydzien kille spadaja (czyli tez aktywnosc). Jak sie jest pugiem i sie biega za pugmmanderem to spoko, te kilka godzin w prime time mozna pograc, ale poza tym czy jakies gildie do walki to ze swieca szukac. Zreszta, pozostalosci gvg teraz odbywaja sie na guild arenie (pve balance LUL) zamiast na obsidianie czy obok ruin. Ten tryb wymiera i kazdy weteran ci to powie.

Jeżeli ktoś szuka dobrego serwera WvW to na tę chwile jedynym słusznym wyjściem jest Gandara ze względu na to, ze Piken Square czy Desolation ma zamknięta rejestrację.

Na gandarze nie ma zadnej polskiej gildii wvw, jest kilka polakow co biega za pugiem ale to tyle. Juz wiecej polakow jest na blacktidzie. Poza tym to dobry wybor.

Trochę odświeżę temat, bo jakiś czas temu wróciłem do gry po ponad pół rocznej przerwie od gw2, też sądząc że w tryb WvW już się raczej nie da grać i że nie ma z kim walczyć, jednak moje przekonanie było błędem. Na gandarze w tej chwili jest polska gildia PvX Guardian Brigade (POL), którą polecam bo jest jedyna w tym momencie gildia która prezentuje przyzwoity poziom na WvW, po kilku raidach z nimi stwierdziłem że jak na gildie PvX grają na bardzo fajnym poziomie, wręcz lepiej niż większość gildii typowo grających WvW których rozjeżdzamy na raidach. Chłopaki mają fajne plany, chcą czerpać radość z WvW i dodatkowo chcą też się w trybie rozwijać dlatego każdy znajdzie tutaj dla siebie miejsce.

Czekamy teraz na aż Gandara dostanie jakieś lepsze rozstawienie , żeby móc sprawdzić się z lepszymi gildiami.

To raczej tyle , chciałem odświeżyć ten temat, bo może ktoś akurat jest zainteresowany trybem WvW i zastanawia się czy żyje jeszcze jakaś polska gildia, która czerpie radość z tego trybu . Widzimy się na borderach :).

Jakiś czas temu tutaj napisałem posta na temat wyboru serwera. Chyba powinienem był napisać w tym wątku zamiast tam, ale już tak zostało.

Witajcie. Zastanawiam się nad zmianą serwera na taki, który jest nastawiony na wvsw i znajduje się wysoko w rankingu. Nie jestem żadnym specjalistą w tej dziedzinie ale Blacktide jest jak dla mnie nie wystarczający. Przeglądając ranking widzę, że 3 najlepsze serwery to Piken Square, Riverside oraz Far Shiverpeaks. Czy są tam jakieś duże aktywne polskie gildie czy jednak wybrać jakiś inny serwer. I jeszcze zastanawia mnie kwestia transferu. Czy jeżeli dokonuje transferu to przenoszą się wszystkie moje postacie czy tylko 1 wybrana?