Sesja RPG

Witajcie przyjaciele. Ten temat założyłem ponieważ mam pytanie. Mam zamiar zacząć i swoją przygode z papierowymi erpegami,i potrzebuje pomocy,wybralem system warhammer 2ed. i chce wiedziec co bedzie mi potrzebne oprocz podrecznikow i kosci,i ogolnie nie wiem jak ma wygladac taka sesja. Czy ktos moglby mi to po krotce wyjasnic?

i chce wiedziec co bedzie mi potrzebne oprocz podrecznikow i kosci?

Trzech "nerdów" RPG/Fantasy/Sci-Fi fanów. :D

Dokladnie. Potrzebujesz nerda, najlepiej doswiadczonego. Ciezko bedzie ci zaczac z ludzmi, ktorzy nigdy w to nie grali, szcegolnie biorac pod uwage fakt, ze sam nigdy tego nie robiles... Dlatego poszukaj w swoim miescie jakiegos Mistrza Gry. Wystarczy, ze jedna osoba bedzie sie na tym znac, reszta kumpli moze byc nowicjuszami, to juz nie przeszkadza. Jesli ci sie nie uda tego dokonac, czyli jesli nie znajdziesz odpowiedniej osoby, to napisz do mnie na pw, a jakos krok po kroku napisze ci, jak zabrac sie do waszej pierwszej sesji xD.

Oraz:

Jakakolwiek znajomość uniwersum młotka;

Spontaniczność;

Wyobraźnia;

Zmiana głosu (mój kumpel to umie, sesje są 30x lepsze, klimatyczniejsze)

Miejsce w którym można poczuć klimat.

No i oczywiście jakiekolwiek doświadczenie (jeśli chcesz być MG)

Miejsce? Znaczy mają siedzieć w lesie, jeśli ich postacie tam są lub ktoś będzie elfem xD? A tak serio, to tak jak Dzz napisał, poszukaj kogoś kto się zna, bądź kreatywny, używaj wyobraźni no i chociażby podstawowa znajomość danego uniwersum.

Nie, chodzi mi bardziej o coś w rodzaju ciemnego miejsca (najlepiej bez okien), z pozapalanymi świecami. Pamiętam sesję u mnie u babci w stodole o 1 w nocy : DDDD

Fajnie się grało jak co chwile coś skrzypiało z drugiej strony, gdy MG mówił o duchu :F

Taki off - Jeżeli jesteś z łodzi lub okolic, to chętnie z tobą zagram ;)

Cholera, chyba jako moderator nie powinienem tego robic, ale niech bedzie maly ot. Ktos z okolic Inowroclawia/Torunia chetny do gry, bo mi sie ekipa posypala? : P

No dobra, nie moge zyc z tym OT, to napisze jeszcze cos na temat:

Krasnale to cioty!

To i ja offtopne!

Ktoś z Lublina? : DD

Sry za offtop (3x COMBO!) xD. Dzz, nawet blisko (wg mnie granice do 50 km, a jest jakieś 30 to blisko) mieszkasz. A co myślicie (już wykorzystam ten temat), żeby zorganizować ekipę i spróbować zrobić coś w stylu sesyjki przez internet? (z klimatem może być słabo, no ale)

Ja też Offtopne :

Jem naleśnika z dżemem. :)

warn_ico.png
Regulamin forum 2.7. - Cree

Cookie doj****eś jak Hanka w karton.

Co do sesyjki przez neta: chętnie wziąłbym udział, tylko nie mogę przez TS'a. Pamiętam, kiedyś na kolonii z kolegami w nocy zrobiłem im parodię sesji RPG, zapożyczyłem parę tekstów i wątków ze śmiesznych i popularnych filmików z yt (głównie z filmików o Gothicu NK), a mieli oni ubaw do końca obozu :)

Wpadłem na pomysł, można by było stworzyć ankietę/petycję, i jeżeli większość się zgodzi, to czemu by nie założyć kanału na vencie na sesje RPG? Problem byłby tylko z wyborem MG, toteż moglibyśmy otworzyć nabór na MG na vencie. Wszystkim chętnym wysyłali byśmy hasło do kanału, a w kanale trza by było założyć parę osobnych "pokoi", lobby czy coś na ten styl, w każdym z pokoi byłby jeden MG + 3-4 "nerdów". Jak ktoś by spamił, albo offtopował w pokoju sesji, wydzierał się (no chyba, że sesja tak nakazuje :) ) to dostawałby bana, gdyby miał zmienne IP, zmiana hasła do kanału/pokoju, wysłanie na pw i heja. Kto jest za, niech napisze. Może zorganizujemy petycję.

Szczerze powiedziawszy wygodniej i WIARYGODNIEJ (bo przecież ktoś może nakłamać przy testach cech) było by to zrobić przez forum + skrypt kostki. Może nie było by to głosowe sesje, jednak trwały by one zdecydowanie dłużej. Aktualnie najdłuższą forumową sesję grałem ok. 4 miesięcy :P

Jaki problemz kostkami? Jak ktoś sie uipera na kostkowanie to niech kostkuje MG ( wraz ze swoimi sekretnymi modyfikatorami MG XD). chociaż lepsszym rozwiązaniem jest karta postaci i czysty story telling.

No widzę, że o wielu kwestiach nie pomyślałem. Jak opracuję, jak możnaby było rozwiązać te problemy, to napiszę pomysły tutaj.

Witajcie przyjaciele. Ten temat założyłem ponieważ mam pytanie. Mam zamiar zacząć i swoją przygode z papierowymi erpegami,i potrzebuje pomocy,wybralem system warhammer 2ed. i chce wiedziec co bedzie mi potrzebne oprocz podrecznikow i kosci,i ogolnie nie wiem jak ma wygladac taka sesja. Czy ktos moglby mi to po krotce wyjasnic?