Shadery

Czemu mam lagi jak gram na shaderah? Potrzebuje lepszy procesor czy lepszą karte?

(nie wiedziałem gdzie napisać temat)

Lepszą kartę. Chociaż jeśli karta jest słaba to i pewno reszta kompa też nie jest za dobra :)

Dziękuje tyle chciałem wiedzieć! :D

A i jeszcze jedno pytanie bo nie chcę zakładać nowego tematu:

Czy opłaca się bardziej Linux czy Windows7.

Linux jest darmowy?

Czy będzie obsługiwał cały mój ram bo mój win7 nie obsługuje bo mam 32 bit a nowy 64 trochę kosztuje ;/

edit: może XP?

Linux do gier to same problemy. Jak dużo grasz to Win 7 64bit.

edit: może XP?

Win 7 to ulepszony Win XP, więc przesiadka na starszego, była by głupotą. Poza tym Xp się wiesza i sam z siebie się zasyfia do tego stopnia, że po paru miesiącach wymagana jest jego reinstalacja.

Xp nie posiada też automatycznej defragmentacji dysków, więc jeśli użytkownik tego sam nie zrobi co jakiś czas, to system będzie wolno pracował.

Siódemka nie ma takich problemów, a zawiesić go prawie że nie da.

warn_ico.png
Piractwo
~Leman

Ale czy mam pewność że taki mniej legalny system będzie działać xD

A na tym forum można o tym pisać?

A i właśnie Xp czy win7?
edit: nie ważne nie zauważyłem twojej edycji XD
Dobry człowieku mógłbyś mi wysłać link z systemem tylko 64 bitowym i z tym "aktywatorem"-co to dokładnie jest?

warn_ico.png
Piractwo
~Leman

Edit: dopiero teraz przeczytałem regulamin :D (1.4. Nie wspieramy piractwa. Kategorycznie zakazane jest umieszczanie linków do stron z nielegalnymi kopiami oprogramowania (chomiki, torrenty itp.). Usuwane będą również tematy związane z problemami z działaniem pirackich wersji gier lub programów, a ich autorzy nagradzani ostrzeżeniami według aktualnej drabinki kar.)

Masz, bo można w sieci znaleźć aktywatory, które pozwolą Ci aktywować go i cieszyć się pełną wersją z możliwością pobrania wszystkich poprawek.

warn_ico.png
Piractwo
~Leman

Pewno nie ;) Ale chyba wiesz już wszystko co powinieneś.

Czemu mam lagi jak gram na shaderah? Potrzebuje lepszy procesor czy lepszą karte?

(nie wiedziałem gdzie napisać temat)