Shadow aoe build dla nowego gracza

Witam. Jestem nowym graczem POE. Gra wydaje się ciekawa ale drzewko skilli i ogólnie stworzenie jakiegoś konkretnego buildu wygląda jak nie lada wyzwanie. Przechodząc do rzeczy potrzebuję buildu dla shadowa który zrobi z niego swego typu maga który rzuca na prawo i lewo skillem (skillami) aoe. Mile widziane też ogólne wskazówki jak się do tego zabrać, jak zdobyć potrzebne gemy, gear itp. ponieważ jak wspomniałem dopiero zaczynam przygodę z POE.

Tworzenie buildów do PoE to nic trudnego. Przede wszystkim powinieneś odwiedzić forum gry i popatrzeć na gotowe buildy, drzewka skilli i gemy. Jeśli trochę posiedzisz w temacie, zobaczysz podobieństwa i różnice w buildach, co sprawi, że sam nauczysz się tworzyć postać. PoE, wbrew pozorom, jest bardzo schematyczne w tej kategorii. Co do samego buildu jakiego szukasz, musisz wiedzieć, że zazwyczaj używa się dwóch-trzech umiejętności atakujących. Gra głównie polega na spamowaniu nimi po wieczność... Na początek poleciłbym Ci jakiegoś trapera, miny są całkiem ciekawe i łatwe do ogarnięcia, dlatego myślę, że są w sam raz na początek :) Warto eksperymentować; dodawać i odejmować punkty w drzewku, kombinować z gemami, itemami - to esencja tej gry, inaczej robi się szybko nudna. Powodzenia!

Fakt, w internecie jest mnóstwo buildów. Pewnie Tobie jak i mi na początku będą one wydawały się nieczytelne i bez sensu, bo przedmioty jakieś dziwne, bo gemy jakieś niespotykane, a za jakiś czas okaże się, że z internetu bierzesz sam trzon czy pomysł na build, a potem sam go rozwijasz, zmieniasz co Ci nie pasuje itd. Kopiowanie postaci jeden do jednego jest mega nudne.

No i jeszcze jedno, pierwsza postać nigdy nie jest idealna. Ja traktowałem pierwszą postać jako samouczek, kolejne już wychodziły fajnie, wystarczył pomysł na build.

U Lifta masz dużo dobrych tutoriali

Polecam Ci od siebie ice nove z zwiększonym aoe na spell echo z bronia bitterdream najlepiej zrobioną na corrupted z fast castem 10, do tego teleport z 2cursami na drain hp/many i oslabienie przy trafieniu tp. W drzewko skilli pod większe AoE, dużo dodga i vaal regen (niema regenu ale loh działa natychmiast) Build tani, na lidze jak i standardzie, mozna grac nim prawie natychmiast a gra juz wlasciwa zaczyna się na 32 lvl jak mamy scepterka. Niemam jak tego znaleźć/w trasie na kom/ ale mozesz szukać Ice Nova shadow 2.3 albo cos, mozna tez zrobić z witchki bo dużo się bierze w jej obrębie.

Dzięki za wskazówki, wszystko się przydaje. Mam jeszcze jedno pytanko. Jakich najlepiej używać broni grająć shadowem pod wyżej wspomniane AOE. czy dagger + shield to dobre rozwiązanie?

Dzięki za wskazówki, wszystko się przydaje. Mam jeszcze jedno pytanko. Jakich najlepiej używać broni grająć shadowem pod wyżej wspomniane AOE. czy dagger + shield to dobre rozwiązanie?

Zależy od tego, jaka statystyka konkretnie Cię interesuje. Jeśli zdecydowałeś się na castera to na początek imo. wand z cast speed, spell i cryt + jakis offhand z spell + cryt. Kwestia wyboru 'sztylet czy wand' to w większości własne preferencje, bo obydwa rodzaje broni, są do siebie mocno podobne. Spróbuj to i to, zobacz czym lepiej Ci się gra.

Dagger jak chcesz iść pod kryty, bo jednak z wanda wyciągniesz trochę więcej obrażeń i do tego daggery nie mogą mieść cast speedu. Shielda polecam ci jak idziesz pod armour http://pathofexile.gamepedia.com/Lioneye%27s_Remorse

Dagger- większe cryty i whirling blade+fortify. Wand- większy spell dmg, słabsze movement skille i brak łatwego dostępu do fortify.

jak chcesz grać pod aoe to koniecznie divinarius

Witam. Jestem nowym graczem POE. Gra wydaje się ciekawa ale drzewko skilli i ogólnie stworzenie jakiegoś konkretnego buildu wygląda jak nie lada wyzwanie. Przechodząc do rzeczy potrzebuję buildu dla shadowa który zrobi z niego swego typu maga który rzuca na prawo i lewo skillem (skillami) aoe. Mile widziane też ogólne wskazówki jak się do tego zabrać, jak zdobyć potrzebne gemy, gear itp. ponieważ jak wspomniałem dopiero zaczynam przygodę z POE.