Shaiya - error

Czesc wszystkim :)

Od razu wyjasniam ze moj nick nie ma nic wspolnego z gra :) uzywam od dawna ^^

Chcialem zagrac w Shaiya poniewaz jest to w stylu L2 a mi sie podoba L2 i mam ochote zagrac w Shaiya'e, Kiedy zainstalowalem zrobilem update , zrobil sie jeszcze update game guarda pojawia sie error 114, reinstalowalem gre. Sciagalem z Gamershell ale sie sciagnelo mi szybko(jakies 3h). Czytalem ze reinstall pomoze ale nic z tego ;/

Prosze o pomoc .

Zrób screena tego błędu!

na forum było coś o błędzie 114:

http://www.mmorpg.org.pl/forum/topics48/sh...blem-vt1850.htm

czytałem na necie, że usunięcie folderu GameGuard z folderu głównego gry może pomóc.

Można spróbować też ustawień firewalla (angielskie screeny):

http://forums.aeriagames.com/viewtopic.php?p=663992

Oraz jeszcze jedno pytanie... jakiego masz Service Pack`a ?

Całkiem zapomialem z tego pospiechu :)

Prosze ,

beztytuuio8.png

Edit;

Nie uzywam FireWalla, i juz usuwałem Game Guarda xd robi sie update folderu i nic

czyli jednak coś z tym GameGuardem. Spróbuj tego co wyżej napisałem.

ps. Nie spamuj shoutboxa! Zakładasz topic na forum i jak ktoś ma coś do powiedzenia to Ci odpowie.. Nie musisz informować całego świata o swoim problemie ;-)

Nie spamuj shoutboxa! Zakładasz topic na forum i jak ktoś ma coś do powiedzenia to Ci odpowie.. Nie musisz informować całego świata o swoim problemie ;-)

A własnie ze musze =P

//A udowodnić Ci że nie? -.- - Mr. Hania

Ooooczywiście

//Pierwsze ostrzeżenie - grasz dalej? :)

Przecież to nie było udowodnienie ;F

Nie strasz mnie, [nie] (gram) ?:)

A service pack.... chyba 2 xD

To da sie jakos pomoc ?;(

w manualu Shaiya jest napisane, że błąd ten jest spowodowany w 90% przypadków przez firewall, antivirus. Upewnij się czy na pewno nic nie ma! Systemowy FW też jest wyłączony? Na stronie gameguarda http://www.gameguard.co.kr/gameguard/faq/eng/FAQ_114.htm

jest jeszcze napisane coś o starych sterownikach karty, starszym DirectX

Jeżeli to nie pomoże pozostaje napisać e-mail do supportu. Trudno mi powiedzieć co jest nie tak...

tych svchost mam mase... nie wiem co zakonczyc... probowalem juz 2x i za 1min wylacza sie system.

a directa juz sprawdzalem, mam takiego samego jak na screenie tam na stronie

edit;

tam jest svchost32 a ja takiego nie mam ;/

A tak w ogóle to Luqe, właśnie straciłeś 5 sekund swojego i tak nic nie wartego życia ;-)Joke

Ale dlaczego ja xD??

RmK w sygnaturce ma tag *YOU*, który generuje Twoją ksywkę w tekst np. jakbyś nie był zalogowany byłoby tam napisane "Gość" //Edit by Chmuras :D

//No i dzięki Luqe - przez to Pan Chmarus kazał mi wywalić to z sygnaturki xD Zobaczymy, poproś mnie ino o coś. Pamiętaj będziesz obserwowany xD - RmK

To sie samo generuje...

to moje procesy, jakie mam zakonczyc?;/

beztytuuars7.png

wątpie aby usnięcie svchost coś dało... z tego co mi się wydaje svchost to systemowy program odpowiedzialny za wywoływanie rzeczy typu tcp/ip i innych. Wywalenie tego procesu najprawdopodobniej spowoduje zamknięcie systemu po 60sek (kiedyś wirus blaster)

Sprubój wyłączyś firewalla... u mnie to właśnie on był przyczyną tego błędu ;)

Fajnie naraziłem sie moderatorowi, juz po mnie xD

Ale nie zapominaj że Cię expiłem w Shaiya, więc poprosze okoliczności łagodzące :-P

Firewall...Firewall? co?

Gdzie mam go wylaczyc jak go nie uzywam, a jesli jest systemowy to tez nie wiem gdzie wylaczyc.

z Lineage 2 tez mialem problem z guardem, ale udalo mi sie zalatwic Game Guard Emulator i gra chodzi bez errora.

tak b. chcialem zagrac w Shaiye... ;/

W XP'ku: Panel Sterowania -> Zapora systemu Windows

Tak myslalem ze to bedzie to.

Mam wylaczone i nic, dodalem Shaiye do wyjatkow i tez nic ;(

Chyba nie zagram, ale robie sobie nadzieje :) z Lineage 2 sie udalo ;]

Edit:

Moze ktos wrzuci swojego dzialajcego Game Guarda dla mnie ?:)

np. Na rapidshare, lub do mnie na maila

dawj333@gmail.com

Bylbym wdzieczny,^^ ale od osoby ktorej Shaiya dziala

Edit2;

przez noc sciaganalem Shaiye z jakiejs innej strony(z oficjalnej wzialem link), wtedy mialem z gamershell'a...i!!!!!!!!!!!!

NIE DZIALA :(

Ja chciałbym tak na marginesie dodać, że ja nie mam żadnego Service Packa i gra chodzi xd

Więc to na 100% nie to. Spróbuj też ściągnąć z innego źródła... ;d

Ile mam razu probowac?x/

wrzuc lepiej Swojego GameGuarda na rapidshare lub cos innego.

http://www.speedyshare.com/558145395.html Trzymaj GameGuarda.

Dalej nie dziala xD