Shaiya pomoc :)

Siemka chcę zacząć grać w Shaiya mogli byście mi pomóc jaką postacią mam grać napiszcie jej wady i zalety i jakimi branmi walczy.

PS: znacie jakieś mmorpg gdzie jednym uderzeniem uderza sie kilku gosci naraz tak jak w metin2(wiem ze to syf ale akurat system walki ma fajny)

W prawie kazdej grze znajdziesz postać dysponującą skillami Aoe , jeśli chcesz grać w Shaiya to Mag dysponuje szerokim arsenałem AoE

Kiedy rozpoczynasz swoja przygodę w Shayia musisz wybrać tryb (Easy lub Normal).

Na poziomie Easy moim zdaniem nie ma co zaczynać ;)

Po wbiciu 40 lvl uzyskujesz dostęp do poziomu Hard, na którym dopiero zaczyna się zabawa, ponieważ co level otrzymujesz więcej punktów do statystyk i umiejętności, oraz masz większy wybór skilli które możesz wykupić.

Generalnie przez tryb Normal trzeba przejść jak najszybciej a jest to możliwe wtedy kiedy wybierzesz sobie klasę do party AOE, czyli (w zależności czy strona Light czy Dark):

- Mage Pagan - damage dealer zadający największe obrażenia dużej ilości stworów

- Defender Guardian - typowy tank - jego zadaniem jest zebranie na siebie całego spota mobków i zamknięcie ich na sobie, a w tym czasie damage dealer je wszystkie wykańcza :)

- Priest Oracle - healer - główne zadanie: nie pozwolić umrzeć defenderowi który jest bity przez moby (które wykańcza Mage ;) )

Przy okazji opisałem jak powinno to ładnie funkcjonować :D

Warto zaznaczyć że postacią z Normal nie warto się pchać w strefę PvP (szczególnie teraz jak dużo ludzi już zrobiło Ultimate)

Osiągając poziom Hard można zacząć zabawę w PvP, więc warto rozważyć kolejne klasy postaci:

- Archer Hunter - fizyczny atak z dystansu - przy zastosowaniu builda z dużą ilością Luck bardzo częste trafienia krytyczne - efekt: postaci o niewielkiej ilości HP potrafi zdjąć na hita ^^

- Ranger Assassin - fizyczny atak z bliska - najczęściej sztylet pod żebro ;) - postać typowa do pvp - szybki, gibki i zabójczy - ulubione bronie: sztylety i pazury, jego obrażenia także bazuja na trafieniach krytycznych, a niska pozornie obrona rekompensowana jest wysokimi unikami, w efekcie trudny do trafienia

- Figter Warrior - zbalansowana klasa, dobra zarówno w pvp jak i w pve, posługuje się dwoma mieczami lub toporami,

zresztą.. co ja się będe więcej rozpisywał, zapraszam do nas na forum gildii RavenS , gdzie znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, a jeśli ich nie znajdziesz ;) to zawsze będziesz mógł je zadać a nasi gracze z chęcią udzielą Ci odpowiedzi

Siemka chcę zacząć grać w Shaiya mogli byście mi pomóc jaką postacią mam grać napiszcie jej wady i zalety i jakimi branmi walczy.

PS: znacie jakieś mmorpg gdzie jednym uderzeniem uderza sie kilku gosci naraz tak jak w metin2(wiem ze to syf ale akurat system walki ma fajny)