Shaiya- zasady/tworzenie klanu

hmm jak co to ja jestem steczek i mam pytanko czy moglbym sie wam do czegos przydac???

Nick w grze Dico :->

Nick GeraltPL98

//Nie dam Ci ostrzeżenia, ale żeby mi to ostatni raz było! Punkt 2.3. się kłania... - Mr. Hania

Steczek im wiecej tym lepiej download i jazda:)

Mój nick w grze to Salazareczka....priest lvl 8...jak narazie:)

Do guild potrzeba siedmiu 11 lvl-owych postaci. W grze jestem ja (Vilgefotz) R3m4ke(R3m4ke)Milan(MaverisPL)oraz Luqe(Xilana).Jakbuscie mogli logujcie sie i wbijcie ten 11lvl:)

Mój nick to Xilane a nie Xilana xD

Ciesze się że nam się gromadka zwiększa :mrgreen: Niedługo wymiatać bedziemy :-P

Panowie, pierwszy dungeon jest 16+ wiec licze ze dzis lub jutro robimy wypad:D(wiem gdzie jest)

ja tu nikogo nie znam za dobrze a z kebra juz mialem przyjemnosc grac wiec na niego zaglosowalem a co do shaiya to postaram sie dzisiaj sciagnąc a nabic 11 lvl to akuratnie problem musze was tylko spotkac nie wiem na jakim serwie grac wiem tylko ze po jasnej stronie choc wolalbym ciemna no ale coz jasna to jasna wiec jaki serwer kiedy co i jak

//Regulamin, punkt 5.3. - Mr. Hania

Z racji nieobecności Remake ,gildia została założona. Nazwa guild Opus Dei, zeby sie nie szukac skłądajcie podania u Guild Mastera w miescie(do gildii OPUS dei) a zostaniecie przyjecie:D

Wiecie co? Może ściągne dziś Szaje. :)

A jednak, ściągam. :)

Jeśli chodzi o spotkanie się w grze to jestem dostępny rano i wczesnym wieczorem.

Dico poprostu u guild mastera zloz podanie w guild Opus Dei to cie przyjmiemy

normalnie ludzie zabijecie mnie za to.

Wiem że ,, rozeszliście na różne strony rynku gier mmo " ale może zrobimy reaktywacje ?? :P

Pozdrawiam.

Veker.

//Za coś takiego powinno się banować xD - wiesz, myślę że frekwencja bdzie 100% na minusie... :P - RmK

Joker@-RmK czemu mowy w czyn nie wprowadzasz ? XD

#edit

Coś was chyba nie zrozumiałem :P możecie jaśniej to napisać bo nie ,, kumam " o co łazi za co ten ban ?? :P

Joker@-Ten Temat ma już zdrowo 3 miechy

#edit2

To wiem ... dlatego go ,, odświeżam " xD

Pierwsza sprawa zasadniczo już wyszło ze gramy po jasnej stronie, wiec uważam ze wybierzmy gm-a w ciągu jednego dnia ,a najpóźniej w sobotę stwórzmy klan.

Moje typy na gm-a:

- R3m4ke

- Kebra

- Spawn

- Geralt

Kolejność dowolna

Co do zasad gildii oto moja propozycja (wiem trochę długa) ale prowadziłem 2 klany w/g zbliżonych zasad i działały świetnie, wiec jeśli nowy gm chciałby z tego skorzystać to pisze regulamin.

Zasady Ogólne

1. W klanie niema demokracji,demokracja spowalnia proces decyzyjny. Jesli ci się nie podoba idź gdzie indziej

O sprawach ważnych (polityka,wojny. gildiowe wypady klanowe itd) decyduje rada gildii

Rangi w Gildii:

a) Mistrz Gildii - naczelny wódz sojuszu pełniący też funkcje reprezentacyjne, posiada 2 głosy w radzie gildii.

B) Stały Członek Rady - wybierany spośród założycieli sojuszu funkcja dożywotnia. Możliwy do odwołania tylko poprzez jednomyślne głosowanie rady bądź po samodzielnej rezygnacji ze stanowiska(liczba stałych członków=2)

c) Tymczasowy Członek Rady - wybierany na 1msc kadencje spośród członków założycieli lub weteranów klanu. Członkowie rady ,jak i GM nie mają prawa głosu w sprawie jego wyboru

(1 głos w radzie). Może być wybierany wielokrotnie.

d) Członek Założyciel - tego tłumaczyć nie muszę, ma wszystkie prawa członka gildii + możliwość kandydowania na stanowisko członka rady( w razie rezygnacji jednego członków stałych może ubiegać się o stałe członkostwo w radzie)

e) Weteran - postać będąca w gildii nie krócej niż 1msc i mająca znaczące zasługi dla jej rozwoju(w/g uznania rady gildii)

f) Członek Gildii - postać która dostała się do gildii po okresie próbnym, ciesząca sie pełnymi prawami członka gildii( z pewnym wyjątkiem patrz rozdział prawa i obowiązki)

g) Rekrut - członek którego nie obowiązują zarówno prawa jak i obowiązki gildii, jednak stosowanie się do nich może pomóc w przyszłym,pozytywnym rozpatrzeniu członkostwa

Prawa i Obowiązki członka gildii:

- członek gildii ma [prawo odejść w dowolnym momencie bez podania przyczyny, jednak musi przed odejściem zwrócić eq uzyskane od gildii

- członek gildii ma prawo prosić o pomoc i w miare możliwości pesonalno -materiałowych musi ją uzyskać.Uwaga pomoc sprzętowa przysługuje najwczesniej w 3 tygodnie od stania sie pełnoprawnym członkiem gildii

- członek gildii ma obowiązek udzielić pomocy, jeśli zostanie o to poproszony chyba że nie pozwalają mu na to obiektywne przeciwności (np. wypad klanowy, wypad na bossa z ekipą spoza klanu, czy party w bardzo trudnym quescie)

- członek gildii jest zobowiązany do udziału we wcześniej ustalonych wypadach klanowych chyba że poda obiektywne powody dla których nie może w nim wziąść udziału

- członek gildii ma obowiązek godnie ją reprezentować

- gracz po zaprzestaniu używania itemu uzyskanego od gildii jest zobowiązany do oddania go GM-owi bądź członkowi rady

- gracz posiada dalej swoją pozycje przy zmianie postaci związanej ze zmianą poziomu trudności

- w sprawach nie ujętych w regulaminie decyduje rada gildii

- członek gildii jest zobowiązany do co tygodniowej składki członkowskiej(wysokość do ustalenia)która będzie przeznaczona na wspomaganie członków gildii

Dropy

- Dropy z wypadów klanowych idą w całości na gildie w następującej kolejności:osoby idące na wypad, jeśli one nie potrzebują, na członków gildii(w/g potrzeb)jeśli nikt w gildii nie potrzebuje na sprzedaż przy czym kasa zasila fundusz gildiowy

- wydropienie poza party gidiowym itemu żądko spotykanego(noblessy30+ hełmy, kamienie do upa ,biżuteria, legendarny item itd)musi być ogłoszona na czacie gildiowym. Jesli ktoś z gildii będzie nią zainteresowany należy mu sprzedać ten item po cenie niższej niż wolno-rynkowa(proponuje 50-75% ceny)

Rekrutacja

Lvl nie ma znaczenia,liczy się umiejętność współpracy, znajomość tematyki mmo, doświadczenie w tego typu grach i wiek.18+ w wyjątkowych wypadkach 15+(musi być dobre uzasadnienie dla przyjęcia).Osoby rekomendowane przez jednego z członków założycieli nie muszą przechodzić przez etap rekruta(pamiętajcie jak coś zawinią odpowiedzialność spadnie także na was).Pozostali po 7 dniowym okresie próbnym mogą ubiegać się o członkostwo. Jeśli choćby 2 osoby od rangi weterana w górę będą przeciwne, dana postać nie zostanie przyjęta do gildii. Ponownie może ubiegać się o członkostwo min. miesiąc od odrzucenia podania.

Problemy Wewnętrzne Gildii:

o problemach wewnątrz gildii nie informujemy na zewnątrz. Postacie o tej samej randze rozwiązują swoje problemy poprzez serie dueli do 3 zwycięstw(jesteś słabszy? Pokoksisz, kiedyś racja będzie po twojej stronie). Jeśli rangi postaci sie różnią problem rozwiązuje GM lub członek rady

Łamanie Regulaminu:

O karach za łamanie regulaminu decyduje rada.

Przykładowe kary:

- opłata w złocie(zależna od lvl-u i przewinienia)

- czasowa utrata praw członka

- stała/czasowa utrata rangi

- wyrzucenie z gildii

Stworzony przez broda81

Edytowany przez R3m4ke