Shakes&Fidget gnom zwiadowca POMOC

Witam serdecznie, piszę temat w celu rozwiania moich wątpliwości. Otóż zacząłem niedawno grać w ową gierkę, jedynym problemem jest to, że ja nie wiem co ja mam złego w statach/eq, goście mają gorsze itemy ode mnie, staty również a mnie walą na pysk i to o dwa lvle mniejsze nawet. Dorzucam screeny jakie mam itemy i tak dalej. Liczę na pomoc kogoś ogarniętego w tej grze.

W spoilerze w załącznikach macie całe moje staty, wyposażenie oraz rozdane punkty.

</blockquote><p>

Może po prostu mają szczęście i im krytyk wchodzi, a tobie nie. To dopiero 12 lvl, więc nie ma się czym martwić,

Może po prostu mają szczęście i im krytyk wchodzi, a tobie nie. To dopiero 12 lvl, więc nie ma się czym martwić,

Nie nie nie, oni walą po 300DMG, gdy ja walę po 200/150, raz mi wszedł crit za 1k, ale to na mobku, wiec się nie liczy.

Poza tym chciałbym tylko, aby mi ktoś wytłumaczył rozdawanie statystyk, piszą, żeby dodawać 5 w zręczność, 3 wytrzymałość, 1 szczęście. To jest dobra taktyka, czy zła? Obecnie po ile punktów w każdym powinienem mieć i jakie itemy najlepiej kupować? Z bonusami do zręczności?

Twoja główna statystyka to zręczność. Siła i inteligencja zmniejszają obrażenia od magów i wojowników, więc na tym się nie skupiaj zbytnio. Bierz itemy na zręczność, nie na inteligencję czy siłę. Wytrzymałość zwiększa ilość twojego hp, a szczęście daje większą szansę na zadanie crita.

Twoja główna statystyka to zręczność. Siła i inteligencja zmniejszają obrażenia od magów i wojowników, więc na tym się nie skupiaj zbytnio. Bierz itemy na zręczność, nie na inteligencję czy siłę. Wytrzymałość zwiększa ilość twojego hp, a szczęście daje większą szansę na zadanie crita. 

Tak, tak, tak... wiem o tym wszystkim. Ja potrzebuję porady na rozdanie statystyk, do ilu mam dobić zręczność na ten moment, wytrzymałość i szczęście? Właśnie próbuję kupować itemy na zręczność, jak będzie jeszcze bon z wytrzymałością/szczęściem to elegancko.

Zatem proszę jakąś osobę o napisanie mi do ilu mam dobić statystyk na ten moment.

Coś takiego będzie dobre?:
Zręczność dobiję do 130

Wytrzymałość dobiję do 80

Szczęście dobiję do 110.

Co myślicie o takim buildzie?

Pytanie drugie:
Zawsze rozmyślam nad takimi itemami, który jest lepszy? Jeden ma dwa razy więcej pancerzu, jednak tamten ma 3 zręczności.

JwlxGaz.png

Rozdawanie statystyk według schematu to głupota. Staraj się rozdawać punkty tak, żeby uzupełniać braki postaci. Co do ekwipunku, to na początku nie jest zbytnio ważne to co nosisz, więc nie zawracaj sobie tym głowy.

Tylko ja nie wiem, gdzie mam braki. Tu jest pies pogrzebany.

Po prostu graj. Lootniesz 2 itemki z dużą ilością zręczności? To podbij hp/kryta czy odwrotnie. Sam za niedługo zobaczysz czego Ci brakuje. Możesz sobie tak jak ja kiedyś ustalić ile chciałbyś mieć % na kryta i się tego trzymać. Ja wybrałem 30% i jak mi spadało poniżej to uzupełniałem a tak reszta w zręczność/hp zależnie od itemków. Nie graj wg. schematu bo on nie uwzględnia Twoich itemków.

W tej grze liczy sie szczescie i tyle. Gram od 5 lat i wiem co pisze. Moze sie np zdarzyc sytuacja ze faktycznie koles ma gorsze statystyki, ale bron jego moze miec wieksze obrazenia ktorych nie zauwazasz i lub wiecej pancerza. Zwracaj uwage na wszystko, a nie tylko na staty. Ja tam zawsze szedlem proporcja 50% glowna stata, 30% wytrzymalosc, 15% szczescie, 5% reszta atrybutow.

po 1 brak potek .... po 2 ty sie przejmujesz tym na 12lv?

po 3 w tej grze nie patrz na staty - w wiekszosci na podobnych lvlach to szczescie ( i to nie to w statystykach) wiecej cierpliwosci ...

i moim zdaniem granie bez grzybow w ta gre jest bez celowe .. nigdy nie osiagniesz topki, chyba ze juz wszyscy z grezybami skoncza grac to po paru latach ich dogonisz ;))

po 1 brak potek .... po 2 ty sie przejmujesz tym na 12lv?

po 3 w tej grze nie patrz na staty - w wiekszosci na podobnych lvlach to szczescie ( i to nie to w statystykach) wiecej cierpliwosci ...

i moim zdaniem granie bez grzybow w ta gre jest bez celowe .. nigdy nie osiagniesz topki, chyba ze juz wszyscy z grezybami skoncza grac to po paru latach ich dogonisz ;)) 

Gram dla przyjemności, nie dla topki.

jeśli ktoś z was gra na międzynarodowym 7 to zapraszam do mojej gildii. Cały czas upgraduje bonus do golda itd. Fajnie byłoby stworzyć jakąś fajną ekipę.

Piszcie na pw.

ResE jak dla przyjemnosci to czym sie przejmujesz ze kazdy Cie leje ... czerp z tego przyjemnosc;))

ResE jak dla przyjemnosci to czym sie przejmujesz ze kazdy Cie leje ... czerp z tego przyjemnosc;))

Nie lubię przegrywać :)

nie? to zainwestuj grzyby xD!!

taka gre wybrales, bez kasy tam nawet ciezko o przyjemnosc .... grzybiarze maja full poty niesmiertelka, hp + pod staty bazowe, klepia lochy szybciej bo grzybami niweluja i czas i %

tak, goscie na grzybach w miesiac+ robia 200++ lvl ... wiec o czym my gadamy ( 200+ w miesiac-dwa? przyklad niemiec z w6)

sledze sobie i zerkam na rozwoj "w" bo ciekawi mi ile wlasciciele tej gry zarabiaja miesiecznie ....

wiecej niz blizzard hahaha (typ w miesiac wydal ponad 7k grzyba ... 2x500 zl jakos +)

Walko to loteria.Nie oszukujmy sie.Nawet spora roznica w,statach nie daje gwarancji ze,wygrass walke:)

Znam ludzi co nie wydali ani grosza na grzyby i sa w TOP. Wystarczy cierpliwosc i troszku szczescia. No i najwazniejsze dobra gildia ktora cie wspiera i sie sama rozwija. Nie pisac glupote ze granie bez grzybkow jest bezcelowe bo to totalna glupota i powod dla wielu aby nie zagrac w ten swietny tytul. Realia wygladaja zupelnie inaczej, znaczy lepiej. Dziennie nawet mozna wyciagnac z 5-6 grzybkow, a na przestrzeni miesiaca? Sami policzcie.

Witam serdecznie, piszę temat w celu rozwiania moich wątpliwości. Otóż zacząłem niedawno grać w ową gierkę, jedynym problemem jest to, że ja nie wiem co ja mam złego w statach/eq, goście mają gorsze itemy ode mnie, staty również a mnie walą na pysk i to o dwa lvle mniejsze nawet. Dorzucam screeny jakie mam itemy i tak dalej. Liczę na pomoc kogoś ogarniętego w tej grze.

W spoilerze w załącznikach macie całe moje staty, wyposażenie oraz rozdane punkty.

</blockquote><p>