Jest ktoś chętny, aby pomóc mi opanować tą grę ? Gram zwiadowcą niby znalazłem jakiś poradnik, ale i tak w pvp zawsze dostaje w "ciry" Jeżeli znajdzie się jakiś doświadczony weteran tej gry to proszę o odzew
Shakes&Fidget pomoc
Najważniejsza jest Zręczność i trzymasz ją w liczbach trochę wyżej niż Wytrzymałość. Oczywiście trzecia najważniejsza statytyka to Szczęście, które starasz się utrzymywać blisko Wytrzymałości. Np. Z: 5000 W:4200 S:3100 , coś tak około. W trakcie gry te minimalne różnice sam skorygujesz, bo np. nie wiadomo jaki item trafisz. Ogólnie Zwiadem gra najwięcej osób, więc ranki będą nimi zapchane, a żeby być dobrym VS inny zwiadowca, musisz mieć więcej Zr od niego (to daje uniki i dmg ofc.).
Gra sama w sobie polega bardziej na szczęściu w dropie na boskach z lochów i przede wszystkim grzybieniu przez całą grę. Jeżeli nie zamierzasz ładować kasy w S&F, to zostaje Ci dodatkowo oprócz farta z lochów, fart ze sklepiku (chodzi o potiony, które musisz łykać i mieć zawsze jakieś wypite- Zre, Wytrz i Szcz), który resa się codziennie. Grzyby i tak ci się w końcu skończą o ile nie chcesz ładować w nie, i nawet nie myśl o kupnie jednorazowo bo się nie opłaca zwyczajnie Znikniesz z pierwszej strony ranka razem z gildią, po dwóch-trzech tygodniach.
Poza tym gierka fajna, grałem już na paru serwerach (s3, s4, potem s9,15 i chyba 18) i powiem, że sporo się zmienia, nowe fajne itemki dodają co jakiś czas i bajery w grze. Duzo humoru i ładna oprawa wizualna. Polecam kto jeszcze nie próbował. Niedługo może wystartować s24, więc warto wypatrywać na forum.
na jakim serwie grasz? z nudow zaczelem na S23 jak cos. Nik Qeshua / klasa : Mag. Gram bez grzybkow tylko 4 fun.
Też jestem na 23 s, na razie gram 4 fun i nie zamierzam wydawać żadnej mamonki Co do samego rozdawania statystyk...dziś wlaczyłem z gościem ( 9 lvl) a ja mam 10 który miał o jakieś 50 % więcej punktów zręczności,siły itp o.O Od którego lvl mogę zdobyć klucz na lochy od 10 ? Już robię z 20 misje i nadal nic ... ;/ Rozdawanie statystyk dla zwiada .. jakiś system ? 3:2:1 zr:siła:szcz ? Bo obecnie wale na ślepo obecnie nadrabiam w wytrzymałość i już z 15 złota wydałem jednorazowo i po misjach. A misje jakie brać na najwięcej expa czy kasy ?
Pkt nie ładuj na razie w staty. Podbijaj sobie itenkami. Później jak będziesz zarabiał więcej kaski to nadropisz staty goldem :] jeśli chodzi o kluczyki to rosyjska ruletka , nigdy nie wiadomo kiedy dropnie. Misje bierz na kasę bo ważniejszy jest zarobek niż lvl. Sam widziałeś ze niższy lvl ma lepsze staty niż ty.
Też jestem na 23 s, na razie gram 4 fun i nie zamierzam wydawać żadnej mamonki Co do samego rozdawania statystyk...dziś wlaczyłem z gościem ( 9 lvl) a ja mam 10 który miał o jakieś 50 % więcej punktów zręczności,siły itp o.O Od którego lvl mogę zdobyć klucz na lochy od 10 ? Już robię z 20 misje i nadal nic ... ;/ Rozdawanie statystyk dla zwiada .. jakiś system ? 3:2:1 zr:siła:szcz ? Bo obecnie wale na ślepo obecnie nadrabiam w wytrzymałość i już z 15 złota wydałem jednorazowo i po misjach. A misje jakie brać na najwięcej expa czy kasy ?
Klucz z sklepu lub nagroda za misje, na zadaniach mozna grzybki dropnac mi sie dropily jak byl dlugi czas malo expa i kasy wtedy wydawalo mi ie ze wiecej razy grzybki tam byly. A co do postaci zwiadowca bardzo ciezki jest jak zle eq sie dropnie to kicha. Ja mialem swojego pod krytyki i na 23 lvl zmiatalem 30. Ale pozniej zaczely sie magusie i woje op ze sie nie oplacalo mi grac. Na pewnych lvl za duzo polega sie na szczesciu. Zrobilem jakies kilka miechow temu magusia i jest swietny ^^
Jaka siła... w Wita masz ładować.
I tak jak ktoś pisał, że lepiej jest szybciej wbić lvl, bo na wyższych masz więcej kasy za questa i w sklepie będziesz miał lepsze itemy (ja ogólnie ciągle wolałem mieć więcej expa niż golda za questa), a to daje potem szybsze wbijanie statystyk. Tak czy siak to się po czasie to się normuje- gdy już wbijesz jakiś wyższy lvl, to wydawanie kasy na staty jest szybkie bo golda masz dużo za questy. Wydajesz i wbijasz statystyki aż dojdziesz wreszcie do momentu kiedy znowu będziesz potrzebował o wiele wyższego lvl bo statystyka robi się za droga i wolno ją wykupujesz/wbijasz. I tak w sumie na początku to tak wygląda.
Od tych wsokich naprawdę lvl (100+ jak dobrze pamiętam ?) najważniejsze i tak będą itemy, bo od nich jedynie wyciągać będziesz wysokie/wyższe znacznie statystyki od tych które masz teraz. Ważne aby utrzymywać jakąś tam proporcje pomiędzy statystykami, chociaż zdażali się tacy co ładowali tyle samo/ albo i więcej w Sczęście co w Wita i np. wchodził im criticale częściej i zdejmowali szybko magów i łowców ale z wojami już mieli problemy (jak ma wejść akurat kryt to tarcza woja to może zablokować i w sumie przez całą walkę nie wejdzie ci ani jeden critic, który trafi wojownika).
A gra ktoś na s10? ;d
A gra ktoś na s10? ;d
Ja, nick: Kierowca Autobusu (Polecam moją gildię 142% w expa i golda od 50 lvla)
SF to łatwa gra. Na każdej ze statystyk masz opis co daje, wystarczy poczytać
Jest ktoś chętny, aby pomóc mi opanować tą grę ? Gram zwiadowcą niby znalazłem jakiś poradnik, ale i tak w pvp zawsze dostaje w "ciry" Jeżeli znajdzie się jakiś doświadczony weteran tej gry to proszę o odzew