Shaman Enh- prośba

Siemka! Zawsze marzyło mi się grać Shamanem Enh i mam kilka pytań. Jakie gemy, jakie bonusy (Agi, Str etc) i jak rozłożyć talenty (Pod MoP)

Tutaj masz cały guide, ale pod WoDa. MoPa już tak jakby nie ma, dużo się pozmieniało. Możesz też poszukać na youtubie jakieś guide pod dany patch.

http://www.icy-veins.com/wow/enhancement-shaman-pve-dps-guide

Dziękuję :) Jak ktoś by miał jeszcze jakiś pod mop to bardzo bym prosił

Moze nie grałem na MoP... ale shaman zawsze mial z itemow main stat Agi. I na Wotlk i obecnie na WoD z tego co wiem to najlepszym statem jest dalej haste. Teraz dochodzi chyba mastery jeszcze... ale nie dam sobie reki uciąc

Ok, a talenty? Głównie PVE bo oglądam poradniki i na każdym inaczej rozdają :/ Lepiej iść pod intuicję?

Dobór talentów w dużej mierze zależy od encountera, nowy system talentów pozwala łatwo je pozmieniać "w locie" (np. na jednym bossie bardziej przyda Ci się Windwalk Totem, dający niewrażliwość na efekty ograniczające poruszanie, a na drugim bardziej przyda się Earthroot Totem, który pozwoli na lepszą kontrolę addów), warto też wspomnieć że wiele skilli z tego samego tieru jest podobna w działaniu, robi tylko coś na inny sposób. Na początek jednak proponuje poczytać opisy i wybrać te bardziej polecane i które według Ciebie będą najbardziej pasować do Twojego stylu gry. A potem eksperymentować. Odnośnie poradników zorientowanych stricte na MoP to tak jak wspomniał kolega wyżej, większość dużych portali (Icy Veins, Noxxic) już chwilę temu zaktualizowała swoją zawartość pod Warlords. Pozostaje chyba youtube, ew. jakieś archiwalne stronki.

Ale on gra na prywacie więc i tak przeliczniki mogą być z d*py, polecam dobierać talenty i wszystko pod styl gry jaki lubisz, ja shamanem enh ładowałem w agi, crit, haste w tej kolejności. Z czym że haste wgl nie potrzebujesz, shamy ma sam z siebie sporo.

Siemka! Zawsze marzyło mi się grać Shamanem Enh i mam kilka pytań. Jakie gemy, jakie bonusy (Agi, Str etc) i jak rozłożyć talenty (Pod MoP)