Hejka ,własnie zaczelam grac w Shaye ale co z tego jak nie znam angieskiego jest jakieś spolszczenie do tej gry??
Shaya po polsku
Oficjalne spolszczenia pojawiają się zazwyczaj tylko wtedy kiedy wydawca postanawia tworzyć serwer pod nasz kraj, a nieoficjalnych spolszczeń do mmo praktycznie nie ma, są tylko nieliczne wyjątki, więc jeśli masz problem z językiem, to lepiej poświęć czas na grę w jakąś oficjalnie spolszczoną wersję innej gry. Bo nawet jeśli spolszczysz interfejs, to nadal będziesz miał barierę w kontaktach z innymi graczami.
Język angielski w grach internetowych jest na bardzo niskim poziomie, jeśli masz w szkole angielski to nie powinieneś mieć problemu z wykonaniem questu czy dogadaniem się z npc.
Btw. raczej nikt nie będzie tworzyć spolszczenia do gry mmo ponieważ taka gra traci swój klimat i efektem tego grają później w tą grę same dzieci (metin)
Dokładnie, nie opłaca się robić spolszczeń do gier ponieważ tzw "dzieci n30" zaszalały by z daną grą a na dodatek osoba nie znająca Angielskiego przynajmniej na poziomie początkującym miałaby problem z dogadaniem się z resztą graczy, ponieważ nie możemy się oszukiwać, Polscy gracze tak naprawdę nie potrafią grać w gry mmorpg (wliczam w to siebie), wiem że teraz ludzie będą pisać posty i PW typu "Ja umiem i co?". Jestem prawie pewny że do Shaiy'i wogóle nie będzie spolszczenia ponieważ gra nie jest aż tak popularna aby wydawać ją w innym języku jak Angielski.
Komuś znów brakowało posta do "piętnastki". Zamykam.
Hejka ,własnie zaczelam grac w Shaye ale co z tego jak nie znam angieskiego jest jakieś spolszczenie do tej gry??