To może jakaś druga opinia ;p.
- W początkowym miejscu jest całkiem sporo. W Shinjuku Babel tyle, że mi przycina (grałem na dwurdzeniowym komputerze). Co prawda niektóre lokacje świecą pustkami (Protopia,Ichigaya,Shinjuku)
- Polaków nie uświadczysz w tej grze (sam spotkałem jednego przez cały czas młócenia...), z drugiej strony nie szukałem nawet żadnych polskich gildii etc.
- Misje,misje i jeszcze raz misje (bez tego jesteś właściwie 1-osobową armią), a pomiędzy tym grind (bierzesz drużyne na parę dungeon'ów, z dobrym koksem szybko będziesz na wysokim poziomie ). bierz pod uwagę też to , że musisz wyszkolić ekspertyzy, bo inaczej będziesz do chrzanu (działa podobnie jak w Tibii/Wakfu Skille [niepotrzebne skreślić]). Zawsze można zapraszać/przyłączać się aby razem wykonywać misję (czytaj: sęp na Grey Suginami i tym podobne, w końcu 100k doświadczenia piechotą nie chodzi)
- Megido - *K.O*, Megidolaoan - *Overkill* . Będziesz miał problem jednak ze znalezieniem ludzi do pvp (prawie nikt nie używa tego trybu, przynajmniej kiedy grałem). Czary typu Almighty (nie da się zablokować,zmniejszyć obrażeń z tego elementu, choć da się uniknąć). Z innej perspektywy możesz używać ulepszonej broni (szykuj się na wydatki serii, paru set tysięcy minimum aby coś ciekawego dostać)
- Gra jest niezła, jeśli lubisz kombinować, nie zniechęca cię klimat no i jesteś w miarę cierpliwy (lvlowanie nie jest tu zbyt proste) to w takim razie MegaTen jest dla ciebie.
Gdyby nie to, że teraz mam laptopa (słabszy niż komputer stacjonarny, nie pociągnąłby MegaTen'a) to pewnie nadal bym grał.
@Rakson : Chodzi ci o żółtą plazmę w Nakano, imo to nie jest zbyt dobry pomysł jak nie masz nieco wyższego poziomu (co by sobie poradzić z hordą Garmów/Mou-Ryo , która napada i zabija słabszych graczy).
Zawsze Możesz jeszcze zbierać Hack-Chipy (co prawda to już później, ale kasa nienajgorsza, jeśli nie brakuję ci demonów w kompanii).
Ocena: 4,5/5 (W sumie najlepsze mmo w jakie grałem, do wielu rzeczy przyczepić się nie można)