Shin Megami Tensei Imagine-Megaten

Witam

Chcialbym zagrac w Shin Megami Tensei Imagine [Megaten],i w zwiazku z tym mam kilka pytan [Jesli nie grales w takowa gre "nie udzielaj sie"].

-Czy w grze jest,juz nie konecznie masa ludzi,ale chociaz sporo,to znaczy tak zeby "miasta nie byly puste"

-Czy znajda sie jacys polacy,chociaz garsc [oczywiscie to nie jest koniecznosc]

-Czy gra polaga na typowym grindzie ala Last Chaos czy bardze gra podlega Zadaniom/Questom

-Czy nie inwestujac w Item Mall jast szansa na nawalanie sie na PvP

-Co wy sadzicie [sodziliscie,w czasie kiedy graliscie] o grze.

Skala ocen to 0/5

Za wszelkie odp. z gory dziekuje.

Jesli nie grales nie udzielaj sie,tym bardziej nie ublizaj mi...

Ps.Za wszystkie bledy szczerze zaluje i postanawiam poprawe,takowych bledow zarowno ortograficznych jak i interpunkcyjnych.

Nigdy nie czytam tekstu po napisaniu B)

"nie udzielaj sie"

jaki stanowczy xd

jeśli chodzi o grę :

- pełno ludu, zależy jeszcze gdzie, bo np. takie zniszczone miasto, na które się chodzi tylko na jedną misję to trudno znależć ale ogólnie masa

- od czasu do czasu może znajdziesz jakąś pl-kę, tak jak we wszystkich grach | tutaj, jest w miarę trochę, najlepiej na shouta zwróć się o dodanie do polskiej gildii

- gra bardzo jest nastawiona na grindach i dungeonach, ale jeśli nie lubisz cały czas robić tego samego znajdą się pomniejsze, niewymagające zbytnio questy (kilka można zrobić tylko i wyłącznie w party), a nawet jak nie questy to można zrobić "fabułę" (jak najbardziej powinno się, szczególnie startowo) podzieloną na akty i epizody (kiedy jeszcze w to grałem to był cały epizod 1 i 2, który miał chyba ze 3 akty, nie wiem jak teraz, z czasem powinno ich być coraz więcej, masa ludzi chodzi na akty, niektóre tak samo jak questy, najlepiej w party)

- i tak, i nie | tutaj ogólnie albo polegasz na zrobionej swojej broni (nie polecam dla newbie) albo kupujesz ją od graczy na bazarach, jak chcesz cokolwiek kupisz to najlepiej farmić na spotach gdzie się pojawiają plasma, sprzedając dają multum kasy (szczególnie puszki), najlepsze miejsce to tam, gdzie jest zielony obelisk, na białych plazmach, nie zielonych/żółtych

- co sądzę o grze...jeestem jak najbardziej na tak ;] gra warta poświęcenia uwagi i czasu niestety, nudzi się jak każda zresztą, ale nie tak szybko jak np. cabal ;p

i ocena : 4,8/5 :P

mam nadzieję, że pomogłem ;)

To może jakaś druga opinia ;p.

- W początkowym miejscu jest całkiem sporo. W Shinjuku Babel tyle, że mi przycina (grałem na dwurdzeniowym komputerze). Co prawda niektóre lokacje świecą pustkami (Protopia,Ichigaya,Shinjuku)

- Polaków nie uświadczysz w tej grze (sam spotkałem jednego przez cały czas młócenia...), z drugiej strony nie szukałem nawet żadnych polskich gildii etc.

- Misje,misje i jeszcze raz misje (bez tego jesteś właściwie 1-osobową armią), a pomiędzy tym grind (bierzesz drużyne na parę dungeon'ów, z dobrym koksem szybko będziesz na wysokim poziomie ). bierz pod uwagę też to , że musisz wyszkolić ekspertyzy, bo inaczej będziesz do chrzanu (działa podobnie jak w Tibii/Wakfu Skille [niepotrzebne skreślić]). Zawsze można zapraszać/przyłączać się aby razem wykonywać misję (czytaj: sęp na Grey Suginami i tym podobne, w końcu 100k doświadczenia piechotą nie chodzi)

- Megido - *K.O*, Megidolaoan - *Overkill* . Będziesz miał problem jednak ze znalezieniem ludzi do pvp (prawie nikt nie używa tego trybu, przynajmniej kiedy grałem). Czary typu Almighty (nie da się zablokować,zmniejszyć obrażeń z tego elementu, choć da się uniknąć). Z innej perspektywy możesz używać ulepszonej broni (szykuj się na wydatki serii, paru set tysięcy minimum aby coś ciekawego dostać)

- Gra jest niezła, jeśli lubisz kombinować, nie zniechęca cię klimat no i jesteś w miarę cierpliwy (lvlowanie nie jest tu zbyt proste) to w takim razie MegaTen jest dla ciebie.

Gdyby nie to, że teraz mam laptopa (słabszy niż komputer stacjonarny, nie pociągnąłby MegaTen'a) to pewnie nadal bym grał.

@Rakson : Chodzi ci o żółtą plazmę w Nakano, imo to nie jest zbyt dobry pomysł jak nie masz nieco wyższego poziomu (co by sobie poradzić z hordą Garmów/Mou-Ryo , która napada i zabija słabszych graczy).

Zawsze Możesz jeszcze zbierać Hack-Chipy (co prawda to już później, ale kasa nienajgorsza, jeśli nie brakuję ci demonów w kompanii).

Ocena: 4,5/5 (W sumie najlepsze mmo w jakie grałem, do wielu rzeczy przyczepić się nie można)

@UP no właśnie nie chodzi mi o tą żółtą, fakt kasa jest z tego ale więcej i szybciej można zdobyć ciut dalej po boku, trzeba umieć znaleźć i tam nie ma takich potworków (najlepiej skończyć wszystkie początkowe akty w pierwszym mieście, a potem dopiero zabierać się za farming, wcześniej nie ma sensu)

btw. ile grałeś ?

@Newfe

jeśli chodzi o pvp to dobrze jest mieć jakiś skill w dodge i counter jeśli grasz obojętnie kim, block to tylko dla warriorów

Czekaj.... czyli chodzi ci o żółtą, ale w innym miejscu niż ten Obelisk tak? Swoją drogą, Quest z zabijaniem Inugami i Shikigami w pierwszym mieście to tragedia (tyle razy umarłem...).

Niezbyt wiele, z miesiąc. Wydaje mi się, że to wystarczająco aby co nieco powiedzieć (na PvP się zbytnio nie znam). Pewnie grałeś i wiesz więcej ;p

Counter jest przydatny, w szczególności jak jesteś strzelcem lub typem hybrydą maga i strzelca (Magic Bullet). Dodge głównie do PvP (unikanie czarów,strzał), ale przeciwko bossom może się przydać (Forneus, Grey Suginami)

Przy okazji jak już mowa o przydatnych trickach, sprawdź sobie co to jest Fusion Skill. Mało kto używał jak grałem, można powiedzieć, że dobrze użyty strasznie kosi (w przypadku słabszych umiejętności kroi gdzieś z 3k życia, jeśli jeszcze pamiętam). Dużo zależy od typu demona (którego nie masz przy sobie), więc najlepiej poczytaj o tym na wiki. Większość graczy z którymi grałem nie zdawała sobie sprawy co to jest.

taa, jeśli się nie zrobi wszystkich questów w grze to naprawdę można przeoczyć parę ładnych funkcji...;p

fusion skill, niesamowita zdolność, szczególnie w early game, potem niezbyt przydatna, najlepsze są obszarówki ^^ ciskasz taki pocisk w grupkę potworków w boss roomie i padają jak kawki ;] to też zależy od ich słabości na żywioły

ogólnie przydaje się wtedy kiedy nie masz MP, rzecz jasna są też fusiony na leczenie obszarowe ;p

miesiąc to trochę mało, pewnie nie skończyłeś wszystkich aktów, może nawet demona dobrego nie "złożyłeś" xD

nope, lokacja z tym obeliskiem ma dwa rodzaje plazm : białe (spotykane przy takich dużych drzewach otoczone wodą) i żółte (wokół obelisku)

tak, dłużej grałem ale iście na 50 lvlu na pvp bez zmaksowanego swojego stylu grania to zabójstwo w biały dzień >.<

Z demonami nie było tak źle, co prawda żadnych hiperdemonów nie miałem, ale i z tym człowiek sobie radzi (wszystkie elementale zebrałem). Poszedłem na kilkadziesiąt Hack runów więc jako tako problemu z zebraniem demonów do fuzji nie miałem (ale nie chciałem iść na łatwiznę i sprzymierzać się z chaosem/prawem).

Zależy od umiejętności fuzyjnej demona, niektóre są słabsze niektóre silniejsze. Nie zmienia to faktu, że w PvP jak czymś takim dostaniesz (co normalnie raczej się nie zdarza) to padasz jak kawka (chyba że masz mnóstwo HP, przy czym ta gra nie jest zbyt życiodajna od lvl'a).

Edit: Pewnie masz racje jeśli chodzi o umiejętności fuzyjne ;p, zastanawia mnie ile zadają te silniejsze ataki

max 9999 dmg XD nie no np. najzwyklejsza ognista obszarówka na demony, które nie są na to "uczulone" to powinno wycisnąć z 3k, najsilniejsza nie wiem, może z 5k choć głowy nie dam

Witam

Chcialbym zagrac w Shin Megami Tensei Imagine [Megaten],i w zwiazku z tym mam kilka pytan [Jesli nie grales w takowa gre "nie udzielaj sie"].

-Czy w grze jest,juz nie konecznie masa ludzi,ale chociaz sporo,to znaczy tak zeby "miasta nie byly puste"

-Czy znajda sie jacys polacy,chociaz garsc [oczywiscie to nie jest koniecznosc]

-Czy gra polaga na typowym grindzie ala Last Chaos czy bardze gra podlega Zadaniom/Questom

-Czy nie inwestujac w Item Mall jast szansa na nawalanie sie na PvP

-Co wy sadzicie [sodziliscie,w czasie kiedy graliscie] o grze.

Skala ocen to 0/5

Za wszelkie odp. z gory dziekuje.

Jesli nie grales nie udzielaj sie,tym bardziej nie ublizaj mi...

Ps.Za wszystkie bledy szczerze zaluje i postanawiam poprawe,takowych bledow zarowno ortograficznych jak i interpunkcyjnych.

Nigdy nie czytam tekstu po napisaniu B)