Shinobi Legends

Oo... Widzę, że wielkie umysły myślą podobnie... Właśnie wróciłem ze szkoły i chciałem napisać o gromadzeniu chakry w różnych częściach ciała (chodzenie po wodzie, drzewach itp)...

Jeśli nie da się zrobić tak z tym smokiem to proponuje zlikwidowanie głowy smoka wychodzącej z trawy... Po prostu zrób całego smoka... Małego jakiegoś... I też będzie good, przynajmniej nie będzie wychodził z trawy... Albo też możesz w każdej części mapy dodać bajorko czy coś, choć na pustyni to raczej mało możliwe... Jak wpadnę na jeszcze jakiś pomysł to napiszę... I wiesz co? Proponuje nie bawić się w ekwipunek typu jakieś hełmy czy coś... Tylko zrobić tą podręczną torbę na przedmioty, kunai'e, shuriken'y, pigułki, bomby dymne itp. Bo będzie wg mnie to lepsze niż jakieś tam hełmy albo coś...

Ha ha chłopie jeżeli chodzi o silniki to jeżeli masz pliki do edycji (takie da się pobrać) to możesz edytować kod jak tylko chcesz więc da się zrobić wszystko ;-)

^ Rly? Ja się na tym nie znam, ale jeżeli to prawda to było by miodzio! =] I odradzam jakie kolwiek odwzorowywanie postaci z gry jako postacie grywalne... Ponieważ gdybyś odwzorował wygląd, albo postać gaary, sasuke, naruto... To było by jasne kto kim by grał...

Ha ha chłopie jeżeli chodzi o silniki to jeżeli masz pliki do edycji (takie da się pobrać) to możesz edytować kod jak tylko chcesz więc da się zrobić wszystko ;-)

Tak mam pliki do edycji, ale to bym musiał więcej niż 80% silnika przerobić do świetnych efektów. To już wolałbym stworzyć własny silnik, ale niestety to potrwałoby 2 lata minimum dla silnika, który jest miodzio ;)

^ Rly? Ja się na tym nie znam, ale jeżeli to prawda to było by miodzio! =] I odradzam jakie kolwiek odwzorowywanie postaci z gry jako postacie grywalne... Ponieważ gdybyś odwzorował wygląd, albo postać gaary, sasuke, naruto... To było by jasne kto kim by grał...

Każdy wybiera postać, która nie wystąpiła w anime czyli tworzy własną drogę ninja.

Tak mam pliki do edycji, ale to bym musiał więcej niż 80% silnika przerobić do świetnych efektów.

To że wybrałeś taki a nie inny silnik to nie moja wina :) ale mówię ci lepiej przerób ...

To może poleć silnik C++ jakiś co ma dużo funkcji - tylko proszę żeby nie podawać OTS.

W sprawie gry dodano parę nowych grafik a dokładnie:

3 grafiki ninja zwykłych

2 grafiki postaci z Akatsuki (Itachi, Deidara)

1 grafika Sannina, Orochimaru

dodano Jutsu :

Ulepszona wersja Chidori Nagashi

lvl 2 Sabaku Kyu

lvl 1 Goukakyu no jutsu

lvl 1 Kaiten

lvl 2 Hakkeshou Kaiten

Jakaś wodna obrona xD

Osobiście nie mam nic do gotowych silników, a nawet do samych clickerów bo można w nich zrobić naprawdę dużo. Trzeba mieć tylko czas i chęci. No i trochę mózgu ;)

.... I wymyślić coś oryginalnego.

.... I wymyślić coś oryginalnego.

Właśnie o to mi głównie chodziło gdy krytykowałem ostatnio twoją grę. Jeśli nie będzie jej nic wyróżniać, to gra nigdzie nie zajdzie. Będzie jak te 10000 innych gier w które nikt nie grał.

Xyzyk

To może poleć silnik C++

Wiesz w vb też coś fajnego zrobisz a jeżeli się go uczysz to przerób silnik który już masz i wio .... Możesz nawet grę 3D zrobić ...

Ciągle przerabiam ten silnik co jest gra, muszę pousuwać wysyłanie informacji, które nie są potrzebne i tylko powodują lagi. Nawet ze zmianami to ten silnik utrzyma 100 - 300 graczy - czyli na dobry początek sporo. A poszukuję silnika w C++ ponieważ takie są bardzo wydajne, nie obciążają kompa, utrzymują sporą ilość graczy.

Dobra, trochę się wkurzyłem jak zobaczyłem grafę, ale mi przeszło :) Muzyka będzie?

Ja bym proponował na początek albo wybór klanu albo bycie bez klanowym. Ci pierwsi mają dostęp do unikalnych technik (np. Uchiha - Katon, Sharingan). Ci którzy nie mają klanu nie mają tych technik, jednak nie mają żadnej blokady w uczeniu się podstawowych technik innych wiosek.

To już jest omówione bardzo dawno temu, chyba jeszcze na początku tworzenia gry. Muzyka będzie midi, mogę dać mp3 ale sporo RAM zżera. Dodatkowo przy wykonywaniu jutsu będą grały różne odgłosy (krzyk "Byakugan" bądź "Goukakyu no jutsu").

[ Dodano: 2008-11-14, 21:36 ]

Już dawno nie pisałem ale to nie dlatego, że gra przepadła jak inne - nie pamiętałem hasła do konta :P Gra sporo się rozwinęła, stworzyłem ładne drzewko do nauki technik. Każdy gracz będzie mógł nauczyć się max 23 techniki. Dodane zostały też różne dźwięki, trochę grafik. Do questów został napisany mój własny, specjalny i działający skrypt. Więc każdy będzie mógł się nacieszyć grą przez dłuższy czas :) (100 questów w jeden dzień nie zrobi XD)

Xyzyk... Powodzenia życzę w tworzeniu gry... zapowiada się ciekawie ;)

Napewno przetestuję grę :)

No i pięknie straciłem hasło do mojego starego konta xD Nie mogę edytować postów więc to głupio będzie wyglądało. No dobra w sprawie gry to jest strona nowa: www.shinobilegends.za.pl , tam jest w newsie opisane co nowego ostatnio dodałem.

Tak, bardzo fajny temat o grze Naruto - szkoda tylko że kipi z niego sarkazmem i zgryzliwością.

Dlaczego strona nie działa ?? :)

@up ostatni post był w grudniu

Czyli najprawdopodobniej gra padła...

Archeolodzy nie odkopywać jakiś tematów nie wiadomo skąd :P temat zamykam.

Do twórcy topica: jak masz coś jeszcze do napisania w kwestii tematu PW i odblokuje.

Witam.

Pewnie znacie wiele gier, związanych z tematyką Naruto, które najczęściej są niewypałem. Pora zakończyć tą złą passę!

Shinobi Legends to tworzona przeze mnie (i moją ekipę) już ponad miesiąc gra oparta o bardzo słynne Anime, Naruto. Gra powstaje na bardzo zmodyfikowanym silniku z serii Mirage, Elysium Daimond.

Świat gry

Świat całej gry jest na 400 mapkach (36x36 kratek każda). Możemy spotkać bardzo zróżnicowane tereny takie jak zwykłe drogi, bardzo rozbudowane jaskinie i wielkich pustynie. Chcemy odwzorować każdą mapkę na takie jakie były w anime. Z odrobiną szczęścia odkryć można ukryte tereny na przykład dolina końca.

Początki w grze

Każdy gracz na początku jest tak zwanym uczniem akademii. Nie może się poruszać swobodnie po wszystkich mapkach tylko po wyznaczonych. Musi przejść tutorial, w którym uczy się jak dobrze grać. Kiedy już zdobędzie odpowiedni poziom może zdawać na Genina. Test polega na nauce paru jutsu takich jak kawarimi (podmiana) czy też henge (transformacja). Po zdaniu testu możemy udać się w podróż po świecie ninja.

Jutsu

W grze możemy spotkać powyżej 40 jutsu (jak do tej pory). Każde jest inne od drugiego od leczących, wzmacniających siłę aż po silne, ofensywne i defensywne. Jutsu uczymy się korzystając z bardzo zaawansowanego drzewa jutsu z podziałem na żywioły.

Misje ninja

Już od początku gry mamy do wypełnienia sporo misji. W obecnej chwili jest już ich ponad 153. Polegają one na zdobyciu jakiegoś przedmiotu, informacji czy też pokonanie potwora. Niektóre misje są bardziej zaawansowane, wymagają od nas logicznego myślenia.

Demony

Losowy gracz z minimum 20 poziomem dostaje, jakiegoś demona. W losowych sytuacjach kiedy jego stan życia jest na krańcu wytrzymałości uaktywnia się moc. Siła robi się dużo większa tak samo jak zasoby chakry. Lecz to ma też wady. Właściciel traci jeden poziom. Taką osobę posiadającą moc demona będzie ścigała organizacja (O organizacjach niżej)

Organizacje

1.ANBU

ANBU ma za zadanie pilnować porządku w wiosce oraz pomagać przy niektórych misjach dla Kage. Są "policją wioski". Ich skład to 17 osób. Każdy może dołączyć dobrowolnie ale musi być dobrym graczem, znającym wiele jutsu i sprawnie posługiwać się co najmniej dwoma żywiołami

2. Akatsuki

Akatsuki to organizacja, której głównym celem jest przejmowanie demonów i używania ich do własnych celów. Skład całej organizacji to 9 osób. Można dołączyć tylko kiedy ma się wykupione konto premium. Gracz, posiadający postać akatsuki zna jej wszystkie jutsu co w anime.

Klany

Już na początku przy tworzeniu postaci decydujemy o jej przyszłości. Możemy być członkiem klanów Hyuga albo Uchiha.

Klan Hyuga

Podstawą tego klanu jest posiadanie Byakugan czyli polskich "Białych Oczu". Zwiększa on celność i pozwala na perfekcyjne trafienie w punkt chakry. Pozbawienie paru punktów zmniejsza przepływ chakry i dlatego przeciwnik nie może użyć żadnego jutsu z powodu braku chakry. Innymi technikami dla klanu Hyuga jest Kaiten. Polega on na wyrzucie sporej ilości chakry z każdego punktu na ciele dzięki czemu powstaje ściana, przez którą nic nie może się przebić. Bardziej zaawansowaną techniką jest Hakke Roukuyuonshu, słynne 64 uderzenia. Jutsu polega na zaatakowaniu 64 głównych wylotów chakry. Przeciwnik najczęściej ginie.

Klan Uchiha

Podstawą tego klanu jest Sharingan. Dzięki niemu można przewidzieć ruchy przeciwnika. Wyróżniamy 3 odmiany sharingana: Sharingan 2 poziomu, 3 poziomu oraz Mangekyou Sharingan. Ten ostatni powoduje, że gracz staje się słaby. Tak samo atakujący jeżeli zbyt długo używa Mg Sharingana może zginąć. Klan Uchiha specjalizuje się w używaniu jutsu żywiołu katon (ogień).

Strona gry: www.shinobilegends.ugu.pl - Nie patrzcie na them, wkrótce się zmieni ;)

UWAGA!!! Gra jest jeszcze w trakcie tworzenia. Premierę planujemy 26 grudnia. Jeżeli ktoś by chciał pomóc w tworzeniu to zgłaszać się na moje GG: 11503793. Aktualnie poszukuję pixel artysty.

Screen: http://img159.imageshack.us/my.php?image=n...pabitowasn0.png