Witam.
Pewnie znacie wiele gier, związanych z tematyką Naruto, które najczęściej są niewypałem. Pora zakończyć tą złą passę!
Shinobi Legends to tworzona przeze mnie (i moją ekipę) już ponad miesiąc gra oparta o bardzo słynne Anime, Naruto. Gra powstaje na bardzo zmodyfikowanym silniku z serii Mirage, Elysium Daimond.
Świat gry
Świat całej gry jest na 400 mapkach (36x36 kratek każda). Możemy spotkać bardzo zróżnicowane tereny takie jak zwykłe drogi, bardzo rozbudowane jaskinie i wielkich pustynie. Chcemy odwzorować każdą mapkę na takie jakie były w anime. Z odrobiną szczęścia odkryć można ukryte tereny na przykład dolina końca.
Początki w grze
Każdy gracz na początku jest tak zwanym uczniem akademii. Nie może się poruszać swobodnie po wszystkich mapkach tylko po wyznaczonych. Musi przejść tutorial, w którym uczy się jak dobrze grać. Kiedy już zdobędzie odpowiedni poziom może zdawać na Genina. Test polega na nauce paru jutsu takich jak kawarimi (podmiana) czy też henge (transformacja). Po zdaniu testu możemy udać się w podróż po świecie ninja.
Jutsu
W grze możemy spotkać powyżej 40 jutsu (jak do tej pory). Każde jest inne od drugiego od leczących, wzmacniających siłę aż po silne, ofensywne i defensywne. Jutsu uczymy się korzystając z bardzo zaawansowanego drzewa jutsu z podziałem na żywioły.
Misje ninja
Już od początku gry mamy do wypełnienia sporo misji. W obecnej chwili jest już ich ponad 153. Polegają one na zdobyciu jakiegoś przedmiotu, informacji czy też pokonanie potwora. Niektóre misje są bardziej zaawansowane, wymagają od nas logicznego myślenia.
Demony
Losowy gracz z minimum 20 poziomem dostaje, jakiegoś demona. W losowych sytuacjach kiedy jego stan życia jest na krańcu wytrzymałości uaktywnia się moc. Siła robi się dużo większa tak samo jak zasoby chakry. Lecz to ma też wady. Właściciel traci jeden poziom. Taką osobę posiadającą moc demona będzie ścigała organizacja (O organizacjach niżej)
Organizacje
1.ANBU
ANBU ma za zadanie pilnować porządku w wiosce oraz pomagać przy niektórych misjach dla Kage. Są "policją wioski". Ich skład to 17 osób. Każdy może dołączyć dobrowolnie ale musi być dobrym graczem, znającym wiele jutsu i sprawnie posługiwać się co najmniej dwoma żywiołami
2. Akatsuki
Akatsuki to organizacja, której głównym celem jest przejmowanie demonów i używania ich do własnych celów. Skład całej organizacji to 9 osób. Można dołączyć tylko kiedy ma się wykupione konto premium. Gracz, posiadający postać akatsuki zna jej wszystkie jutsu co w anime.
Klany
Już na początku przy tworzeniu postaci decydujemy o jej przyszłości. Możemy być członkiem klanów Hyuga albo Uchiha.
Klan Hyuga
Podstawą tego klanu jest posiadanie Byakugan czyli polskich "Białych Oczu". Zwiększa on celność i pozwala na perfekcyjne trafienie w punkt chakry. Pozbawienie paru punktów zmniejsza przepływ chakry i dlatego przeciwnik nie może użyć żadnego jutsu z powodu braku chakry. Innymi technikami dla klanu Hyuga jest Kaiten. Polega on na wyrzucie sporej ilości chakry z każdego punktu na ciele dzięki czemu powstaje ściana, przez którą nic nie może się przebić. Bardziej zaawansowaną techniką jest Hakke Roukuyuonshu, słynne 64 uderzenia. Jutsu polega na zaatakowaniu 64 głównych wylotów chakry. Przeciwnik najczęściej ginie.
Klan Uchiha
Podstawą tego klanu jest Sharingan. Dzięki niemu można przewidzieć ruchy przeciwnika. Wyróżniamy 3 odmiany sharingana: Sharingan 2 poziomu, 3 poziomu oraz Mangekyou Sharingan. Ten ostatni powoduje, że gracz staje się słaby. Tak samo atakujący jeżeli zbyt długo używa Mg Sharingana może zginąć. Klan Uchiha specjalizuje się w używaniu jutsu żywiołu katon (ogień).
Strona gry: www.shinobilegends.ugu.pl - Nie patrzcie na them, wkrótce się zmieni ![;)]()
UWAGA!!! Gra jest jeszcze w trakcie tworzenia. Premierę planujemy 26 grudnia. Jeżeli ktoś by chciał pomóc w tworzeniu to zgłaszać się na moje GG: 11503793. Aktualnie poszukuję pixel artysty.
Screen: http://img159.imageshack.us/my.php?image=n...pabitowasn0.png