Showdown Effect/ Marvel Heores

Witam mam do rozdania 3 klucze do bety Showdown Effect, oraz 1 klucz dający dostęp do cbt Marvel Heores, aby wygrać któryś z kluczy należy napisać krótki opis lub recenzję (min. 5 zdań) która zachęci mnie do zagrania w wybraną przez was grę indie. Wybiorę 4 najlepsze według mnie, a następnie przy pomocy strony random.org, rozlosuję 1 klucz do Marvel Heroes, pozostali otrzymają po kluczu do bety Showdown Effect.

Na teksty czekam do jutra tzn. 27.02.2013 do godz. 20:00.

Powodzenia.

No to ja zaczne, gra indie nazywa się The Binding of Isaac. W grze wcielamy się w małego Isaac'a którym musimy przemierzać losowo generowane lochy. Przeciwników pokonujemy za pomocą "działka", w czasie naszej przygody zdobywamy różne przedmioty którymi ulepszamy statystki. Wraz z czasem nasz nagi Isaac zmieni swój wygląd, zaznaczyć trzeba też iż mimo iż ta gra przypomina h&s'a nie ma tu typowego wbijaniu lvl'u stajemy się silniejsi tylko dzięki przedmiotom. Takowe zdobędziemy poprzez eksterminację kolejnych przeciwników a także dzięki ukrytym skarbom. W grze znajdują się różne zagadki które rozwiązać nam pomogą przedmioty takie jak bomby czy klucze. Oczywiście nie obyło się by bez Bossów którzy występują co etap, uwage trzeba zwrócić też na poziom trudności który według mnie jest wysoki, często się ginie a po każdym zgonie wracamy na początek poziomu. Podsumowując chciałbym dodać że gra nie jest dla wszystkich, posiada swój unikalny dziwny klimat który nie każdemu pasuje. Wystarczy nadmienić że jako Isaac uciekamy przed własną matką, a w czasie podrózy często naptkamy się na rożne nawiązania do religii. Jednak jeżeli te cechy Cię nie odstraszają to naprawdę gorąco polecam gdyż ze względu na gameplay warto poświęcić temu tytułowi uwagę.

EDIT: Patrząc że mam jedynie jednego przeciwnika (który chce Showdown Effect) z całego serca chciałbym otrzymać kluczyk do Marvel Heroes.

Gra indie którą chcę przedstawić nazywa się Kerbal Space Program . W grze wcielam się w budowniczego oraz kontrolera lotów pojazdu kosmicznego. W grze możemy zbudować między innymi zwykłą rakietę, samolot, samolot orbitalny, satelity a nawet stacje kosmiczne. Edytor pozwala nam na zbudowanie praktycznie nieograniczonej liczby statków. Można samemu budować kadłub, dodawać silniki i części odpowiadające za przetrzymywanie paliwa. Lecz na samej budowie zabawa się nie kończy gdyż po zbudowaniu rakiety możemy nią polecieć na księżyc i jeszcze dalej. Gra idealnie symuluje to co się dzieje w próżni a oprócz tego statek musi mieć stały dostęp do elektryczności, paliwa, tlenu itp. więc budowanie coraz dalej stacji ma sens. Wszystkie planety mają inną grawitacje i zanim wleci się na powierzchnie trzeba przezwyciężyć grawitacje i warunki na planecie, gdy dolecimy na daną planetę i wylądujemy szczęśliwe możemy danym Kerbalem wyjść ze statku i pochodzić po danej planecie, ale też można opuścić pokład podczas pobytu w próżni gdzie można polatać na swoim plecaku odrzutowym. Gra oprócz tego ma przyjemną dla oka oprawę audio-wizualną i dokładną fizykę poszczególnych części statku np. gdy dany kadłub jest za ciężki to zwykłe silniczki nie podbiją do góry rakiety. Gra nie nudzi się praktycznie w ogóle a jeżeli tak to na internecie jest od groma modów do gry dodającej nowe planety, części (śmigła helikopterów) oraz gotowe modele rakiet do testowania. Bardzo polecam gdyż to fajna zabawa na długie tygodnie i miesiące i z tego co mi wiadomo do gry ma dojąć tryb multiplayer gdzie wielu "projektantów" będzie tworzyło swoje kosmiczne przygody.

[PS. Jeżeli już dostane jakiś klucz to wolałbym ten do Showdown Effect :)]

zagraj w limbo bo fajne

Pozdrawiam Madirius.

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Witam mam do rozdania 3 klucze do bety Showdown Effect, oraz 1 klucz dający dostęp do cbt Marvel Heores, aby wygrać któryś z kluczy należy napisać krótki opis lub recenzję (min. 5 zdań) która zachęci mnie do zagrania w wybraną przez was grę indie. Wybiorę 4 najlepsze według mnie, a następnie przy pomocy strony random.org, rozlosuję 1 klucz do Marvel Heroes, pozostali otrzymają po kluczu do bety Showdown Effect.

Na teksty czekam do jutra tzn. 27.02.2013 do godz. 20:00.

Powodzenia.