Potrzebuje porady w stworzeniu domowej sieci Wi-Fi.
Posiadam dom parterowy 180m2. Instalacja położona, zostało uzbrojenie całości w urządzenia.
Do domu będę podłączał światłowód. Na strych mam wyciągnięte wszelkie okablowanie do internetu. Dom jest w kształcie litery L, mam pociągnięte dwa przewody do AP które będą w sufitach. Do każdego pokoju jak i telewizorów mam pociągnięte skrętki, myślę że skrętki do pokojów będą nie wykorzystane. W domu będę miał dwa AP + dwa TV. Dodatkowo obok domu ok 20m dalej mam warsztat ok 80m2 w którym muszę mieć stały i nie zrywalny sygnał wifi. Do warsztatu od centrali w domu mam pociągniętą skrętkę i chce tam mieć kolejny AP.
Często będę chodził między domem a warsztatem więc wydaje mi się że jedna sieć pod wspólnym IP były by dla mnie.
Nie interesują mnie budżetowe rozwiązania ale nie chciał bym wydać fortuny. Jaki polecicie tak poza tym monitoring? https://www.lokalna24.pl/artykul/21925,systemy-monitoringu-w-2025-roku-przeglad-rozwiazan
Sieć domowa
Żenujące są te boty do robienia sztucznego ruchu xD
guru kupuje boty do robienia ruchu xddd
Tu wiecej jest botow, i ludzi odpisujacych botom dla pizdy niz realnej dyskusji XD Wez to Guru zamknij albo powiedz Chmaro ze nie pykla akcja z botami i potencjal reklamowy wciaz ssie xD
Mnie to najbardziej rozdupia, że forum chyba jest postawione na czyimś kompie, bo zwykle w godzinach porannych leży, tak jakby czekało na to aż ktoś odpali. No chyba, że ktoś DDoSuje to gówno i ktoś ręcznie musi to uruchamiać za każdym razem xDDD
Nie no bez przesady, developerzy to idioci, nie potrafili by tego postawic na wlasnym kompie, odblokowac porty, przeciez oni to wyklikali jak grażynka w Excellu jakims builderem albo instalatorem xD Zobacz na strone glowna jak nieudolnie zostala napisana w React.js xD Chlopaki wjebali next.js pokleili kilka stylow i mysleli ze framework zrobi calosc a nich