Sieć partnerska youtube - Freedom

Pewnie wielu z was nagrało filmik z gry z i chciało sobie na nim zarobić za wyświetlenia, ale cóz to ? Youtube was pyta o wysłanie dowodu, że macie prawa do spieniężenia zawartości filmiku ? Niestety trudno zdobyć taki dowód, lub jest to w ogóle niemożliwe, a wasze wyświetlenia idą na marne. Na szczęscie powstały sieci partnerskie youtube, a jedną z nich jest właśnie Freedom. Dołączyć jest bardzo łatwo. Nie mają wymagań ilu musicie mieć subscrbierów, ani nie musicie zawierać kontraktów na 2 lata jak np w Machinima. Tutaj w każdej chwili możecie się "odłączyć", po 30 dniach wasza umowa będzie rozwiązana. Freedom płaci wam 60% z waszych zarobków na youtube, a 40% idzie dla nich. Lepsze to niż marnować ruch do waszego filmiku, którego nie możecie zmonetyzować Nie wymieniłam wszystkiego co oferuje parterstwo z tą siecią, ale tego już sami możecie się dowiedzieć :) Polecam - http://freedom.tm

A ja jestem w zoomi i mam 80/20 wiec freedom wypada slabo :-) wymagan takze nie maja . Jedyne ktore jest to dodanie kanalu zoomin do polecanych i tyle jeden jedyny pkt. Co do monetyzacji i tak nie mozna uzywac np muzyki komercyjnej nie wazne w jakiej jestes dieci partnerskiej i tak yt odgornie to blokuje. Wiec nie wiem po co dodalas to info o problemach monetyzacji skoro i tak yt zablokuje zarabianie jezeli uzywasz np komercyjnych utworow siec do jakiej nalezysz nie ma na to wywu. Jezeli nagrasz film bez kombinowani z muzyka czy nie bedzie w nim cinematikow w takim wypadku yt nigdy sie nie doczepi. Reasumujac nie wazne czy jestes w sieci czy nie yt i tak zablokuje to co niedizwolone i wyl monetyzacje. Zeby ludzie nie mysleki ze jak dojda do danej sieci to moga robic co chca:-) Jezeli przestrzega sie zasady to z yt nie ma problemow

A ja jestem w zoomi i mam 80/20 wiec freedom wypada slabo :-) wymagan takze nie maja . Jedyne ktore jest to dodanie kanalu zoomin do polecanych i tyle jeden jedyny pkt. Co do monetyzacji i tak nie mozna uzywac np muzyki komercyjnej nie wazne w jakiej jestes dieci partnerskiej i tak yt odgornie to blokuje. Wiec nie wiem po co dodalas to info o problemach monetyzacji skoro i tak yt zablokuje zarabianie jezeli uzywasz np komercyjnych utworow siec do jakiej nalezysz nie ma na to wywu. Jezeli nagrasz film bez kombinowani z muzyka czy nie bedzie w nim cinematikow w takim wypadku yt nigdy sie nie doczepi. Reasumujac nie wazne czy jestes w sieci czy nie yt i tak zablokuje to co niedizwolone i wyl monetyzacje. Zeby ludzie nie mysleki ze jak dojda do danej sieci to moga robic co chca:-)

Nie chodzi mi o komercyjną muzyke. Nagrałam gameplay z gry One Piece: Unlimited World Red i zaczął on zbierać dużo wyświetleń, jak chciałam go zmonetyzować to youtube chciał, żeby im wysłać jakiś dowód na to, że producent gry się na to zgadza, ale nie udało mi się i wpadłam własnie na Freedom i po dołączeniu do nich odrazu filmik był monetyzowany. Jest sporo filmikó z tej gry na yt, które widnieją już od długiego czasu, więc wydawca raczej się nie doczepia o prawa autorskie.

W jazdym regulaminie gier jest pkt video politycy lub share . Wystarczy tam zajrzec jezeli wystapi taki problem i zacytowac to tyle. Tak na przyszlosc i dla inych ktorzy by mieli cos podobnego . Szczerze to mam okolo 120 filmow taka akcje mialem na 2 ale jak wyzej napisalem wystarczylo skopiowac jawalek regulaminu. Jezeli gra nie ma nda to nie ma problemu

Pewnie wielu z was nagrało filmik z gry z i chciało sobie na nim zarobić za wyświetlenia, ale cóz to ? Youtube was pyta o wysłanie dowodu, że macie prawa do spieniężenia zawartości filmiku ? Niestety trudno zdobyć taki dowód, lub jest to w ogóle niemożliwe, a wasze wyświetlenia idą na marne. Na szczęscie powstały sieci partnerskie youtube, a jedną z nich jest właśnie Freedom. Dołączyć jest bardzo łatwo. Nie mają wymagań ilu musicie mieć subscrbierów, ani nie musicie zawierać kontraktów na 2 lata jak np w Machinima. Tutaj w każdej chwili możecie się "odłączyć", po 30 dniach wasza umowa będzie rozwiązana. Freedom płaci wam 60% z waszych zarobków na youtube, a 40% idzie dla nich. Lepsze to niż marnować ruch do waszego filmiku, którego nie możecie zmonetyzować Nie wymieniłam wszystkiego co oferuje parterstwo z tą siecią, ale tego już sami możecie się dowiedzieć :) Polecam - http://freedom.tm