Siege i raidy?

Witam, moglby mi ktos opisac o co chodzi w raidach i siege w Aionie? I czy w ogole takie wystepuja? Co ile sa i od jakiego lvla mozna na nie sie dostac?

Na siege można chodzić od 25lvla ( Inggison od 50lv). W zależności od naszej pozycji inaczej to wygląda ( obrona czy atak). Kiedy bronimy fortu staramy się nie dopuścić do zabicia głównego bossa w forci, a kiedy atakujemy na odwrót.

A potem przychodzą Balaury (Rasa NPC), zabijają wszystkich i sami odbijają fort. Na siege się nudzić nie będziesz, ale z byle jakim kompem się nie wywiniesz.

Co do raidów - większość bossów jest niestety w instancjach, jedno-, sześcio-, dwunasto-, wreszcie czterdziestoośmioosobowych. Dobra rzecz jest taka, że na ogół każdy boss dropi własne itemy z unikalnym wyglądem i statami.

Są też open world raid bossy, zwykle po kilka na region. Low lvlowe zwykle jakoś pomijałem, poza okazyjnym Emberem, ale np. raid na Omedze, Ragnaroku czy Menotiosie, end-gamowych bossach potrafi przysporzyć emocji. Silne to, a jeszcze na tyle długo się bije, że rasa przeciwna może wyprowadzić karną ekspedycję i często robi się szeroko zakrojona rzeź.

Na siege można chodzić od 25lvla ( Inggison od 50lv). W zależności od naszej pozycji inaczej to wygląda ( obrona czy atak). Kiedy bronimy fortu staramy się nie dopuścić do zabicia głównego bossa w forci, a kiedy atakujemy na odwrót.

A co ile jest taki siege? I czy duzo osob na nim jest? Mowie tutaj o 40-100?

Siege jest codziennie o 22. Co do ilości osób do zależy. Wczoraj na divine to mieliśmy ponad 100

tak jak brejdak napisał nieraz na sigach jest po kilkaset osób a nieraz nawet 100 nie ma, najwięcej jest oczywiście w weekendy

Witam, moglby mi ktos opisac o co chodzi w raidach i siege w Aionie? I czy w ogole takie wystepuja? Co ile sa i od jakiego lvla mozna na nie sie dostac?